ICYS 2015 SONA ERDİ

  • 0
  • 645
ICYS 2015 SONA ERDİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

ICYS 2015 Açılışta olduğu gibi muhteşem bir törenle sona erdi. Heyecanla beklenen sonuçlar açıklandı. Kuşadası Pine Bay Otel’de Ödüller sahiplerini buldu.

ICYS (Conference of Young Scientists) Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı Belaraus, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Gürcistan, Almanya, Macaristan, Endonezya, İran, Litvanya, Makedonya, Malezya, Hollanda, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Tayland, Türkiye ve Ukrayna’dan gençlerin projeleriyle kıyasıya yarışması ile Kuşadası Pine Bay Otel’de düzenlenen törenle sona erdi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar,  Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Selçuk Belediye Başkanı  Yrd.Doç.Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Alev Ağrı, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve İzmir Özel Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, ICYS Kurucu Başkanı Dr. Zsuzsa Rajkovits, Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata, akademisyenler, İzmir Özel Fatih Koleji Okul Müdürleri, davetliler, yarışmacı ülkelerin öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Yarışma sonunda ödüller şöyle dağıldı:

Ödül Yağmuru:
Bilgisayar Bilimleri dalında altın madalyayı Hollanda ve Almanya, Çevre dalında 4 altın madalyanın ikisini Tayland, diğerleriniz Endonezya ve Sırbistan, Yaşam bilimleri dalında ise 5 altın madalyanın ikisini Almanya alırken diğerlerini Romanya, Türkiye ve Hollanda kazandı. Türkiye’den İzmir Fatih Koleji öğrencileri Özgür Ülker ve Hatice Öztekin Yaşam Bilimleri’nde ülkemize altın getirdi. Matematik dalında altın madalyaları Ukrayna ve Gürcistan kazanırken aynı kategoride Best ödülünü Rusya aldı. Fizik kategorisinde Almanya 2 altın Belarus ise bir altın madalya kazandı. Bu kategoride en iyi sunum ödülü Romanya’ya verildi. Poster ödüllerini ise Bilgisayar Bilimleri’nde Hollanda, Çevre Bilimleri’nde Sırbistan, Yaşam Bilimleri’nde Türkiye İzmir Fatih Koleji’nden Özgür Ülker ve Hatice Öztekin, Matematik’te Tayland, Fizik’te Macaristan aldı.
Madalya töreni öncesi İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş ve ICYS Türkiye Koordinatörü Ümit Karademir bir konuşma yaptı. 

İzmir Fatih Koleji Dans Öğretmeni Volkan Yılmaz’ın “Sema Gösterisi” izleyicilerden tam not alırken, Kuşadası Belediyesi Çınarköy “7’den 77’ye Zeybek Gösterisi” büyük alkış aldı.
Yarışmada ayrıca sponsorlara ve jüri üyelerine plaket verildi. 2016 da Romanya’da yapılacak olan ICYS 2016’nın videosu izlendi.
ICYS 2015, ICYS Kurucu Başkanı Dr. Zsuzsa Rajkovits’ın davul eşliğinde resmi kapanışı gerçekleştirmesiyle sona erdi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Yapay zeka iş insanlarını eşleştirdi

Mikroplastik sorununa çözüm

Arşiv