İEÜ’lü profesöre Yunanistan’dan büyük onur

Matematik ve istatistik alanında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden biri olan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu, Yunanistan İstatistik Enstitüsü’nün 40’ıncı kuruluş yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği uluslararası sempozyuma davet edildi.

  • 0
  • 1.986
İEÜ’lü profesöre Yunanistan’dan büyük onur
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Matematik ve istatistik alanında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden biri olan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu, Yunanistan İstatistik Enstitüsü’nün 40’ıncı kuruluş yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği uluslararası sempozyuma davet edildi. Olasılık teorisi ve matematiksel istatistik alanında dünyaca kabul gören kavramlar geliştiren, makaleleri 30’u aşkın ülkede yayınlanan Prof. Dr. Bayramoğlu, sempozyuma Türkiye’den seçilen tek kişi oldu.    

Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl online gerçekleşen sempozyum, Yunanistan’daki enstitünün kurucusu olan ünlü bilim insanı Prof. Dr. Theophilos Cacoullos’un anısına düzenlendi. Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Almanya, İngiltere, Belçika, İspanya ve Kanada gibi farklı ülkelerden 30’dan fazla bilim insanının konuşmacı olarak katıldığı üç günlük sempozyumu, binlerce kişi takip etti. İEÜ’lü Dekan Prof. Dr. Bayramoğlu, farklı bilim dallarında da faydalanılan yeni olasılık teorilerinin uygulanması ve bu konuda yaptığı çalışmalara ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

ÇOK ÖZEL BİR DUYGU
Daha önce de birçok uluslararası konferansta davetli konuşmacı olarak yer aldığını söyleyen Prof. Dr. Bayramoğlu, Yunanistan’daki sempozyuma Türkiye’den davet edilen tek kişi olmanın kendisini gururlandırdığını vurguladı. Prof. Dr. Bayramoğlu, “Dünyaca tanınan, kendini kanıtlamış bilim insanları arasında yer almak, çok özel bir duygu. Ülkemi, üniversitemi temsil etme fırsatı buldum. Almanya Aachen Üniversitesi’nde görev yapan, olasılık ve istatistik alanında dünyada söz sahibi isimlerden biri olan Prof. Dr. Udo Kamps, konuşmamın ardından bana bir kutlama mesajı gönderdi. Amacım, olasılık teorisi ve matematiksel istatistik alanındaki çalışmalarımla bilim dünyasına katkı sağlamaya devam etmek. Beni en çok mutlu edecek şey de budur” dedi.

DOĞUM GÜNÜ İÇİN KONFERANS VERİLMİŞTİ
İEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu, iki yıl önce 60’ıncı yaşına girmiş ve onun onuruna İstanbul’da uluslararası bir konferans düzenlenmişti. Konferansa, 10 ülkeden 50’ye yakın bilim insanı katılmıştı. Birçok uluslararası dergide yardımcı editör olarak görev yapan Prof. Dr. Bayramoğlu, “İstatistik, Journal of Turkish Statistical Association” dergisinin de baş editörü.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Avrupa’dan saygın ödül

İzmirli Liseliler İyilik Hareketi Başlattı

İletişimde Minik Adımlar

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy

Kuruluşunun 84.yılında Yukarıköy’de konuşuldu

Müziğin iyileştirici gücü

Arşiv