IF Wedding’ten İzmir’e Dev Katkı

Türkiye’nin en büyük gelinlik, damatlık ve abiye fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir, 2018 yılının ilk günlerinde İzmir ekonomisine dev bir katkı yapacak.

  • 0
  • 726
IF Wedding’ten İzmir’e Dev Katkı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin en büyük gelinlik, damatlık ve abiye fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir, 2018 yılının ilk günlerinde İzmir ekonomisine dev bir katkı yapacak. İZFAŞ, EGSD işbirliği ile 16-19 Ocak tarihleri arasında Fuar İzmir’de yapılacak olan IF Wedding sayesinde İzmir’deki otellerin ve restoranların şimdiden dolduğunu belirten Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay, fuarın bir yılda yüzde 25 büyüdüğünü söyledi. IF Wedding’te ünlü Türk mankenlerin yanı sıra, Victoria’s Secret meleği Maryna Linchuk’un katılacağı defilelerin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

IF Wedding’in başlangıçtan bu yana çok büyük bir büyüme gösterdiğini belirten Abay, “2017’de net kullanılan alan 19 bin metrekareydi. 2018’de 23 bin metrekare alan için sözleşmeler yapıldı. Bu aşağı yukarı yüzde 25’lik bir büyümenin göstergesi. Fuarın metrekare bazında büyümesinin yanında nitelikli büyümesi de bizler için önemli. Şu an fuarın tüm katılımcıları çok seçkin firmalar. Ayrıca bu yıl fuara ziyaretçi olarak katılan kişi sayısının ve ülke çeşitliliğinin de artmasını bekliyoruz. Fuara Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere Arap Yarımadası ve Kuzey Afrika’dan da katılım çok yoğun. Bu yıl fuarımıza 81 ülkeden ziyaretçi gelecek. Bu fuar artık İzmir’i aşarak uluslararası bir fuara dönüştü. Amacımız kıtalararası arenada bu fuarla Türkiye’yi ve daha güçlü temsil edebilmek” dedi.

Restoranlar ikili rezervasyon yapıyor
İzmir’in fuarlar ve kongreler kentine dönüşmesinde IF Wedding’in büyük rolü olduğunu belirten Abay, “Yola çıkarken İzmir’in IF Wedding ile İstanbul’un önüne geçmesini ve fuarlar kenti olarak anılmasını hedeflemiştik. Bugün Marble ve IF Wedding Fuarları İzmir’in bu kimliği kazanmasını sağladı. Diğer fuarlar da bu hedefe çok büyük katkı veriyor. Bugün IF Wedding şehir ekonomisine çok ciddi katkı sağlıyor. Pek çok katılımcı IF Wedding’in öncesi ve sonrasını da hesaba katarsak en az 15 gün İzmir’de konaklıyor. Otellerden restoranlara, taksilerden esnafa kadar çok büyük katkı sağlıyorlar. İzmir’deki pek çok otel şimdiden yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Katılımcılar ve ziyaretçiler artık şehir dışındaki otellere yöneliyor. Restoranlar doluluk sebebiyle ikili rezervasyon sistemi uyguluyor” diye konuştu.

Victoria’s Secret meleği heyecan yaratacak
Fuarın takvimi hakkında da bilgi veren Abay, “16 Ocak’ta başlayacak fuarımız, 19 Ocak’ta sona erecek. Açılışta Gelinlik Tasarım Yarışması olacak. Ayın 17’sinde çeşitli performans defilelerinin yanı sıra bir önceki yıl Gelinlik Tasarım Yarışması’nda birinci olan Amor Gariboviç’in defilesi olacak. 18 Ocak’ta da yine çeşitli performans defileleri yapılacak. Bu performans defilelerinde Çağla Şikel, Özge Ulusoy, Irmak Atuk ve Merve Büyüksaraç gibi Türk mankenlerin yanı sıra, Victoria’s Secret Meleği Maryna Linchuk podyumda olacak. 19 Ocak’ta da fuarımızın kapanışı gerçekleştirilecek. Bu sene de bir trend alanı oluşturduk. Burada ünlü tasarımcıların söyleşileri olacak” diyerek tüm sektör temsilcilerini IF Wedding’e davet etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv