İFK’lı MEZUNLAR KUŞADASI’NDA BULUŞTU.

  • 0
  • 845
İFK’lı MEZUNLAR KUŞADASI’NDA BULUŞTU.
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Eğitimde 50. Yılını kutlayan İzmir’in ve Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından,  Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Koleji mezunları Kuşadası Pine Bay Otel’de bir araya geldi. 500’e yakın mezunun buluştuğu geceye emekli öğretmenler de katıldı. Hem sıra arkadaşlarıyla hem de öğretmenleriyle hasret gideren İzmir Fatihliler yine unutulmaz bir gece geçirdiler. 10. Yıl Marşı ile coştular, barkovizyonda eski yıllardan fotoğraflarını izlediler. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise orkestra eşliğinde danslar ettiler.

Eski dostları bir araya getiren İzmir Özel Fatih Koleji Mezunlar Derneği Başkanı Yurdanur Sak Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından gelen Fatihlilere hitap etti. Sak konuşmasında; “Bizleri Atatürk ilkelerine bağlı, vatanına, milletine, bayrağına yararlı birer birey olarak yetiştirdikleri için başta merhum Necdet Doğanata hocamıza ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz” dedi. Sak ayrıca gecelerle elde ettikleri gelirle ihtiyacı olan kişi ve kurumlara destek verdiklerini belirterek; “Geçen yıl Antalya Zihinsel Engelliler Vakfına maddi yardım yaptık. Bu yıl da Atatürk Devlet Hastanesi ortopedi servisinde bir odayı tefriş ettik ayrıca 5 adet tekerlekli sandalye aldık, bunlar sizlerin destekleriyle gerçekleşti” dedi. Yurdanur Sak geceye katılan mezunlara teşekkür etti.

Doğanata Eğitim Kurumlarının 50. Yılında gerçekleştirdiği ilk mezunlar gecesi olduğunu belirten İzmir Özel Fatih Koleji Genel Müdürü ve İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata; “Biliyorsunuz ilk kuruluşumuz 1965. Son 4, 5 yıldır geri sayım yaptığımız 50. Yıla, yarım asra ulaşmış bulunmaktayız. Bu noktaya gelmemizde rahmetli babam kurucumuz Necdet Doğanata’nın büyük emeği var. Aramızdan ayrılan tüm eğitimcileri rahmetle anıyorum. Yarım asra büyük başarılarla gelebilen, her yıl çıtayı yükselterek devam eden kurum sayısı ülkemizde sınırlı. Spordan, sanata, bilim olimpiyatlarından, proje yarışmalarına kadar Türkiye ve Dünya derecelerimiz var. Bu hep birlikte işbirliği içinde çalışmayla oluyor. Böyle bir toplantı ile 400, 500 kişiyi toplayabilen eğitim kurumu çok az. Sizlere teşekkür ederim” dedi. Doğanata ayrıca konuşmasında İzmir Üniversitesi’nden de bahsetti.

Gece yemekte hasret gideren dostlar, geç saatlere kadar sohbet ettiler ve 29 Mayıs’ta okulda düzenlenecek olan geleneksel pilav gününde buluşmak üzere vedalaştılar.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Arşiv