İGC’den NTV bürolarının kapatılmasına eleştiri

  • 0
  • 2.193
Yazı Boyutu:

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, Türkiye’nin önde gelen haber kanallarından NTV’nin İzmir ve Bodrum bürolarının kapatılmasına yönelik kararı eleştirerek, kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.
 
NTV yönetiminin kanalla ilgili aldığı kapatma kararının yılbaşında yürürlüğe gireceğini hatırlatan İGC Başkanı Atilla Sertel, şunları söyledi:
“NTV’nin İzmir ve Bodrum bürolarını kapatma kararıyla Bodrum’da görev yapan biri temsilci üç kişi, İzmir'de görev yapan 4 arkadaşımız işsiz kalacak. Gerekçesi ne olursa olsun, birçoğu uzun yıllardır bu kanala hizmet eden, gece gündüz demeden haber peşinde koşan, özveriyle yaptıkları haberleri kanalları aracılığıyla tüm Türkiye’ye ulaştıran, kamuoyunu bilgilendiren arkadaşlarımızın ani bir kararla işsiz bırakılmasını kabullenemiyoruz.
 
NTV’nin de içinde yer aldığı Doğuş Grubu bir taraftan insanları eğlendirmek, kitleleri televizyon ekranlarına bağlamak için çok büyük paralarla programlar satın alıp, ünlü isimlerle anlaşırken, bunun getirdiği mali yükün çalışanlardan tasarruf edilerek, uzun yıllardır saat gibi çalışan bürolar kapatılıp, çalışanların işsiz bırakılmasıyla hafifletilmeye çalışılması tüm meslektaşlarımız adına bizleri rahatsız etmiş ve üzmüştür.
 
Kapatma kararlarının diğer illerdeki bürolara da yansıyacağı yönündeki söylemleri de endişe ile takip ediyoruz. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak kentimizdeki ve yanı başımızdaki Bodrum bürosunun kapatılmasını istemiyor ve NTV üst yönetimine kamuoyu aracılığıyla sesleniyoruz: Kararınızı yeniden gözden geçirin, meslektaşlarımızı işsiz bırakmayın!”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv