İKÇÜ'lü sağlık neferleri kep attı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, üçüncü dönem mezunlarını sağlık sektörüne coşkuyla uğurladı.

  • 0
  • 907
İKÇÜ'lü sağlık neferleri kep attı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, üçüncü dönem mezunlarını sağlık sektörüne coşkuyla uğurladı.  4 yıllık emeğin sonunda diploma almaya hak kazanan 330 genç sağlıkçı, sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tokaç, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Karadede, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Tijen Kaya Temiz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Deliktaş, İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Hurşit Apa, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Dr. Zehra Gençel Efe ile çok sayıda akademisyen ve konuk katıldı.

Mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Akhan, İKÇÜ hemşirelik programında bu yıl üçüncü mezuniyet heyecanını yaşarken, KHK ile İKÇÜ’ye geçiş yapan Fizyoterapi ve Sosyal Hizmetler Bölümlerinde ilk mezunların verildiğini ifade etti.

“MEZUNLARIMIZ ÖVGÜYLE ANILIYOR”
İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden mezun olmanın sektörde artık bir tercih sebebi haline geldiğini kaydeden Prof. Dr. Akhan,  “Geçtiğimiz yıllara göz attığımızda, 300’e yakın mezun verdiğimiz hemşirelik bölümümüzde yarıdan fazla gencimiz kamuda çalışmaya başladı. Bizler, tüm mezunlarımızın çalıştıkları kurumlardan gelen olumlu yansımalarla mutlu oluyoruz. İKÇÜ mezunu olmak artık tercih sebebi haline geldi. Bu başarıda imzası olan her biri ulusal ve uluslararası anlamda alanlarında en iyi olan öğretim üyesi ve öğretim elemanı arkadaşlarıma ve tüm fakülte çalışanlarına teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

“ALINTERİNİZİN PARASAL KARŞILIĞI YOK”
Sağlık hizmetinin parasal değeri olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Akhan, meslek sevgisinin her şeyden önce geldiğini belirtti. Prof. Dr. Akhan, “İnsanı sevmeden bu mesleği yapmanız mümkün değil. Her hasta; sırf insan olduğu için, insanlık onuru için saygıyı gerektirir.  Hastalarınızla aranıza, mesleğinizden başka bir şey koymayın. Önyargısız ve tüm insanlara karşı eşit mesafede durun. Din, dil, ırk, siyasal görüş ayrılığı gibi unsurlar sizi görevinizi yapmaktan alıkoymasın. ”diye konuştu.

“EN MODERN SİMÜLASYON MERKEZİ İKÇÜ’DE AÇILACAK”
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar, sağlık ordusunun vazgeçilmez öğeleri hemşire, fizyoterapist ve sosyal hizmet uzmanı 330 genci sektöre kazandırmanın mutluluğunu paylaştıklarını vurguladı. Prof. Dr. Dündar; eğitim gücüne güç katacak ve İzmir’de tek olacak Türkiye’nin en modern simülasyon merkezlerinden birinin, yakında İKÇÜ bünyesinde açılacağının müjdesini de verdi.

“GÜLER YÜZLÜ OLUN”
Gençlere önemli tavsiyelerde de bulunan Dekan Prof. Dr. Dündar, “Çalışma hayatınızda fedakarlık, empati, hasta haklarına saygı,  güler yüz, dürüstlük, liyakat, mükemmeliyetçilik, ekip ruhu ana prensipleriniz olsun. Asla ve asla aklınızı ve vicdanınızı kimseye esir etmeyin. Bu vesile ile tarihimize adını altın harflerle yazdıran, kahramanca hizmet veren, gazilik ve şehitlik mertebesine ulaşan sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

BAŞARILI MEZUNLARA ÖDÜL
Mezuniyet kütüğüne ismini çakan fakülte birincisi Hemşirelik bölümü öğrencisi Gülay Karatay da yaptığı konuşmada; eğitim açısından dolu dolu geçen dört yılın ardından mezun olmanın haklı gururunu paylaştıklarını söyledi. Karatay ile fakülte ikincisi Gökşen Polat ve fakülte üçüncüsü Emire Tüfekçi’ye Türk Hemşireler Derneği ile Acil Hemşireleri Derneği adına hediye takdiminde bulunan Dekan Yardımcısı Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yasemin Tokem ayrıca İzmir Kâtip Çelebi, Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri’nin Hemşirelik bölümlerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Hemşire Öğrenciler Yarışıyor” Bilgi Yarışmasında birinci olan Cüneyt Şen, Merve Günbaş, Gülşah Uzundağ, Yusuf Gazel Aynacı ve Bahar Elvan’dan oluşan İKÇÜ takımına ödül ve madalyalarını vererek tebrik etti.

KEPLER ATILDI
Eğitmen İsmail Kasap ve Çağlar Nakışlı yönetimindeki İzmir Dans Akademisi Kültür ve Sanat Topluluğunun sergilediği zeybek gösterisi beğeni toplarken; salonu dolduranİKÇÜ Ailesi, Fizyoterapi ve Rehberlik Bolumu mezunlarından oluşan müzik grubunun seslendirdiği şarkılarla coştu.  
Genç sağlıkçılar hep bir ağızdan meslek andını içip kep atarak, İKÇÜLÜ birer sağlık neferi olarak camiaya ilk adımlarını attı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv