İKÇܒNÜN İLK MEZUNLARI SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDEN

  • 0
  • 1.127
İKÇܒNÜN İLK MEZUNLARI SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDEN
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nü bitiren 103 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı. İKÇܒnün ilk mezunları olma özelliğini de taşıyan çiçeği burnunda hemşireler coşkulu bir törenle öğrenciliğe veda etti.

Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan, Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Turan Gökçe ve Prof.Dr.Saffet Köse, Rektör Danışmanı Taha Aksoy ve Yrd.Doç.Dr.Murat Esen,  Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Behzat Özkan,  Hastane Yöneticileri ve Başhekimleri, İKÇܒnün üst   akademik ve idari kadrosu, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube Başkanı Uzm.Hemşire Süheyla Nergiz,  Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri, İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Personeli ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ‘nin ilk mezuniyet töreni müzik dinletisiyle başladı. İKÇÜ Öğretim Görevlisi Mücahit Yalçın Öztüfekçi önderliğinde gerçekleştirilen dinletide Kâtip Çelebi marşı İKÇÜ Korosu öğrencileri tarafından seslendirildi.

“İsmimizi Taşımaya Devam Edeceksiniz”
Açılış konuşması için kürsüye çıkan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan, mezun olan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında dört yıl önce mesleğe girişin sembolü olarak düzenlenen Beyaz Önlük Giydirme töreninde beraber oldukları hatırlatarak “Şimdi sizle mezun olup meslek hayatına atılıyorsunuz. Ama bizim birer temsilcimiz olarak ismimizi taşımaya devam edeceksiniz. Sizlerin itibarı İKÇÜ ile artarken bizler de sizinle gurur duyacağız” dedi. 

“İnsanı Sevmeden Bu Mesleği Yapamazsınız”
Konuşmasına “Sizlerden bir isteğim var” diyerek devam eden Prof.Dr.Akhan, “Öğrencilik yıllarınızda örnek birer insan olduğunuz gibi bundan sonra da toplumun barış ve huzur içinde yaşaması için örnek olmaya devam edin. Çünkü sizler yaratılmışların en kutsalı olan insan sağlığını koruyan, geliştiren, tedavi eden bir mesleğe sahipsiniz. Mesleki bilginin yanında ihtiyacınız olan en önemli şey insan ilişkilerinde vazgeçilmez olan sevgi, saygı, hoşgörü, sabır ve bunlar için gerekli olan fedakârlıktır. Bunu yapmak için ihtiyacınız olan en önemli kaynağınız insan sevgisidir, insanı sevmeden bu mesleği yapmanız mümkün değildir” dedi.

“Sağlık Çalışanları Son Derece Önemli Bir Vazife İcra Etmektedir”
Toplum sağlığının ideal bir biçimde tesis edilmesinin tüm çağdaş toplumların başlıca hedeflerinden biri olduğuna dikkat çeken Prof.Dr.Akhan, insanların yıllarca çalışarak edindikleri eğitim, deneyim ve yeteneklerin toplumların en önemli sosyal sermayelerinden biri olduğuna dikkat çekerek: “Bu sosyal sermayenin korunması sağlık çalışanlarının çabalarına bağlıdır. Bu değerin muhafaza edilmesi toplumsal gelişimin sağlıklı bir biçimde devam edebilmesi için önemlidir. Bu bakımdan tüm sağlık çalışanları toplumsal huzur ve refahımızın sağlanabilmesi için son derece önemli bir vazife icra etmektedirler” şeklinde konuştu.

“Öğrencilerimizin burada edindikleri donanım sayesinde, yarınlarımızın çok daha aydınlık olacağına inanıyorum” diyen Prof.Dr.Akhan mesleklerine ilk adımlarını atacak öğrencilere hayat boyu başarılar diledi.

“En Kısa Sürede Hak Ettiğimiz Yere Ulaşacağız”
Daha sonra kürsüye çıkan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Bumin Nuri Dündar ise İzmir’in ilk Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak kurulan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin ilk mezuniyet töreninde toplanmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında: “Şüphesiz öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizle bugün çok haklı bir gurur içerisindeyiz. Sekiz-on metre karelik bir odada Kurucu Rektörümüz Sayın Prof.Dr.Galip Akhan’ın her türlü zorluğa göğüs geren yılmaz çalışma azmiyle “Farklı fikirlerin sesi” sloganıyla yola çıkan üniversitemiz başarısını bugün burada ilk mezunlarını vererek taçlandırmaktadır. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Galip Akhan başta olmak üzere fakültemizin kuruluşunda ve gelişiminde emeği geçen tüm dekanlarımıza ve çalışma arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki mayası sağlam olan güzide kurumumuz ulusal ve uluslararası düzeylerde bilimde öncü yapısıyla kısa sürede hak ettiği yerlere ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

“Hemşirelik Sağlık Sisteminin Temel Taşıdır”
Mezun olan öğrencilerine son kez seslenen Prof.Dr.Dündar: “Sizler İzmir'in en genç devlet Üniversitesinin, Türkiye'nin gururla parlayan yıldızı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin  ilk mezunlarısınız. Emin olun ki çok güçlü, kaliteli ve fedakâr bir eğitici kadrodan eğitimin en iyisini aldınız. Hayatınızın her döneminde bu güzide kurumu hakkıyla temsil edeceğinizden şüphemiz yoktur.
Unutmayınız ki, hemşirelik; yüksek bilgi birikimi ve profesyonel davranış temeli üzerine kurulmuş bir meslek dalıdır, sağlık sisteminin temel taşıdır” dedi.

Öğrencilerine bundan sonraki çalışma hayatlarında çok önemli görevler düşeceğini hatırlatan Prof.Dr.Dündar: “Rehberleriniz tarihimize altın harflerle adlarını yazdıran, Balkan savaşında, Çanakkale savunmasında, kurtuluş savaşında ve Kıbrıs çıkarmasında  kahramanca hizmet veren, gazilik ve şehitlik mertebesine ulaşan ilk Türk hemşireleri Gevher Nesibeler, Safiye Hüseyinler, Kerime Salaharlar, Münire İsmailler gibi nice kahraman ve fedakar Türk hemşireleri  olsun” diyerek tüm öğrencilerini tebrik etti ve onlara yeni meslek yaşamlarında başarılar diledi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç.Dr.Yasemin Tokem ise konuşmasında öğrencilerinin dört yıl boyunca aldıkları eğitimden bahsederek:  “ Bu süreç içinde öğrencilerimiz bir meslek sahibi olabilmek için toplamda her biri haftada 13-17 saat teorik ve uygulamalı eğitimi içeren 7 majör hemşirelik dersiyle beraber toplamda 31 zorunlu, 35 seçmeli ders aldılar. Son yıllarında haftanın 4 günü hastane ve toplum sağlığı merkezlerinde intörnlük uygulamalarını gerçekleştirdiler.  Bu süreçte iki öğrencimiz Erasmus Öğrenci Hareketliliği kapsamında son sınıflarının bir dönemlik eğitimini Portekiz’de tamamlayarak mesleki bilgi, beceri ve görgülerini geliştirme imkânı buldu.  Hocalarının danışmanlığında ulusal bilimsel toplantılarda birçok bildiri ile üniversitemizi temsil ederek 6 bildiri ödülü kazandılar. Farklı üniversitelerin düzenlemiş olduğu sosyal yarışmalarda ödüller aldılar” şeklinde konuştu. Doç.Dr.Tokem;  gelecekte eğitim kalitesini geliştirmeye yönelik simülasyon laboratuvarı kurmayı, uluslararası değişim programlarına daha fazla öğrenci göndermeyi, eğitimi akredite olmuş bir bölüm olmayı ve birkaç yıl içinde akademik alt yapıyı tamamlayarak hemşirelikte doktora programlarını başlatmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyerek mezun öğrencilere başarılı bir iş hayatı diledi. Doç.Dr.Tokem ayrıca törenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Programda daha sonra derece ile mezun olan öğrencilere Rektör Prof.Dr.Galip Akhan ve Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi tarafından plaket takdim edildi. Plaketini aldıktan sonra Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Bumin Nuri Dündar ile birlikte mezuniyet kütüğüne ismini çakan Hemşirelik Bölümü Birincisi Kübra Babacan, yaptığı mezuniyet konuşmasında dört yıllık eğitimleri boyunca kendilerine emek veren tüm akademisyenlere, fakülte personeline ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler mezuniyet belgelerini aldı. Belge teslim töreninin ardından Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç.Dr.Yasemin Tokem ile Hemşirelik Andını okuyan çiçeği burnunda hemşirelerin coşkusu tören sonunda keplerin fırlatılmasıyla zirveye ulaştı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv