İkinci bahar yaşıyor gönlüm

İzmir Büyükşehir Belediyesi Huzurevi, burada tanışan ve birbirlerine aşık olan 76 yaşındaki Nazmi Andaç ile 69 yaşındaki Hasibe Önder’in mutluluğu oldu.

  • 0
  • 537
İkinci bahar yaşıyor gönlüm
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Huzurevi, burada tanışan ve birbirlerine aşık olan 76 yaşındaki Nazmi Andaç ile 69 yaşındaki Hasibe Önder’in mutluluğu oldu. Huzurevi'ndeki renkli nikah töreninden unutulmaz kareler vardı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca'da kurduğu Türkiye'nin ilk sosyal yaşam kampüsünde "sıra dışı bir gün" yaşandı. Yıllardır Gürçeşme'de hizmet verdikten sonra Sosyal Yaşam Kampüsü'ndeki lüks otelleri aratmayan yeni binasına taşınan Huzurevi'nin sakinleri, burada tanışarak birbirini seven 69 yaşındaki Hasibe Önder ile 76 yaşındaki Nazmi Andaç’ın mutluluğuna tanık oldu. İzmir'de ikinci baharlarını yaşayan çiftin nikah töreni, Huzurevi'nde kalan yaşlılarla personele de kolay kolay unutamayacakları bir gün yaşattı.
 
Herkeste bir heyecan..
İzmir Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde sabah saatlerinden itibaren tatlı bir telaş vardı. Gelin Hasibe Önder, Huzurevi’nde yer alan kuaförde saçlarını ve makyajını yaptırdı. Damat Nazmi Andaç ise damat tıraşı oldu. Gelin ile damat düğüne hazırlanırken, gelinin arkadaşları da en güzel kıyafetlerini giyip süslenerek nikaha hazırlandı. Bu arada gelinin ayakkabının altına isimlerini yazmak isteyen Huzurevi'nin genç kızları da sıraya girdi. Gelinin nikah çiçeğini kapmak isteyenler arasında ise kıyasıya  bir mücadele vardı.
 
İlk dans şarkısı "Bana ellerini ver"
Huzurevi'nin balo salonunda kıyılan nikahın şahitliğini İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan ile Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Hülya Arkon yaptı. 6 ay boyunca Hasibe Önder’i evliliğe ikna etmek için peşinden koşturduğunu söyleyen Nazmi Andaç, nikahı kıyılırken göz yaşlarını tutamadı. Gelin daha sonra bir nikah geleneğini yerine getirerek damadın ayağına bastı. Özdemir Erdoğan’ın “Bana Ellerini Ver” şarkısı eşliğinde ilk danslarını yapan çift, ardından düğün pastasını keserek birbirlerine ikram etti.
 
Onlar erdi muradına
9 yıldır huzurevinde kaldığını belirten 3 çocuk babası Nazmi Andaç, 10 ay önce huzurevine yerleşen Hasibe Hanım’ı görüp çok beğendiğini belirterek, “Görür görmez aşık oldum. Onunla mutlu olacağımı düşündüm. Eşim 3 yıl önce vefat etti. Ancak ben aile ortamını çok seviyorum. Yalnız yaşamak istemiyorum. Hasime Hanım’a evlenme teklif ettim. Önce kabul etmedi. 6 ay boyunca peşinden koşturdum. Araya huzurevinden arkadaşlarımı soktum. Sonrasında kabul etti. Çok mutluyum. Kendimi ikinci bahar yaşıyormuş gibi hissediyorum” diye konuştu.
 
"Huzurevinde evlenmek hiç aklıma gelmezdi"
45 yıl boyunca evli kalan, 4 çocuğu ve 7 torunu olan Hasibe Önder ise iki yıl önce eşini kaybettiğini belirterek şunları söyledi:
“Eşimin vefatından sonra huzurevinde yaşamaya karar verdim. 4 evlat büyüttüm. Çok yorgundum. Nazmi Bey çok ısrar etti. Ben evlenmeyi hiç düşünmüyordum. Daha sonra ikna oldum. Mutlu olacağımı düşündüm. Artık bu yaştan sonra güzel günlerim olsun istiyorum. İkinci baharı yaşamak istiyorum. Huzurevinde evleneceğim hiç aklıma gelmezdi. Benim için de sürpriz oldu.”
Balayına gitmeyi planlayan çift, evlilik hayatlarını yine çok mutlu oldukları İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Sosyal Yaşam Kampüsü’nde sürdüreceklerini belirtti. Çiftin nikah şahidi olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, “Burada yaşayan huzurevi sakinleri arasında böyle bir evliliğe sebep olmaktan dolayı mutluyuz. Yeni çifte mutluluk diliyoruz” dedi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv