İklim krizine karşı büyük adım

Seferihisar Belediyesi enerji verimliliği ve yeşil çevre kapsamında örnek bir yönetim anlayışıyla kolları sıvadı.

  • 0
  • 310
İklim krizine karşı büyük adım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Seferihisar Belediyesi enerji verimliliği ve yeşil çevre kapsamında örnek bir yönetim anlayışıyla kolları sıvadı.
 Winergy Technologies firmasıyla enerji verimliliği hizmeti için anlaşmaya varan Seferihisar Belediyesi hem belediye hem halk nezdinde yapabilecekleri verimlilik ve tasarruf çalışmalarını resmi olarak başlattı.
 
 Enerji etütleri sonrasında oluşturulacak yeni enerji politikaları ile tasarruf edilecek miktarla belediye, halkın yararına olacak diğer projelere daha etkin bir şekilde kaynak ayırabilecek. 

Sürdürülebilir kent modeli 
Seferihisar’da sürdürülebilir bir gelecek ve kent modeli için çalışmalar hız kesmeden devam ederken İzmir’de enerji verimliliği hizmeti alan ilk belediye olarak Seferihisar Belediyesi iklim krizine karşı büyük bir hamle yaptı. 
 
210 bin kWH TASARRUF 
Seferihisar Belediyesi’nin enerji verimliliği çalışmalarıyla yıllık yaklaşık 210 bin kWH elektrik enerjisinden, yıllık 0.234 TEP(Ton Eşdeğer Petrol) genel enerji giderlerinden tasarruf sağlanması hedefleniyor.
 
İlk etapta belediyeye ait yapı ve tesislerin enerji yönetimi dijital anlamda gerçekleştirilecek, ardından yenilenebilir enerji çalışmalarıyla enerji verimliliği seviyesi daha da artacak. Güncel elektrik enerjisi ve enerji türleri fiyatlarına göre Seferihisar Belediyesi enerjisinin dijital yönetimiyle birlikte elektrik enerjisinden ve genel enerji giderlerinden enerji tasarrufu da hedefleniyor. 
 
Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak misyonu ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri öncülüğünde Seferihisar için çalışmalarımıza her gün bir yenisini eklemeye çalışıyoruz. İzmir genelinde enerji verimliliği çalışması yapan ilk belediye olmanın haklı gururu içindeyiz. Bu anlaşmayla iklim krizine karşı da büyük bir adım atmış olduk. Daha yaşanabilir bir kent modeli çizmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.​

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv