İlk “engelli dostu bayrak “ Karşıyaka Belediyesi’ne

  • 0
  • 1.267
Yazı Boyutu:

İzmir BüyükşehirBelediyesi’nde kurulan Engelsiz İzmir Komisyonu’ndan ilk bayrak KarşıyakaBelediyesi’ne verildi. Belediye hizmet binasının engellilerin kullanımına uygunolduğunu belirten “Kırmızı Bayrak” törenle bina önüne çekildi. Karşıyaka Belediyesi’nin ilk ve tek olduğunubelirten komisyon üyesi engelliler, “Bu uygulama diğer belediyelereve kamu kurumlarına da örnek olmasını istiyoruz” dileğinde bulundu.  

İzmir’deengellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılabilmesi için 2013yılında “Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Komisyonu” kuruldu. Komisyon özelliklehalka açık binaların engellilerin kullanımına uygun olması için çalışmalaryapıp, yönetmeliklere uygun olanlara da örnek olması için kırmızı bayrak asmakararı aldı. Kamu kurumları içinde ise ilk kırmızı bayrak uygulaması KarşıyakaBelediyesi’ne yapıldı. Karşıyaka Belediyesi’nin başvurusu üzerine binadainceleme yapan heyet,  görme, işitme veortopedik engellilerin binayı kullanımında yönlendirme levhaları, rampalar,tuvaletlerin konumu,  öncelikli asansörgibi birçok kıstası dikkate alarak binaya kırmızı bayrak asılmasına kararverdi. 

Karşıyaka BelediyeBinası’nda düzenlenen törenle belediye binası girişine “Engelli Dostu” tabelasıçakılırken, Kırmızı Bayrak’ta göndere çekildi. İzmir Büyükşehir BelediyesiEngelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Komisyonu üyeleri ileprojeyi hazırlayanKarşıyaka Belediyesi Etüt Proje Müdürü Tayfun Varlı ile Karşıyaka BelediyeMeclis Üyesi Sevim Brav’ın katıldığı tören belediye hizmet binası önündegerçekleştirildi. Törende konuşan komisyon üyeleri, “Doğru bakış açılısı ilebakılınca engeller bir bir ortadan kalkıyor. Komisyonumuzda çeşitli siviltoplum kuruluşlarının temsilcileri ile bazı odalarımızın teknik uzmanları var.Tüm binaların her türlü engeli ortadan kaldırmasını diliyoruz. İzmir’de ilkbaşvuruyu yapan Karşıyaka Belediyesi oldu. Belediye Başkanı Cevat Durak’ı örnekçalışması nedeniyle kutluyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv