İlk hafta raporu

  • 0
  • 488
İlk hafta raporu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 29Haziran’da devreye giren otobüs hatlarının yeniden yapılandırılmasıçalışmalarının ilk hafta sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu söyledi.Lastik tekerlekli ulaşımının payının yüzde 4 azaldığını, raylı sistemin payınınise yüzde 3,5 arttığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Birinci hedefimiz trafiksıkışıklığını önlemek ve yolları rahatlatmaktır. Kısa sürede vatandaşlarımızıgidecekleri yerlere götürmeyi hedefledik. İlk haftanın verileriyle bunları büyükölçüde başardık” dedi.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TarihiHavagazı Fabrikası’nda düzenlenen iftar yemeğinde muhtarları ağırladı. İki güneyayılan buluşmalardan ilkine 12 ilçenin muhtarları katıldı. Gecenin konuklarıarasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, milletvekilleri AlaattinYüksel ve Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve ilçe belediyebaşkanları da vardı. İftar yemeğinin ardından muhtarlara seslenen Başkan AzizKocaoğlu, Ramazan ayının tüm dünyaya barış ve mutluluk getirmesini diledi.  

 

Büyükşehir’inyardımları AFAD’a takıldı

Gecede yaptığı konuşmada Soma’daki maden faciasındakaybettiğimiz 301 şehidi rahmetle andıklarını dile getiren Büyükşehir BelediyeBaşkanı Kocaoğlu, şehit ailelerine gönderilen yardımların hala adresineulaşmaması konusunda ise şunları söyledi:

“Biz karınca kararınca her aileye 2 bin Türk lirası yardımetmek üzere AFAD fonuna toplam 602 bin TL para yatırdık. Şehit olankardeşlerimizin ailelerine mektupla bilgi verirken başsağlığı diledik. Bu tarih20 Haziran’dır. Bugün 15 günden fazla zaman geçti.  AFAD paraları halen hesaplara geçmemiştir.Yetkililer AFAD’a müracaat eden vatandaşlarımıza ‘bütün yardımlar toplandıktansonra dağıtılacaktır’ demişlerdir.  Bunuda takdirlerinize bırakıyorum. Biz yardımımızın bir an önce şehit yakınlarınaulaşmasını istiyoruz.”

 

10 yıldırvatandaşımızın aleyhine karar almadık

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 29Haziran’da hayata geçirilen İzmir genelinde otobüs hatlarının yeniden yapılandırılmasınayönelik çalışmanın ilk bir haftalık sonuçlarını da değerlendirdi. Yeni sistemdaha uygulama geçmeden aleyhinde korkunç bir propaganda başlatıldığını dilegetiren Başkan Kocaoğlu, “Çocuk doğmadan zıbın biçildi. Tabi ki üzüldük amaişimize bakıyoruz. 10 yıldır hiçbir vatandaşımızın aleyhine karar almadık.Ulaşım masraflarını düşürmek, konforlu, hızlı bir şekilde işlerine,alışverişlerine, akrabalarına gitmelerini sağlamak istiyoruz. Birinci hedefimiztrafik sıkışıklığını önlemek ve yolları rahatlatmaktır. Kısa süredevatandaşlarımızı gidecekleri yerlere götürmeyi hedefledik. İlk haftanınverileriyle bunları başardık” diye konuştu.

 

Yolcu sayısı otobüsteazaldı, raylı sistemde arttı

Her yeni işte olduğu gibi başlangıçta bazı aksamalaryaşanabileceğini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:

“ESHOT ve ulaşım birimimiz, koordineli bir şekilde sahada enufak bir hatayı bile değerlendiriyor. Geri dönüş alarak sistemi eksiksizuygulamak için çabalıyoruz. Bu sistemin mükemmelleşmesini sağlayacağız. Anahedeflerimizden bir tanesi de raylı sistemin payını artırmaktır. Bir haftalıkuygulama sonunda lastik tekerlekli araçların toplu ulaşımdaki payını yüzde69’dan yüzde 65’e düşürdük. Raylı sistemin payı ise yüzde 26,5’dan yüzde 30’açıktı. Ayrıca yeni gemilerimiz Çakabey ve Dokuz Eylül, Karşıyaka-Konak arasındavızır vızır çalışıyor. Bu ay bir yenisi, 3 ay sonra bir yenisi daha gelecek. 3adet arabalı vapurumuz 2015 ve 2016 yılında devreye girecek. Otobüslerimizintamamını yeniledik. Deneme seferlerine başladığımız Üçkuyular’a da metromuzuulaştırıyoruz. En geç Ağustos ayında İZBAN 30 km. daha uzayarak Menderes’tenTorbalı’ya ulaşacak. Sözleşmelerini yaptığımız Karşıyaka ve Konak tramvayhatlarının da inşaatları başlıyor. Tam 11 kilometre devraldığımız raylı sistemAğustos ayında 130 km.’ye üç yıl sonra da tramvaylarla birlikte 153 kilometreyeçıkacak. Yine raylı sistemde Narlıdere metrosunun temelini atacağız.Şirinyer-Tınaztepe Tramvayı’nın da proje çalışmalarına başlıyoruz.”

 

90 dakika aktarmasistemi Türkiye’de hiçbir yerde yok

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,vatandaşların 90 dakika içinde tek biletle istediği yere ulaşabileceği birulaşım sisteminin Türkiye’de başka hiçbir kentte olmadığına dikkat çekerek,“Biz aktarma sisteminin eksiklerini gidereceğiz. Muhtarlarımız menfipropagandaya fırsat tanımadan buna destek vermelidir. Sizlere daha iyi hizmetetme yolunda yapılan projeyi hayata geçirmemizde bize yardımcı olmanızıistiyorum. Biz İzmir’i sizlerle birlikte katılımcı yönetim anlayışı ileyönetmek istiyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv