İlk iki ödül İzmir Işılay Saygın'a

  • 0
  • 1.015
Yazı Boyutu:

İzmir Işılay Güzel Sanatlar Lisesinin, İzmir'in köklü müzikmağazası Senfoni Müzik  sponsorluğunda  Klasik Gitar Yarışması’nın şampiyonu İzmirIşılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Mert Şanal oldu.

Yarışmadaikinciliği yine Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Ahmet Çetinalırken, üçüncülüğü İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi DenizSevinç oldu.  Jüri Mansiyon ödülüne ise İstanbulÂşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi’nden Emre Yurtlu layık görüldü. 
İlk üçe giren öğrencilere yarışma sponsoruİzmir Senfoni Müzik Mağazası sahibi Yusuf Yolal tarafından Angel Lopez markaklasik gitar hediye edildi.

Törendekonuşan Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Erdal Topuz, çok güzel birfinal yaşandığını ve  12 finalist öğrencininperformanslarını başarıyla sunduğunu söyledi.
Gitar yarışmasınınkoordinatörlüğünü yapan  gitar öğretmeniİsmet Tezcan ve Müzik Bölümü Zümre Başkanı Cenk Aybars Dereli, Ricardo Moyano,Kadircan Özdemir, Mehmet Gürgün, Ender Bilge, Onur Önem ‘den  oluşan yarışma jürisine  ve yarışmaya katılan öğrencilere teşekküreden Topuz,
 
konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Bencebu yarışmada herkes kazandı. Sevgi, dostluk, gitar kültürü ve en önemlisi degelecek için büyük bir deneyim yaşandı.  Üçgün süresince Klasik Gitar Virtüözü Ricardo Moyano’nun dinletisi Serap Tamay’ında katılımıyla daha da renklendi ve birlikte Güney Amerika şarkılarısöylediler.  
 
Üç gün süren  ve değişik illerden gelen yirmi iki finalistüç gün boyunca workshoplar ve gitar dinletilerine katıldılar.
Yaşar GitarÜçlüsü dinletisi , DEÜ Müzik Eğitimi Bölümü Öğrencileri  Solo Gitar ve Oda Müziği Konseri,  DEÜ Devlet Konservatuarı Öğrencileri  Solo Gitar Konseri dinleme olanağı buldular.Kısacası çok verimli bir 3 gün yaşadık”

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv