İlk sergi Naci Kalmukoğlu’nun

  • 0
  • 2.698
Yazı Boyutu:

Ünlü ressam Naci Kalmukoğlu’nun “O Bir Yıldızdı..” adlı 100’ü aşkın eserinin yer aldığı resim sergisi Arkas Sanat Merkezi’nde açıldı. Türk resim sanatının yetkin isimlerinden Naci Kalmukoğlu’nun ev sahipliğini Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas üstlendi.
 
Türk resim sanatının yetkin isimlerinden olan Kalmukoğlu’nun retrospektif sergisinin küratörlüğünü Halilhan Dostal üstlendi. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın ev sahipliği yaptığı sergi açılışına Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan’ın da aralarında yer aldığı kalabalık bir sanatsever davetli katıldı.
1917 devrimi sonrası ülkemize göçen ve Celal Binzet’in nitelemesi bağlamında “Yitik Kuşağın Ressamları” olarak anılan topluluğun önemli temsilcilerinden birisi olan Kalmukoğlu’nun farklı teknik, malzeme ve temalarda üretmiş olduğu ve 13 adet Lucien Arkas Koleksiyonu’ndan olmak üzere 100’ü aşkın yapıtı içeren “O bir yıldızdı..” başlıklı sergisinin açılış kokteyli büyük ilgi gördü.
Naci Kalmukoğlu’nun “O Bir Yıldızdı..” adlı 100’ü aşkın eserinin yer aldığı resim sergisi Arkas Sanat Merkezi’nde 28 Nisan’a kadar gezilebilecek.

İdil-Ahmet Yiğitbaş, Gülbeniz Arkas, Bernard Arcas, Diane Aktaş, Funda Arcas, Kemal Aktaş, Begüm Tatari

Ayçe Dikmen, Murat Barkan, Önder Türkkanı, Suzan Taranto, Mehmet Atay, Zeliha Toprak, Herve-Maria Magro

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Arşiv