İnancı olanın canlıya saygısı olması gerekir

  • 0
  • 812
İnancı olanın canlıya saygısı olması gerekir
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sahipsiz sokak hayvanlarına daha iyi hizmet vermek için çalışan Karabağlar Belediyesi bir yeniliğe daha imza attı. Merkezi Uzundere’de bulunan Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün ardından ulaşımı daha kolay ve merkezi yerde bulunan Üçyol Uğur Mumcu Parkı’nda kedi kısırlaştırma ünitesi açıldı. Açılışta yaşam hakkına vurgu yapan Başkan Selvitopu, “İnancı olanın canlıya saygısı olması gerekir” dedi.

Ünitenin açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, meclis üyeleri, muhtarlar, Hayvan Hakları Federasyonu( HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, HAYSAV, DOHAYDER gibi hayvan koruma dernekleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaşam hakkını önemsiyoruz
Açılışta konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, buradaki açılışın sembolik olduğunu belirterek, doğadaki tüm canlıların yaşam hakkı olduğunu hatırlattı ve bu yaşama saygı duyulması gerektiğini ifade etti. Selvitopu,  “Bizim doğaya bakışımızı ortaya koyan bir açılış gerçekleştiriyoruz. Doğa ve çevre hiç kimseye ait değildir. Doğada yaşayan canlılar vardır. Onların da bu dünya üzerinde yaşama hakkı vardır,  buna saygı duymak ve çalışmalar yapmak hepimizin görevidir.” diye konuştu.

Kültürel değerlere sahip çıkmalıyız
Ortadoğu’da yaşanan geçmişi yok etmeye yönelik faaliyetleri kınayan Başkan Selvitopu,  “Oralara gidiyorsunuz tarihi eserler bir örgüt tarafından katlediliyor. Bu kültürü katletmek, geçmişi ve geleceği katletmektir. Bizim dünya bakışımızda böyle bir şey asla yoktur. Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey yoktur. İnancı olanın canlıya saygısı olması gerekmektedir. Canlılar bize emanettir. Biz de bunu gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız.” İfadelerini kullandı.

Başka yerlerde de açacağız
Canlıların yaşam haklarına sahip çıkmak adına başka yerlerde de böyle üniteler açacaklarını ifade eden Başkan Selvitopu’na HAYTAP İzmir temsilcisi Esin Önder tarafından Karabağlar ilçesinde sokak hayvanlarına yapmış olduğu  katkılardan dolayı teşekkür plaketi verildi. Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu, hayvansever vatandaşlar ve meclis üyeleriyle birlikte ünitenin açılışını gerçekleştirdi.

Günde 20 kedi kısırlaştırılabilecek
Uğur Mumcu Parkı’nda ilk kez kedi kısırlaştırma ünitesi açan Karabağlar Belediyesi ekipleri bu sayede vatandaşlarla daha kolay irtibat sağlayacak. Merkez, 1 veteriner hekim, 1 veteriner tekniker ve 2 personelden oluşacak. Merkezde steril ortamda günde 20 kedinin kısırlaştırılması,  ayrıca tedavi ve bakımı da yapılabilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv