İnce, direksjşyona geçti

  • 0
  • 567
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediyesi,Yelki'de Uğur Mumcubüstü ve Yelkili sanatçıNecdet Tokatlıoğlu'nun heykeliniyaptırdı. Ayrıca Güzelbahçe-Fahrettin Altay- Yelkidolmuş hattı da hizmeteaçıldı.

CHP İl BaşkanıAli Engin, CHP Güzelbahçeİlçe Başkanı Ednan Arslan,belediye meclis üyeleri,İzmir Minibüsçüler OdasıBaşkanı Taner Uğuzve Balçova MinibüsçülerOdası Başkanı Cemal Külliceile çok sayıda vatandaşınkatıldığı tören UğurMumcu Büstü'nün yer aldığımeydanda yapıldı. Buradabir konuşma yapan GüzelbahçeBelediye Başkanı Mustafaİnce, yıllar önce bugünlerigörerek yazılar yazanaraştırmacı gazeteci UğurMumcu'yu rahmetle andıklarınıbelirterek, “Mumcu, devrimci,Atatürkçü ve cumhuriyetilkelerini özümsemiş,aydınlanma savaşçısıydı.O kalemini hiç kırmadıve satmadı. Hep dahafazla özgürlük, demokrasive Türkiye'nin bağımsızlığıiçin yazılar yazdı. UğurMumcu'nun bedeni belkiöldü ama düşüncelerihala yaşıyor. Yazıları bizeışık tutuyor” dedi. 

MEZBAHA YAPILMAYACAK
 Beş yıllık görevsüreleri içerisindeYelki'yi hiç birşekilde ihmal etmediklerinive altyapıdan üst yapıyapek çok hizmet getirdiklerinibelirterek, “İşte sonolarak Uğur Mumcu büstüile Yelkili sanatçı NecdetTokatlıoğlu'nun heykelinikazandırdık. Ama asılönemlisi Yelki'ye dolmuşgetirdik. Artık Güzelbahçe– Fahrettin Altay minibüslerisabah 06'dan gece 24.'ekadar her 12 dakikakabir Yelki'ye yolcu taşıyacak.Bu dolmuşlarda dakent kart geçerli olacak”dedi. Yelki'ye mezbaha yapılmayacağını,çünkü halkın istemediğihiç bir yatırımı yapmayacaklarınısöyleyen İnce, yenimezarlık alanını gömüyeaçtıkları zaman YelkililerinYelki'ye, Güzelbahçelilerinise Güzelbahçe mezarlığınadefnedileceğini belirtti.Bazı kişiler tarafındançıkartılan dedikodularolduğunukaydeden İnce, “Gömükutsaldır. Bir usulüvardır. Bunu söyleyenleriben Allaha havale ediyorum.Çünkü dinimizde definin nasılyapılacağı bellidir.Bunu kimse değiştiremez”dediCHP İl BaşkanıAli Engin de, Mustafaİnce'ninGüzelbahçe'nin tüm mahallelerineayrım gözetmeden hizmet yaptığınıbelirterek, “Güzelbahçe'nindürüst, çalışkan vegüvenilir başkanınahepinizin sahip çıkacağınainanıyorum” diye konuştu.Büst ve heykelinaçılışından sonra minibüshattı devreye sokuldu. Başkanİnce, direksiyona geçtive güzergahta tur attı,vatandaşların coşku dolualkışını aldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv