İnci Akü’ye TAYSAD’tan üç ayrı ödül

  • 0
  • 741
Yazı Boyutu:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2009 yılında sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Ar-Ge Merkezi belgesi almaya hak kazanan İnci Akü, TAYSAD 35. Genel Kurul Toplantısında iki ayrı ödüle layık görüldü. Üretiminin yüzde 60’ını ihraç eden İnci Akü 2012 yılında gerçekleştirdiği patent, faydalı model, endüstriyel tasarım çalışmalarıyla TAYSAD üyeleri arasında ilk üçte yer alarak ödül almaya hak kazandı. 12K Model Projesi kapsamında da “Liderlik Yaklaşımı-Yetenek Yönetimi ve Geliştirme” ödüllerini alan TAYSAD üyesi İnci Akü 35. Genel Kurul Toplantısından üç ayrı ödülle ayrıldı.
 
Çalışmaları kapsamında üniversiteler ve araştırma enstitüleriyle işbirlikleri yaparak çok yönlü projeler sürdüren İnci Akü Ar-Ge merkezi,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile 3. dönemini tamamlayarak 4. dönemde de çalışmalarına devam etmektedir. İnci Akü Ar-Ge merkezi enerji depolama sistemleri, başta güneş enerjisi olmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları, otomotiv sektörünün ve müşterilerinin beklentilerine yönelik faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. 
 
TAYSAD’tan alınan üç ayrı ödül için ekibini tebrik eden İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Göksel Paker  “Yeni projeler kapsamında yaptığımız çalışmalar hem bizim rekabette bir adım önde olmamızın göstergesi  hem de global vizyonumuzun bir parçasıdır.Gerek Ar-Ge merkezimizde gerekse üniversiteler ve araştırma enstitüleriyle geliştirdiğimiz projeler kapsamında akü bileşenleri ve teknolojisinde önemli çalışmalar hayata geçiriyoruz. Bunları fikri haklar olarak patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım kapsamında koruma altına alıyoruz” dedi.
 
Paker, “TAYSAD Genel kurulunda tüm üyeler arasında yapılan benchmarking çalışmalarında Türk Patent Enstitüsü verileri baz alınarak Patent-Faydalı Model-Endüstriyel Tasarım dalında en iyi değerlere sahip firmalar arasında yerimizi aldık” dedi.
 
İnci Akü Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hakkında
Temeli 1952 yılında atılan ve Ege’nin en güçlü kurumlarından biri olan İnci Holding’in iştiraki  İnci Akü San. ve Tic. A.Ş.,  Cevdet İnci tarafından 1984 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu. Bugün toplam 15 şirketi ve 2 bin çalışanı ile Türkiye’nin önemli sanayi gruplarından biri olan İnci Holding, başarı grafiğini her geçen gün üst seviyeye çıkartan ve kurumsal yönetimi benimsemiş dünya genelindeki sayılı aile şirketlerinden biridir. Üretim ve ihracat konusunda Ege Bölgesi’nin lokomotiflerinden biri olan İnci Holding’in İSO 500’de 3 şirketi yer alıyor. İnci Holding, otomotiv yan sanayisinin yanı sıra lojistik, atık yönetimi ve sigorta gibi farklı sektörlerde de faaliyetlerini sürdürüyor. İnci Holding’in amiral gemisi olan İnci Akü, 1985 yılında araç üreticileri ile ilk çalışmalarına başladı, 1986 yılında ilk ihracatını gerçekleştirdi. 1997 yılında Türkiye’de ilk defa kalsiyum (Ca) alaşımlı kurşunla akü üreterek pazara sundu. 2007 yılında akü üretiminde kalite, verimlilik, sağlık ve emniyet açısından en mükemmele ulaşması amacıyla sürekli gelişmeyi ilke edinmiş çalışma sistemimiz olan İNCİ İMALAT SİSTEMİ (İNİS) patentini aldı. 2009 yılında NanoGold adını verdiği nano teknolojili kapalı sistem aküyü üretti ve bu aküyü Türkiye’de ilk kez 3 yıl garanti ile tüketiciye sundu. 2009 yılında Akü sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kuran firma, 2010 yılında da sektöründe ilk TURQUALITY belgesini aldı. İstanbul Sanayi Odası’nın 2010 yılı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi şirketi araştırmasında 323’üncü, 2011 sonuçlarında ise 17 basamak yükselerek 306’ıncı oldu. İnci Akü San. ve Tic. A.Ş.’nin, bugün itibariyle, Manisa’ daki 2 üretim fabrikası, ve Ukrayna Kiev’deki starter akü tesisine ek olarak, Romanya Fagaras’ da kurşun izabe tesisi de bulunuyor. 2010 Temmuz ayında temellerini attığı Manisa’daki 2. Fabrikası Türkiye’nin ilk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) sertifikalı üretim tesisi olma özelliğine sahip oldu. Bu yeni tesisde, akü üretimine başlanmıştır. Türkiye Kalite Derneği (KALDER) İzmir Şubesi tarafından “Yılın Başarılı Ekibi Büyük Ödülü”ne layık görülen İnci Akü, Referans Gazetesi tarafından düzenlenen yarışmada da “Yılın En Hızlı Balığı Büyük Ödülü” ile taşıt araçları yan sanayi kategorisinde “Hızlı Balık” ödüllerinin sahibi oldu. İnci Akü, Capital Dergisi’nin "Türk İş Dünyasının En Prestijli Ödülleri" listesinde 2. sırada yer alan 2012 yılının En Rekabetçi Şirketi Başarı Ödülü’nü aldı. İnci Akü, sektöründe ISO 10002:2004 belgesine sahip ilk ve tek firma olma özelliğini taşıyor. EAS, Hugel, Blizzaro ve İnci Battery markalarıyla üretim yapan firma, yurt içinde, güçlü distribütörü İncitaş Motorlu Araçlar San. Ve Tic. A.Ş.’nin 200’ü aşkın ana bayi, 3.500 ‘ün üzerinde perakende ve 170 adet yetkili teknik servisi ile tüketiciye ulaşıyor. Ayrıca yurtdışında 90 adet distribütörüyle, 4 kıtada 72 ülkeye ihracat yapıyor.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv