İnci Holding şirketleri İSO 500’de yükselmeye devam ediyor

  • 0
  • 1.104
Yazı Boyutu:

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) "500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2011 Araştırması" sonuçları açıklandı. Ege bölgesinden  61 firma listede yer aldı. Ege bölgesinin en köklü kuruluşlarından İnci Holding’in 3 şirketi de bu listede yükseldi. Geçen yıl İSO 500 listesinde 314’üncü sırada yer alan Hayes Lemmerz İnci Jant Sanayi A.Ş., 60 basamak yükselerek 254’üncü oldu. İnci Holding’in lokomotif şirketlerinden İnci Akü San. ve Tic.  A.Ş. 323’üncü sıradan 306’cı sıraya, Hayes Lemmerz Jantaş Jant San. ve Tic. A.Ş. ise 335’inci sıradan 328’inci sıraya yükseldi. İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, “İnci Grubu için gurur verici bir tablo. Bundan sonra da şirketlerimiz başarılı sermaye yönetimi ve güçlü bilanço değerleri ile başarı grafiklerini yukarıya taşımaya devam edecekler. Yüksek kalite standartlarıyla tüm dünya için üretmeye ve ihraç ederek Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi. 
 
Temeli 1952 yılında atılan  ve otomotiv yan sanayinin en güçlü kurumlarından İnci Holding, İSO 500’de Ege’nin gururu oldu. İSO'nun 2011 yılı araştırmasına göre 3 şirketi ile ilk 500’de yerini alan İnci Holding, otomotiv yan sanayisinin yanı sıra lojistik, atık yönetimi ve sigorta gibi farklı sektörlerde de faaliyetlerini sürdürüyor. İnci Holding bünyesinde yer alan Hayes Lemmerz İnci Jant Sanayi A.Ş. İSO 500 listesinde 60 basamak yükselerek 254’üncü oldu. İnci Holding’in lokomotif şirketlerinden İnci Akü Tic. ve San. A.Ş. 323’üncü sıradan 306’cı sıraya, Hayes Lemmerz Jantaş Jant San. ve Tic. A.Ş. 335’inci sıradan 328’inci sıraya yükseldi.
 
İSO 500 sonuçlarına ilişkin İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, “İnci Grubu olarak  faaliyette bulunduğumuz günden bugüne Türk ekonomisinin gelişiminde önemli rol oynadık ve bugün ilk üretimde duyduğumuz aynı heyecanla yolumuza devam ediyoruz. İSO 500 2011 sonuçları sahip olduğumuz azmin ve heyecanın bir göstergesi oldu. Şirketlerimiz cirosal anlamda başarı göstererek Türk ekonomisine değer yaratmaya devam ediyor.  Elde ettiğimiz başarıda ve İSO 500 listesinde yükselmelerinde elbette ihracat gücümüzün  büyük etkisi oldu. Yüksek kalite standartlarıyla tüm dünya için üretmeye ve ihraç ederek Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
 
Meral İnci Zaim şöyle devam etti, “İSO 500’de yerini alan üç şirketimizi kutluyorum, İnci Grubu için gurur verici bir tablo. Bundan sonra da şirketlerimiz başarılı sermaye yönetimi ve güçlü bilanço değerleri ile başarı grafiğimizi yukarıya taşımaya devam edecekler”.
 
İnci Holding ve Grup Şirketleri Hakkında
Temeli 1952 yılında girişimci Cevdet İnci tarafından atılan İnci Holding A.Ş., 1982 yılında holding yapısını aldı. Kurucusu Cevdet İnci’nin 2003 yılında yönetimi beş kızına devretmesiyle bugün ikinci kuşak tarafından yönetilen İnci Holding, Türkiye’nin önde gelen gruplarından biridir. Kurulduğu günden bugüne üretimde yüksek kalite ve ülke gelişimine paralel bir başarı grafiği çizen İnci Holding’te Başkanlık görevini, 2010 yılından itibaren Meral İnci Zaim yürütüyor.
 
Otomotiv, üretim, satış-pazarlama, sigorta, lojistik ve atık yönetimi alanında 15 şirketi bulunan İnci Holding A.Ş., 2000 çalışanı ile üretiminin %65’ini 70 ülkeye ihraç etmektedir.  İstanbul Sanayi Odası (ISO 500) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) verilerine göre Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında İnci Holding A.Ş.’nin 3 şirketi bulunmaktadır.
 
Jant, akü üretimi ve satışı alanlarında uzmanlığını geliştirerek Türkiye’de otomotiv yan sanayinin en büyük firmaları arasında yerini alan İnci Holding, otomotiv yan sanayindeki uzmanlığının yanı sıra satış ve pazarlama, otel ekipmanları, sigorta, lojistik ve enerji alanlarında da faaliyet gösteriyor. İnci Holding, 1985 yılında kurulan ve kısa adı İNCİVAK olan Cevdet İnci Eğitim Vakfı ile ülkemizin eğitim konusunda çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma gayretine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
 
İnci Holding’de şirket hisselerin tamamı İnci Ailesi’ne aittir. Son yıllarda kurumsallaşma sürecini yönetim yapısına da yansıtan İnci Holding’in yönetim kurulunda 4 aile üyesi, 2 de bağımsız üye  yer alıyor. İnci Holding kurumsal yönetime önem veren bir aile şirketidir.
  
Grup Şirketleri ve Faaliyet Alanları
Üretim
-İnci Akü: Tic. ve San. A.Ş.: Starter, stasyoner ve traksiyoner akü üretimi, Manisa
-HL Jantaş: Jant San. ve Tic. A.Ş.: Ağır vasıta araçlar için çelik jant üretimi, Manisa.
-HL İnci Çelik ve Alüminyum: Jant San. A.Ş.: Binek araçlar için çelik ve alüminyum jant üretimi, Manisa.
-ISM Makine Elektrik San. ve Tic. A.Ş.: Minibar, saç kurutma makinası ve kasa üretimi, Manisa.
-Ci Enerji A.Ş.: Enerji üretimi, İzmir
-ATEN Atık Yönetimi, Enerji ve Taşımacılık Sanayi ve Tic. A.Ş.: Atık yönetimi ve enerji, İzmir
 
Satış&Hizmet
-İncitaş Motorlu Araçlar San. A.Ş.: Akü, jant ve lastik dağıtımı, İstanbul.
-İnci Lojistik: Lojistik hizmetleri, Kemalpaşa-İzmir
-İnci Sigorta Acenteliği Ltd. Şti.: Sigorta hizmetleri, İzmir
-Cidaş Otomotiv San. ve Dış Tic. A.Ş.: Yedek parça ihracatı, İzmir
-NYSA: Bilgi teknolojileri çalışmaları, İzmir
-CİSAN Ltd. Şti.: Akü, jant ve lastik satışı, Bursa
 
Sosyal Hizmet
-İNCİVAK: Cevdet İnci Eğitim Vakfı, İzmir

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv