İNOVASYONDA HIZ ÖNEMLİ

  • 0
  • 819
İNOVASYONDA HIZ ÖNEMLİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Başkanı Cengiz Ultav, dünyanın her tarafından çok sayıda insanın yenilik yaratmak için çalıştığını belirterek, teknolojiyle reel dünyanın birleşmek zorunda olduğunu, bunun için de birçok firmanın tasarıma öncelik verdiğini kaydetti. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi ile İzmir Bilimpark ortaklığıyla gerçekleştirilen "İnovasyondaki Öncelikli Konular" başlıklı söyleşiye katılan Ultav, yenilik yaratmak isteyen gençlerin hızlı davranması gerektiğini ifade etti. İnovasyon sözcüğünün yeni fikrin parayla en hızlı şekilde buluşması olduğunu aktaran Ultav, "İnovasyonda, fikrin orijinalliği, katma değerli olması gibi etkenlerin yanı sıra bir numaralı özellik hız. Başkalarından çok daha önce bu işi yapabilmektir. İnsanın çok daha inisiyatif alma ve bilgiye ulaşma yetenekleri gelişti. Dünyanın her tarafında çok sayıda insan yenilik yaratmaya çalışıyor. Bunları parayla buluşturmaya çalışıyor.  Artık birçok firmada önce tasarım, lokomotif tasarım, teknoloji, teknologlar, programcılar var.  Çünkü verimlilik ile buluşmak istiyorsanız, bunu mutlaka tasarlamak mecburiyetindesiniz" dedi. 

‘Temel Bilimlerin İnovasyondaki Önemli Rolü’
40 yıl boyunca teknolojinin teknoloji için çalıştığını ancak günümüzde bunun memnuniyet getirmediğini anlatan Ultav, temel bilimlerdeki çalışmalarla yeni fikirlerin verimlilikle bulaşacağına dikkat çekti. Ultav, şunları söyledi:
"Teknoloji teknoloji için, finans finans için çalıştı. Sağlık da sağlık için çalıştı. Kendi içerilerinde bir takım katılıkları da ortaya çıkardı. Dünya buradaki verimlilikten hoşnut değil. Otomobilin içinde çok üst seviyede inovasyon ve teknoloji var. Ama ulaşımın içinde, yollarda, trafik lambalarında neredeyse inovasyon ve teknoloji hiç yok. MR gibi ileri görüntüleme cihazlarının içine gömülmüş olan dijital teknoloji, çok ileri seviyede ama önleyici tıptaki uygulamalarda hemen hemen yok gibi. GDO’lu ürünün içine gömülmüş olan teknoloji tarımda, tarlada mevcut değil. Ama buralarda da büyük bir talep var. Önümüzdeki dönemde gerçek hayatın içindeki alanlarda bilişimi, dijital ve mobil teknolojileri bir araya getiren uygulamalarla dijital sınırların zorlanacağı öngörülüyor. İnovasyon boru hattının bir ucunda temel bilimler var. Bizim belki de en çok ihmal ettiğimiz alan. Bence temel bilimlerde birçok insan, çalışmalarıyla yeni fikirlerin verimlilikle buluşacağı yere odaklanma noktasıdır."

‘Potansiyel Dijital Olmayanda’
Akademik dünyanın da üniversite sanayi işbirliği içerisinde yer alması için teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Ultav, dijital olmayan her şeyde potansiyel bulunduğunu, özellikle gençlerin hızlı davranması gerektiğini belirtti. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Arşiv