İnsanlar unutur, arşivler unutmaz

  • 0
  • 990
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa’da yapılacak kent genelindeki 24. çok amaçlısalonun temel atma töreninde son günlerde yoğunlaşan tartışmalara değindi.Kentin moralini bozmamak adına EXPO konusundaki suçlayıcı polemikleregirmediğini belirten Başkan Kocaoğlu, “EXPO’yu kazanmış gibi çalışmalarımızısürdürüyoruz” dedi. Şiddetli yağışlar ve deniz seviyesinin yükselmesi nedeniyleyaşanan sıkıntı sonrası yapılan siyasi içerikli eleştirilere de yanıt verenBaşkan Kocaoğlu, “İnsanın da bir sabrı var, el insaf. Hafızayı beşer nisyan ilemaluldür, ama arşivler unutmaz” diye konuştu.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğluİzmirlileri dikkatli olmaları konusunda da uyararak, İl Özel İdaresi mallarınınsatılmasına karşı direnmeye çağırdı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, küçük yerleşimbölgelerinin sportif ve sosyal gereksinimlerini karşılamak amacıyla inşaedilen‘çok amaçlı salon’ projelerinden 24.’sünün temeli Başkan AzizKocaoğlu’nun da katıldığı törenle Aliağa’da atıldı. Yeni Mahalle’de inşaedilecek salonun temel atma törenine Aliağa halkı da büyük ilgi gösterdi.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı AzizKocaoğlu, sağlıklı nesiller yetiştirmek için başlattıkları çok amaçlı sporsalonu hamlesinin 24.’sünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Çocukların vegençlerin spor faaliyetlerinin yanı sıra bölge halkının da sosyalfaaliyetlerini bu salonda gerçekleştireceklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu,salonun 4 ay sonra hizmete gireceğini söyledi. 

Avrupa ülkelerinden oyalamadık
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Paris’teyapılan EXPO 2020 oylamasının kaybedilmesinin ardından oluşan polemiklere dedeğindi. Kentin kendi özeliklerinin dışında oylamalarda uluslararası arenadakibaşka faktörlerin devreye girdiğini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, bu oylama veseçim sisteminin devam etmesi halinde EXPO etkinliğinin geleceğinin detehlikeye gireceği yönünde görüşlerin ağırlık kazandığını dile getirdi.

2008 yılındaki adaylık oylamasında Avrupa ülkelerinin büyükçoğunluğunun Türkiye’yi desteklediğini ancak bu kez Avrupa ülkelerininhiçbirinden oy alamadığımıza dikkat çeken Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:“Bunun çeşitli nedenleri var. 10 senedir belediyebaşkanlığı yapıyorum. Onu bunu suçlamaktan cevap vermekten hoşlanmıyorum.Yapılan saldırıların bu kente yararı yok. Aynı üslupla cevap vermemizin defaydası yok. Ülkemizde o kadar çok moralimizi bozacak şeyler yaşanıyor ki birde bu kentte yaşayanların yerel yönetimlerin ve yerel halkın moralini bozmayagerek yok. Ancak benim ağırıma giden şu. Paris’ten bu tarafa ülkenin moralinibozmayalım, yolumuza bakalım mantığıyla açıklama yapıyorum. Bir milletvekilimizbiz daha uçaktayken dayanamadı bunun sorumluluğunu da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nedayandırmaya çalıştı. Bu arkadaşa çizmeyi çok aştığı zaman cevabını veriyorum.2004-2009 yılları arasında, Ömer Turgut Oğuz’dan önceki belediye başkanıdöneminde, bu milletvekilinin mesleğini icra ederken Aliağa’da nelerçevirdiğini de çok iyi biliyorum. Onun için Aliağalıların bu konuya daha fazladikkat etmesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum.” 

İnciraltı’nda AVM olur mu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2015EXPO’sunun kaybedilmesinin ardından yaptığı açıklamaları da hatırlatarak, odönem İnciraltı’nın hükümetle birlikte sağlık kampusü olarak planlanmasıçağrılarının karşılıksız kaldığını dile getirdi. Aradan 5 yıl geçmesine rağmenplanların hayata geçirilemediğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Şimdi aynı şeyitekrarlıyorum. Bu bölgede 70 dönüm AVM var. Trafik kilitlenmiş durumda. Sağlıkkampüsü yapılacak alanın tam ortasında, kalbinde 400 dönüm AVM yaparsanız,orada sağlık kampüsü olur mu, şifa dağıtılabilir mi? Niye oraya yapıyoruz?Orada zaten fazlasıyla AVM var” diye konuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu, Kent Ormanı’nı bırakarak, ticaret vekonut alanlarını kaldırarak bir planlama yapılması gerektiğini belirterek,“Paris’te onun başına geçecek kişiyi de oluşturdum. Planlamayı yapalım, EXPO’yuvermeyenler de gelsin baksın. Bunun için para da, yatırım da gerekmiyor. Birtek şey gerekiyor, İzmir’e şaşı bakmayacaksınız. İzmir’i sevecekseniz,İzmirlinin yaşam biçimine saygı duyacaksınız. İmza yetki engelleriniyapmayacaksınız. Biz EXPO’yu kazanmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Moralimizibozmadık, çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

“El insaf”
Son günlerde şiddetli yağışlar ve deniz yükselmesinedeniyle yaşanan polemiklere de değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı AzizKocaoğlu İzmir’in coğrafi yapısı gereği med-cezir olaylarının yaşanabildiğinedikkati çekerek şunları kaydetti:“Küresel ısınmaya bütün bilim insanları dikkat çekiyor.Makaleler yayınlanıyor. İzmir Körfezi’nde geçtiğimiz baharda hiç yağmuryağmadığı bir gün deniz taştı. İzmir’in körfezle karası arasındaki ilişkidegelgit 50 cm’ye kadar olursa sorun yaşanmıyor. 50 cm’nin üzerinde olursaİzmir’in belirli noktalarını su basıyor. Dereler geri tepiyor. Bu konudaHollanda sistemi dediğimiz sistemi Mavişehir’de hayata geçirdik. Pompalar kurduk,suyu tahliye ediyoruz.”

Bazı basın organlarında bu konuda asılsız haberleryapıldığını, haberlere kaynak gösterilen bilim adamlarının bile açıklamalarınınçarpıtıldığı yönünde beyanda bulunduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye BaşkanıKocaoğlu, başka bir bilim adamının ise İzmir’e düşen yağışın üçte ikisini bileİstanbul’da daha büyük sıkıntılara yol açacağı açıklamalarına değindi. 

Yaşamınınhiçbir döneminde kimsenin aleyhinde konuşmadığını söyleyen Başkan Kocaoğlu,şunları kaydetti:“Seçilmiş belediye başkanlığı yapmış halen hayatta olan ikibüyüğümüz var. Allah uzun ömürler versin. Yağmur konusunda ikisi birdenmikrofon uzatılınca hemen mikrofona sarıldı. Bugüne kadar ikisi aleyhine dekonuşmadım. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin  arşivleri benim elimde,ben yine de konuşmayacağım. Ama insanın da bir sabrı var. El insaf. Hafızayıbeşer nisyan ile maluldür de,  arşiv asla unutmaz. Ama bazı insanlar bukentin belleği olan insanlar siyasiler hiç unutmaz. Felaketten afetten dolayıkimsenin burnu kanamadı. 81 milyon liralık ihaleye çıkıp atık suyla yağmursuyunu ayıran sistemi başlattık. Benden önce 15 sene bu arkadaşlar görev yaptı.Kentin her tarafını yine su basıyordu. Üzülüyorum. Bir yerel yayın organı artıkgazeteciliği bıraktı EXPO’dan, yağmurdan problem çıkarmaya ve bize saldırmayabaşladı. Basının ötesinde bir siyasi partinin yayın aracı olmaktan öte durum vedavranışlar içerisinde. Ekmek parası, geçim için esnek olmayı bugününşartlarında anlıyorum. Ama esnek olmaktan ötesini nitelendirmeyeceğimanlamıyorum. Kendilerini insafa davet ediyorum.” 

“Ne çektin be” göndermesi
Başkan Aziz Kocaoğlu, son günlerde sosyal medyada bazısiyasi gruplar tarafından başlatılan “ne çektin be İzmir” başlıklı propagandaçalışmalarına da atıfta bulunarak, 26 Nisan tarihinde Ege’de Son Söz yazarıÜmit Yaldız’ın Yalan Dünya dizisinin Vasfiye Teyze karakterinin ağzından kalemealdığı yazıdan şu pasajları okudu.
ÖnceTayland krizi sonra arsenikli su meselesi…
Neçektirdi sana be…
Kocakoca bakanlar tefe koydular, açıklama üstüne açıklama yaptılar be yavrum. 
 
Yetmedi,Başbakan bile girdi topa…
‘
Lafebesi’ Melih aylarca İzmir’in suyunu ısıttı canlı yayınlardan… 
 
Enyakınlarından servis edilen bilgiler/belgeler sıktı en çok da canını…
 
Günlerceİzmir’in sokaklarında ‘temiz su’ kuyrukları eksik olmadı.Biryandan küresel ısınma bir yandan siyasi muhasara…
Partinbile seni yalnız bıraktı be oğlum.
Ne çektin be!
 
Okullaramandalina, süt dağıttın diye, Öğretmene atkı/şal verdin diye,
‘
ÇeteReisi’ ilan ettiler seni.
700 polisle belediyeni bastılar, 397 sene hapsiniistediler, mesai arkadaşlarını hapse attılar, bi rahat vermediler sana beyavrum.Neçektin be!
DürüstBaşkan ilan edildin de ne oldu.
Taşerona ‘kendince’ son verdin,çiftçinin/üreticinin dostu oldun, işçinin/emekçinin yanında durdun…
 
Ayağınıkırdın koltuk değneklerinle koştun…
 
Arıtmayaptın kimseye yaranamadın…
 
Aliağa-Menderes’ibitirdin Aydın Şengül’e bile beğendiremedin…
 
Kaldırımyaptın Kenan Çakar’ın hışmından kurtulamadın…
 
Herfırsatta yoğurt yiyişim bellidir dedin ama şöyle ağız tadıyla bi bakraç yoğurtbile yiyemedin be yavrum.
Ne çektin be!
Dokuzsenedir ne çektin be!
Belediyeyi borç batağından kurtardın; ‘Niye ödedin ki,belediye dediğin borçlu olur’ dediler.
Kredi notunu yükselttim dedin Ankara’dankredi onayı mı verdiler.
1,5 senedir tramvaya kredi çekmek için izinbekliyorsun be oğlum.
Kentsel dönüşümdü keşif artış talebiydi… 
Melih’inki1 günde, Kadir’inki 3 günde onaylanırken seni inim inim inlettiler be yavrum,kapılarda beklettiler.
En erken 8 aydan önce ‘imzadan çıkan’ projen olmadı,bakanları geçtim genel müdürler bile yüzüne bakmadı be oğlum.
 
Bırakalımgenel müdürü ‘il müdürü’ bile ceza üstüne ceza yazdı be oğlum.
KİK’tençektiğini …..bile çekmedin be yavrum. 
 
Müfettişten,vergi denetmeninden çektiğini Vasfiye Teyzen bile takipedemedi.    
Neçektin be...
Ensonunda 397 yıl hapsini bile istediler.
 
Neçektin be!
 
Dilsizdindilbaz oldun be evladım.
Kitap bile yazdın olmadı.
 
Fuzuli’yevurdun kendini sonunda. İsyanını dizelere döktün…
 
Söylesenfaydası yoktu, sussan gönlün razı değildi tabi ki…
 
Neçektiğini bir sen bir de Allah bilirdi belki…
 
AmaVasfiye Teyzen’den de kaçmazdı hani… 
Ne çektin be… 

Atalarımızın bıraktığımiras tüketiliyor
Bir İzmir milletvekilinin geçtiğimiz günlerde yaptığı“belediyeler iş ve istihdam yaratmıyor” eleştirilerine de yanıt veren BaşkanKocaoğlu şunları kaydetti:“Hükümet iş aş sağlıyor. Üretimi yatırımı, tarımı teşvikediyor. Sanayi üretiminin artmasını teşvik ediyor ama İzmir BüyükşehirBelediyesi ve ilçe belediyeleri vatandaşa iş aş sağlayamıyor. Bunu birmilletvekili söylüyor. Bunun anlamı ne? Ben yapamadığımı başkasına söyleyeyimonun üzerine atayım. Algıyla yöneteyim. Algılarla yönetildik ve uyandık. Artıkvatandaş algıları okuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm belediyelerin aksinetarımı, üretimi, fakir fukarayı destekliyor. Kentin önüne kalkınmayı sağlayacakvizynu çiziyor ve o istikamette yürüyor. Özel idarenin mallarını ona buna veripsatmakla üretim artmıyor. Bunun adı rant ekonomisi, bununla servet tüketiliyor.Atalarımızın bize bıraktığı miras tüketiliyor. İzmir’de de bu yapılıyor. Satparayı götür. Parayı buraya da bırakmıyorlar. Arazi satmakla AVM yeriayarlamakla olmuyor. Karayollarının arazisine AVM yapmak yasal değildir.Alsancak Limanına AVM yapmak etik değildir. Kenti öldürür. Biz oturalım adamgibi planlamasını yapalım, özel sektör yapsın. Özel sektöre rant sağlamak için76 milyonun gayrimenkulünü satmak için yapmayalım bunu. Üretmeden ve istihdampolitikasını sağlamadan ülke kesinlikle ve kesinlikle kalkınamaz. Çiftçilik,memurluk, kendi işimi yaptım. İlçe ve büyükşehir belediye başkanlığı yaptım.Ekonominin içindeyim, hem teorisini hem pratiğini biliyorum. Bu ekonomiyle ülkekalkınmaz. Bu ekonomi rant ekonomisi. Bu ekonomi yap-sat-ye ekonomisi. Eğersizin üretiminiz paranın faizini karşılayamıyorsa batmaya mahkumsunuz. 

Kamunun malını korumaya çağırıyorum
Alsancak Stadını AVM yapmak için yola çıkanların karşısındadenize daha yakın aynı imara sahip olan Havagazını Fabrikası’nı restore ettik,kültür sanat merkezi yaptık. Kamu alanlarında insanların sosyalleşeceğine, kamumeydanlarından haksızlığa karşı direnç çıkacağına inanıyoruz. Bunun için kamualanlarını koruyoruz. Yerel demokrasiyi, katılımcı yönetim anlayışını bu kentinhücrelerine kadar tatbik ediyoruz. Uyanık olmak zorundayız. Manipülasyonlarakarşı dik ve bilinçli bir şekilde durmak zorundayız. Bu kentin geleceği için,çocuklarımızın geleceği için, ülkemizin geleceği için uyanık olmaya vehakkımızı, hukukumuzu, kamunun malını, İl Özel İdaresi’nin malını korumaya,direnmeye çağırıyorum. 

Yılmaz ve Oğuz’danteşekkür
Törende konuşan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz üç ay öncehizmete başladığı Aliağa’da güzel hizmetleri gördükçe mutlu olduğunu söyledi veemeği geçenlere Aliağalılar adına teşekkürlerini sundu.
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ise yaptığıkonuşmada, 5 yıldır Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çok ciddi çalışmalaraimza attıklarını belirterek, desteklerinden dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu’nateşekkür etti. 

Hem spor salonu, hemkültür merkezi
2009 yılından önce belde olanyerleşim yerlerinde tam 21 adet çok amaçlı salon kuran Büyükşehir Belediyesi,22.salonu Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı içinde hizmete açtı.  23. çokamaçlı salonun yapımı ise Uzundere’de devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesitarafından projelendirilen çok amaçlı salonlar, “açılıp kapanabilen” tribünlerisayesinde sahne ve spor salonunu birlikte barındırıyor. Hazırlanan mimariprojeye göre prefabrik yapıdan oluşan çok amaçlı salonlar, ortalama 1.345metrekarelik kapalı alana sahip. Spor ve servis alanları olmak üzere ikibölümden oluşan yapının 700 metrekarelik alanında spor salonu bulunuyor. Buradaaçılıp kapanabilen 168 kişilik teleskopik tribün yer alıyor. Spor salonunundiğer bölümünde ise 170 metrekarelik sahne var. Düğün törenlerinde teleskopiktribünler kapatılarak sahne ve spor salonu birlikte değerlendirilebiliyor.Salon ayrıca tiyatro gösterileri ve konserlerde de kullanılabiliyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv