“İnsanlık ölmemiş” dedirten işçiye ödül

  • 0
  • 515
“İnsanlık ölmemiş” dedirten işçiye ödül
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi işçisi Arap Ali Şimşek, yerleri süpürürken bulduğu içi para dolu cüzdanı sahibine ulaştırdı; bir ailenin kira parasını kurtardı. Başkan Akpınar, “İnsanlık ölmemiş” dedirten duyarlı işçiyi bir maaş ikramiyeyle ödüllendirdi.

EVİNE TESLİM EDİLDİ
Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü işçisi Arap Ali Şimşek, Serinkuyu’da sabah 06.30’da süpürge görevini yaparken yerde bir cüzdan buldu. Duyarlı işçi, cüzdanı alıp amirine götürdü. İçinde yüklü miktarda para bulunan cüzdanın sahibi, telefon faturasından tespit edildi. Hemen eve giden ekipler, Hüsniye Görgülü Durmazer’e müjdeli haberi verdi.

“KİRA PARAMIZ VARDI”
Büyük sevinç yaşayan Durmazer, “Eşimle birlikte kağıt toplayarak geçimimizi sağlıyoruz. 9 çocuğum var, biri asker. 4’ü de evli. Gece eşimle işten gelirken yolda cüzdanımı düşürmüşüm. İçinde kira paramız vardı. Kaymakamlık ve Belediyemizden yardım aldığım kartlar ve erzak çeki vardı. Hepsini eksiksiz olarak teslim ettiler. Demek ki böyle insanlarımız da varmış. Getirenden de bulandan da Allah razı olsun” dedi.

“EMEKÇİYİM, ELİM GİTMEZ”
Cüzdanı bulan Arap Ali Şimşek de “Üç aydır Karşıyaka Belediyesi’nde çalışıyorum. Yerleri süpürürken cüzdanı gördüm ve alıp amirime götürdüm. Biz emekçi insanız, o yüzden beni elim bu parayı almaya gitmez. Sahibini bulmaktan başka bir şey düşünmedim” diye konuştu.

ÖDÜLÜ BİR MAAŞ İKRAMİYE
Karşıyaka Belediyesi örnek işçiyi, duyarlı davranışı nedeniyle bir maaş ikramiye ile ödüllendirdi. Şimşek’i tebrik eden Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Her zaman önce insan, önce ahlak diyoruz. Yolda bulunan cüzdanın sahibini bulup gidip teslim etmek de ahlaktır. Bunu yapan arkadaşımızı insanlık görevini yerine getirdiği ve bu ahlakı gösterdiği için kutluyorum. Her şeyin maddiyat haline geldiği bir dönemde güzel bir ders verdi. Kendisine ödül olarak bir maaş ikramiye vereceğiz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv