İNTERNET VE TELEFON BAĞIMLILIĞINDAN KURTULMA YÖNTEMLERİ

  • 0
  • 716
İNTERNET VE TELEFON BAĞIMLILIĞINDAN KURTULMA YÖNTEMLERİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Agora Alışveriş Merkezi ziyaretçilerinin yoğun ilgiyle takip ettiği ve her hafta Cuma günü saat 16.00’da Agora Alışveriş Merkezi A Blok aktivite alanında gerçekleştirilen Agora Sohbetleri birbirinden değerli konu ve konuklara yer vermeye devam ediyor.

Sağlıklı yaşamdan, ruhsal gelişime hayata dair ne varsa ele alınan Agora Sohbetleri’nde bu hafta güncel sorunlardan biri ele alındı. 29 Ocak Cuma günü Uzman Psikolog İpek Erdoğan “İnternet ve Telefon Bağımlılığı” konusu ile Agora Sohbetleri takipçileri ile buluştu.

29 Ocak Cuma günü gerçekleşen söyleşide Uzman Psikolog İpek Erdoğan günümüzde birçok kişinin karşı karşıya olduğu internet ve telefon bağımlılığı konusu hakkında söyleşi yaptı. Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin gün geçtikçe hızlandığı düşünüldüğünde akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve internet teknolojileri yaşamımızın vazgeçilmez yeri haline gelmiştir. Akıllı telefon, bilgisayar ve internet kullanımının yaygınlaşması istenilen bilgiye anında ulaşabilme ve bilgi paylaşımını sağlayabilme açısından hayatımıza kolaylıklar getirse de, aynı zamanda aşırı kullanımdan doğan birçok problemi de beraberinde getirmektedir.

İnternet, bir bilgi ve iletişim kaynağı olmanın ötesinde, bazı kişiler için bağımlılığa dönüşmüş ve ortaya çağımızın hastalığı “İnternet ve Telefon Bağımlılığı” ortaya çıkmıştır. Uzman Psikolog İpek Erdoğan 29 Ocak Cuma günü gerçekleşen söyleşisinde, birçok kişinin bu bağımlılığa sahip olduğuna, gerçek dünyada karşılığını bulamadığı tutkuları ve tutsaklığı sanal dünyada yaşadığına dikkat çekti.

Birçoğumuzun sabah uyanır uyanmaz ilk işimizin telefonumuza baklam olduğunu ve uyumadan önce de telefonu elimizden bırakamadığını vurgulayan İpek Erdoğan, gün içerisinde de ortalama 5 saatimizi telefon ve internet başında geçirdiğimizi belirterek, bu sürenin çok fazla olduğunu söyledi. Aşırı telefon ve internet kullanımının insan ilişkilerini olumsuz etkilediğini paylaşan Erdoğan, günde 1 saat telefon ile görüşmenin ve 1 saat internete bağlanmanın normal olduğunu açıklayarak bu sürelerin gereksinim dışı kullanımları kapsadığını ayrıca belirtti.

Telefon ve internetin kullanımının hayatımızda çok önemli bir yere sahip olduğunu fakat bu kullanımın bağımlılık boyutunda olmasının tehlikeli olduğunu vurgulayan Erdoğan, telefon ve internet bağımlılığı olanların bu alışkanlıktan kurtulmaları için birkaç yöntem paylaştı. Telefon ve internet bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin; sosyal aktivitelere daha çok vakit ayırmaları gerektiğini, telefon ve interneti kullanma sebeplerini belirleyerek gereksiz kullanımları engellemelerini, evdeyken telefonu kendilerinden uzakta tutmalarını, bu alışkanlıklarını yenmek için yerine farklı aktiviteleri koymaları gerektiğini belirtti.

Agora Alışveriş Merkezi İcra Kurulu Başkanı Hasan Noyan, 29 Ocak Cuma günü gerçekleşen Agora Sohbet’inde güncel bir problem olan “İnternet ve Telefon Bağımlılığı” konusuna yer verdiklerini belirterek, sosyal yaşantı ve insan ilişkilerinin güçlenmesi açısından, söyleşiyi çok faydalı bulduğunu söyledi. Noyan; Şubat ayına özel ”aşk” temalı Agora sohbetlerine herkesi davet etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv