İranlı ressamlar Kedi'de

  • 0
  • 873
Yazı Boyutu:

KediKültür Sanat Merkezi, Tahran'dan HoomGallery'nin işbirliği ile İranlı Genç Sanatçılar Karma Resim Sergisi'ne ev sahipliği yapmaya başladı.

Sergide eserleri ile Hoom Gallerysanatçıları: Javad Sadeghi, Hanieh Mohammad Bagher, Azam Sadeghi, Bakareh Yekta, Fereshteh Pezeshki, Malieh Mohseni, Mana Ezzat Aghajari, Mona Baghari, Neda Ghayouri Mot-E-Aseb, Saloumeh Golnaraghi, Sara Baftyzadeh, Tahmoores Bahadorani'nin yanısıra Bahnam Valad Vanel ve Pejman Norouzi, Kişisel olarak yer aldı.
 
Sanatçıların tümünün temel resim eğitimini Tahran'da aldığını, İran'ın başkentinde yaşayan, ulusal ve uluslararası sergilerde, sanatetkinlikleri içinde yer alan İran Resim Sanatı'nın söz sahibiressamları olduğunu söyleyen KediKültür Sanat Merkezi yöneticileri, İranlı sanatçıları Kedi Galeri'de ağırlayarak büyük vesaygın bir kültür ve sanat geçmişine sahip bu komşu ülkenin 80'li yıllardadoğmuş, plastik sanatlarda çağdaş dünya ile bütünleşme arzusunda olan bu gençve ümit vadeden sanatçılarının soyut çalışmalarını İzmirli sanatseverlerintanımasını arzuladıklarını ifade etti. Sergi 11 Şubat'a kadar gezilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv