Irmak, Yılın Yaşam Savunucusu

  • 0
  • 820
Yazı Boyutu:

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), 2012 Yaşam Savunucusu Ödülünü Türkiye'de İzmir'de örtülüp, gizlenen kirliliklerinin perdesini aralayan Gazeteci İbrahim Irmak'a verdi. Yazıları, haberleri, konferanslarıyla halkı çevre konusunda bilgilendirmeyi sürdüren İbrahim Irmak'a Plaket ve onur yazısı EGEÇEP eş Başkanları, Özer Akdemir ve B.Esin Kaya tarafından takdim edildi.
Tepekule Kongre ve sergi merkezi'nde 7. kurultay öncesinden yapılan törende konuşan İbrahim Irmak, "Havayı, suyu kirletmeyin, toprakları zehirlemeyin. Yaşam haklarımız çok önemli. Herkesin sağlıklı ve temiz bir cevrede yaşam hakkı var. Sakın bunları gaspedenlere izin vermeyin" dedi.
 
İZMİR ÇEVRECİ DEĞİL
Daha temiz bir Türkiye" sloganı ile yayın yapın www.haberhurriyeti.com internet gazetesinde çevre konusunda yazılarını sürdürdüğünü söyleyen Gazeteci Irmak, "2020 EXPO'suna aday olduğumuzu  açıklayanların çevre konusunda yapmaları gereken çok işleri var. Ben yazılarımla, konferanslarımla yol haritası konusunda katkı koymaya çalışıyorum. İzmir'in çevreci kent olduğunu ilan edenler çevreciliğin Ç'sinden haberleri yok" dedi. 40 yıldır gazetecilik yaptığını da belirten İbrahim Irmak, insanlık için sözü, memleket için projesi olanlarla öğrendiklerini paylaşmaya hazır olduğunu da vurguladı.
 
OY BİRLİĞİYLE IRMAK
EGEÇEP Eşbaşkanları, Özer Akdemir ve B.Esin Kaya, 2012 Yaşam Savunucu Ödülü'nü tüm bileşenlerin önerisiyle İbrahim Irmak'a layık gördüklerini belirtip, "Irmak, Türkiye'de İzmir'de örtülüp, gizlenen kirliliklerinin perdesini araladı, aralamayı da sürdürüyor. Paranın gücünün arkasına sığınıp yalap şalap işler yapanların, doğayı kirletenlerin kabusu oldu. O'nun paranın satın alamayacağı yılmaz bir Yaşam Savunucusu olduğunu artık herkes biliyor" dedi.
 
ARİF ALİ ÇANGI DA KATILDI
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Başkanı Av. Arif Ali Çangı da törene katılıp bir konuşma yaptı. Çangı, "Gaziemir'deki radyasyonlu atıkları, Efemçukuru'nda doğayı kirletenleri, Aliağa'da zehir saçanları İbrahim Irmak yılmadan gündeme taşıdı. Gazeteci Irmak'ın yazılarının her birinde alınacak çok ders var" dedi.(İZMİR (Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv