İş Kadınları Konseyi’nin Van Çıkarması

  • 0
  • 1.198
İş Kadınları Konseyi’nin Van Çıkarması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZMİR Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi 28 kişilik bir kadro ile Van’a adete çıkarma yaptı.
Van Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Semra Odabaşı ve ekibi tarafından karşılanan İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi’ne önce Van ili kadınlarının sahibi olduğu restoranda ev yemeklerinin en güzel örnekleriyle karşılandı.

Yemeğin ardından Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ve Oda Başkanı Necdet Takva, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Başkanı Mehmet Emin Demirci,  VAN Vakıfları Genel Başkanı Müjdat Çelik ile Hakkari, Erciş, Van çevresindeki illere mensup iş kadınları da katıldığı toplantı Van Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Esin Akarsu Orunç’un Van’ın kültür ve sanat ile turizmine yönelik sunumuyla başladı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Semra Odabaşı, Ocak’ta İzmir Ticaret Odası’nın kapısını çaldığını, kadın girişimciler olarak çok güzel başarılara imza atmış, Türkiye çapında başarı göstermiş, çok güzel kadınların yer aldığı bir konseyle karşılaştığını ve çok sıcak bir ilgiyle ağırlandığını belirtti. Nasıl çalıştıklarını, ekonomiye nasıl katkı koyduklarını görmenin kendisini inanılmaz mutlu ettiğini belirterek, “Biz, burnumuzun dibindeki İran’a gidemezken İş Kadınları Konseyi Başkanı Asuman Nardalı’nın 35’ten fazla ülke gezmesi bizi çok etkiledi. Kendimi yalnız hissetmedim. Bizim gibi kadın girişimcilerin çabalarından büyük mutluluk duymuştum. Kendilerinin küçük bir dokunuşuna duyduğumuz ihtiyacı belirterek kendilerini Van’a davet ettik. Kadının yapamayacağı sektörden kadınlar vardı İş Kadınları konseyinde. Bize her şey vardı ama küçük dokunuşlara ihtiyacımıza verdikleri desteği göz ardı edemeyiz. İşte biz Van’dan İzmir’e bir köprü kurduk. Kendilerini Van’da görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Gelişleri bizleri onurlandırdı.” diyerek 81 İl 81 Topuk Projesi’nde yer almanın hem kendileri için, hem de diğer iller için büyük yarar sağlayacağını söyledi.

İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi Başkanı Asuman Nardalı ise konseyin doğaçlama bir gönül birlikteliği olduğunu ifade ederek, “5 yıl önce konseyi kurduğumda 1 kişiydim ve konseyi kurarken İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş inanmış destek olmuştu veya inanmış gibi görünerek en azında şans desteği vermişti. Şu anda izmir’de 370, Türkiye genelinde ise 1280 resmi kayıtlı başvuru sayısı ise 1500. Biz, birbirimizle ticaret yapmanın; para kazanmanın tadını aldık. Çorabımızı, çiçeğimizi kendimizden alışyoruz, pidemizi kendimizden yiyoruz. Dünya ile ilgili bir çok şeyde kadınlar var. Dünyanı cehenneme çevirenleri de doğuran biz kadınlarız . Bunu da düzeltecek olan bizleriz.” diyerek 3-4 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan 81 ile 81 stand tahsis ettiklerini belirtti ve Vanlı iş kadınlarını beklediklerini ifade etti. İngilizce de 1’in okunuşunun Van olduğunu ifade ederek başkandan kadınlara destek istedi.

Van Ticaret Odası Başkanı Necdet Takva ise, Van’da yapılacak her türlü yatırıma sınırsız destek sağlanacağını söyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv