İşçinin, Emekçinin Başkanı

  • 0
  • 639
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi’nebağlı KAFESAN’da iş bırakma eylemi yapan belediye işçilerini ziyaret eden CHPÇiğli Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan işçilerle konuştu ve sorunların çözümükonusunda tavsiyelerde bulundu. Göreve geldikten bir ay sonra ne belediyeninborcunun ne de belediye çalışanlarının bir kuruş alacağının kalmayacağınınsözünü veren Arslan belediye çalışanlarının eyleminin haklı bir eylem, fakatzamanlamasının yanlış olduğuna dikkat çekti. Çiğli de çöp sıkıntısından dolayıbir takım basın kuruluşlarının ve çevrelerin bu durumdan fırsatçılıkyarattığının altını çizen Arslan işçilere seslenerek,” Siz emekçi dostlarımdan isteğimbu sorunu kendi aranızda yapacağınız bir oylama ile çözmeniz ve doğru kararıvermenizdir. Çiğliyi İzmir’in ve halkın yüz akı yapacaksak çalışmaya bugündenbaşlamalıyız” diye konuştu.

“BENİM REFERANSIMÇİĞLİ HALKI”
Seçim çalışmalarına ara vermeden, soluksuz devam eden ve Çiğli halkının‘Halkçı Başkan’ olarak seslendiği CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Hasan ArslanÇiğli Belediyesi KAFESAN işçilerini ziyaret etti ve sorunlarını dinledi.  Maaşlarını alamadıkları için iş bırakmaeylemine gittiklerini belirten işçilere seslenen Hasan Arslan, göreve geldiktensonra yapacakları ilk işin belediyenin ekonomisini düzeltmek olduğunusöyleyerek Nisan ayında hiçbir belediye çalışanının belediyeden bir kuruşalacağının kalmayacağının sözünü verdi. Çiğli Belediyesi’ne hakkettiği itibarıkazandıracaklarını belirten Arslan, “Bizim derdimiz değil KAFESAN’ı sıkıntıya sokmak, KAFESAN’a daha çokneler yapabiliriz ve daha çok işçi çalıştırabiliriz olacak. Çiğli’nin yararınaolan ne varsa hep birlikte oturup karar vereceğiz ve onu yapacağız. Bana‘Halkçı Başkan’ diyorlar. Benim için geçmişin bir önemi yok. Benim için HasanArslan’dan öncesi ve Hasan Arslan’dan sonrası var. Ben Çiğli’de oturuyorum,Çiğli’de yaşıyorum. Bize Çiğli’de herkes selam verir. Kimse bana yanlış yaptıramaz.Çünkü benim referansım Çiğli halkı ve Çiğli esnafı. Kızlarımızı, oğlanlarımızıevlendirirken bile referansla evlendiriyoruz, sorup soruşturuyoruz tanıyanlara.Biz göreve geldiğimiz zaman bu zamana kadar bir tek senedini bile ipotekettirmeden iş yapmış bir başkanı olacak bu halkın. Nisan ayının sonuna kadarbelediyenin tek kuruş borcu kalmayacak işçiye. Bunun sözünü sizlere buradakarşınızda veriyorum. Bizim varlığımız Çiğlili emekçi kardeşlerimize kurbanolsun. Hep beraber düşünün ve doğru kararı verin” açıklamasında bulundu.

“İAOSB’NİNİSTİHDAMINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Belediye işçilerini ziyaret ettikten sonra İzmir Atatürk Organize SanayiBölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş’ı ziyaret ederek Çiğli ileilgili projelerini ve İAOSB’nin sorunlarını konuşan Hasan Arslan,  AOSB’nin katma değeri yüksek yadsınamaz birbölge olduğunun altını çizdi. Arslan, “ AOSB’nin hakettiği canlılığı daha dafazla yakalaması için elimizden geleni yapacağız. İstihdam ihtiyacı konusundagerçekleştireceğimiz projeler ve belediyemizin açacağı meslek edindirmekursları ile bu bölgeye büyük katkılar koyacağımızı düşünüyorum. Çiğlikazanacak” dedi. AOSB’nin genişleme konusunda sıkıntı yaşadığını belirtenyönetim kurulu başkanı Hilmi Uğurtaş ise firmaların bu sıkıntıdan dolayı Aliağaya da Manisa’ya gittiklerini bu sıkıntının aşılması halinde          Çiğli’nin daha çok kazanacağına dikkatçekti.

EMEKÇİNİN SOFRASINDA
Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde bir işçi yemekhanesini ziyaret edenArslan işçilere yemek dağıttı ve işçilerle birlikte yemek yiyerek sohbet etti.İşçilerin sorunlarını dinleyen Arslan daha güzel ve emek dolu bir Çiğli içinçalışacaklarının sözünü verdi.

“SANAYİ’DE YOL SORUNUAŞILACAK, ESNAF KAZANACAK”
Seçim ziyaretlerine Ata Sanayi Sitesi’ni gezerek devam eden Arslan sanayiesnafını gezdi, yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.Esnafın Evka 5 Köprülü Kavşağı’ndan Ata Sanayi Sitesi’ne yapılması planlananfakat istimlak problemi yüzünden yarım kalan yolun sanayi esnafı için en büyük sorunolduğunu dile getirmesi üzerine bu sorunun aşılamayacak bir sorun olmadığınıdile getiren Arslan, istimlak sorununun en kısa zamanda çözülebileceğini vesanayi esnafının engeli olan ulaşım sorununu çözeceklerini dile getirdi.Arslan, “ Bizim haltan ve esnaftan başka derdimiz yok. Yol da yapacağız,sanayinin alt yapı sorununu da çözeceğiz, esnafımız kazanacak” dedi.

ARSLAN’A GÜVEN DOLUDESTEK
CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’nda Arslan’ı ziyaret eden Çiğli Belediyesigüvenlik çalışanları seçim çalışmalarında Arslan’a başarılar dileyerek görecehazırız mesajı verdi. Yaklaşık 25 güvenlik işçisinin katıldığı ziyarettekonuşan Arslan seçim çalışmalarını hep beraber omuz omuza yürüteceklerini vebelediyeyi hakettiği yere başarıyla taşıyacaklarını belirtti.

“SAĞCISI İLE SOLCUSUİLE ÇİĞLİ’NİN İSTEDİĞİ BİR BAŞKAN ADAYLARI VAR”
Seçim bürolarının her geçen gün çoğunluk kazandığı Çiğli’de KöyiçiMahallesi’nde seçim bürosu açılışına katılan Arslan Çiğli’nin Çiğli halkınınseçim konusunda adeta kenetlendiğini belirterek sağcısı ile solcusu ile artıkÇiğli halkının yıllardır istediği bir başkan adayının olduğunu söyledi. Aslan,“ seçim çalışmalarımıza Çiğli’nin her köşesini ziyaret ederek devam ediyoruz.Yaklaşık on ailenin katıldığı bir ev toplantısına gittik.  CHP’ye bu zamana kadar hiç oy vermemişinsanlarla buluşuyoruz ve desteklerini almaya devam ediyoruz. İnsanlarınkalbinde yer almaya doğrularımızla devam edeceğiz. Biz zaten başkanız. Bu yolabiz genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv