İskender döneri dünyaya tanıtacak!

  • 0
  • 691
Yazı Boyutu:

Kurulduğu günden buyana, 3’ü yurtdışında olmak üzere 73 restorana ulaşan Baydöner, 2016’daTürkiye’de 150, yurtdışında 30 restorana ulaşacak. İskender döneri dünyayatanıtma hedefiyle yola çıkan Baydöner, EXPO 2020 ile de İzmir’i bir dünya şehriolma yolunda destekliyor.


İskenderdöneri bir dünya marka haline getirmek, kalitelirestoran hizmetini makul fiyatlasunmak amacıyla2007 yılında ilk restoranını İzmir’de açan Baydöner, Türkiye ve dünyada 35 ayrı şehirde 73 restoranlahizmet veriyor. Baydöner’in önümüzdeki 3 yıl içinde hedefi Türkiye’de 150,dünyada 30 restorana ulaşmak.

İzmir Expo 2020’ninyiyecek sponsoru…
Baydöner dünya markası olma yolundaki hedefini bir adım daha ileriyetaşıyarak İzmir EXPO 2020’nin yiyecek sponsoru oldu. Baydöner Yönetim KuruluBaşkanı Levent Yılmaz, EXPO sponsorluğu ile ilgili olarak “Yola İzmir’den çıkan bir gıda markasıolarak EXPO 2020 İzmir’e sponsor olmak ve dönerin markası olma hedefimizi böylesine önemli biruluslararası organizasyona taşımak bizim için çok önemliydi. EXPO 2020’nin şehrimize ve ülkemizeçok büyük fayda sağlayacağına yürekten inanıyor ve organizasyonun bir parçasıolmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Gastronomi alanındaTurquality desteği alan ilk marka…
Türkiye, Azerbaycan ve Irak’da şube sayısını 73’e çıkararak hızla büyüyenBaydöner, 2012 yılında Turquality programına başvurarak Ekonomi ve TicaretBakanlığı’nın Turquality programına kabul edildi.

Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz, Turqualitydesteğini almalarında markanın Türk mutfağını temsil eden konsepti ve standartkalitede hizmet amacıyla geliştirilen iş modelinin etkili olduğunun altınıçizerek; “Programa gastronomi sektöründe kabul edilen ilk marka olmaktan gururduyuyoruz. Turquality’nin sunduğu avantajlarla Türkiye’nin dünyadaki markaimajına daha fazla katkıda bulunacak ve yurtdışında daha da hızlı büyüyeceğiz”dedi.

Endeavor ve KalDerile tescillenen başarı hikayesi…
Geçtiğimiz yıl içinde, gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerine ivmekazandırmak için etkin girişimcileri destekleyen Endeavor tarafından“girişimcilik” ödülüne layık gösterilen Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı LeventYılmaz, başarılarının hikayesini “Baydöner markasını 2007 yılında kurduğumuzdakendimize çok önemli bir hedef belirlemiştik. Zengin Türk mutfağımızın en güzelyemeklerinden olan iskender döneri standart kalite ile birleştirerek baştaTürkiye olmak üzere dünyaya tanıtma hedefimizdi. Bu çalışmalarımızdoğrultusunda Kalite Dernegi KalDer’den 3 yıldız yetkinlik belgesini aldık. Alışverişmerkezlerinde konumlanan yabancı sermayeli fast food restoran zincirlerinekarşı, iskender döneri alternatif hale getirebileceğimiz Baydöner’e özel birreçete hazırladık. Altyapımızı, restoran konseptimizi belirledik ve devlerleyarışmak üzere yola çıktık. Bu hedef doğrultusunda durmadan çalıştık. Geçen yılilk uluslararası başarımızı Dubai’de kazandık. Baydöner, geçtiğimiz yılDubai’de gerçekleşen ve dünyanın pek çok ülkesinden gelen seçici gruptarafından yapılan değerlendirme ile Uluslararası Endeavor Girişimcisi ödülüalmaya hak kazandı. 8 ülkeden 29 girişimcinin 3 gün boyunca yaptıkları sunumlarsonucunda Apaz Gıda ortakları, 2012 yılında Endeavor Girişimcisi seçildi. Buödül, 5 yılda ekibimizle birlikte elde ettiğimiz başarı hikayesinin bir sembolüdür.Bugün de Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı’nın çok önemli bir oluşumu olanTurquality desteğini arkamıza alarak uluslararası arenada iddiamızı bir kezdaha ortaya koymuş olduk” şeklinde açıkladı.

Döner; hamburger vepizzaya rakip olacak!
Yurtdışı yatırımlarında özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı hedefaldıklarını vurgulayan Baydöner Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feridun Tuncer,Baydöner’in yurtdışındaki büyüme stratejisine ilişkin olarak “MENA Bölgesiolarak ifade edilen Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri doğal zenginlikleriyleberaber büyüyen, gelişme vaad eden bir ekonomiye sahip. Modernleşme süreciylebirlikte bu ülkelerde hane halkı kişi başı tüketim harcamalarında hızlı birartış görülmektedir. Sosyal hayatlarının modernizasyonu ile paralel olarakdışarıda yeme içme kültüründe de hızlı bir gelişme olduğunu görüyoruz. Bölgeülkelerinde gastronomi alanında markalaşmış hiçbir yerel zincirin bulunmamasıda bizim için değerlendirilmeyi bekleyen bir hazine gibi. Bu nedenle yurtdışıyatırımlarımızı özellikle bu ülkelerde gerçekleştireceğiz. Avrupa Birliğibölgesi de stratejik hedeflerimiz arasında yer alıyor. Baydöner markası iledöner, orijin ülkesi olan Türkiye’nin dünyadaki imaj ve algısının güçlenmesineparalel olarak hak ettiği yere ulaşacaktır. Döner, yakın gelecekte dünyanın ençok tüketilen hazır gıda ürünleri sıralamasında pizza, hamburger gibi klasikürünleri yakalayıp geçecektir. Bunun için döneri yalnızca bir ürün olarakdeğerlendirmeyip, pişirme ve servis standartlarını da kapsayan bir konseptlesunuyoruz. Baydöner olarak, konseptimizin yurtdışında da başarıya ulaşacağınainanıyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv