İsmet İnönü anısına yarıştılar

  • 0
  • 661
İsmet İnönü anısına yarıştılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nce bu yıl ilki düzenlenen İsmet İnönü Okullar Arası Satranç Turnuvası’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri İnönü’nün 42. ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende verildi.

Konak Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı ve Atatürk’ün ardından CHP'nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü’yü ölümünün 42. Yılında, adına düzenlenen ‘İsmet İnönü Okullar Arası Satranç Turnuvası’ ile andı. 40 okuldan 240 öğrencinin katıldığı turnuvada dereceye girenlere ödülleri İsmet İnönü’nün 1884 yılında doğduğu ve bugün adının verildiği sokaktaki Anı Evi’nde düzenlenen törende verildi. Törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Sezer, CHP Konak Gençlik Kolları Başkanı Orçun Altanhan, Konak Belediyesi meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

DOĞDUĞU EVDE ANILDI
İsmet İnönü ve tüm şehitler adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yaptı. Pekdaş, Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı olan İnönü’yü saygıyla anarak; “İsmet İnönü kahraman bir asker, başarılı bir komutan, tecrübeli bir diplomat ve usta bir devlet adamı olduğunu olduğu kadar çok çalışan, sürekli öğrenmeye açık, çağdaş dünyanın gereksinimlerine, değişimine göre kendini yenileyen bir kişiydi. Biz de bu sene çocuklarımızla İsmet İnönü’nün çok sevdiği ve çocuklarıyla sürekli oynadığı satranç oyununu bir turnuvaya dönüştürmek istedik. Onu bu turnuvayla analım istedik” diye konuştu.

SATRANÇ EN SEVDİĞİ OYUN
İsmet İnönü’nün iyi bir satranç oyuncusu olduğunu dile getiren Pekdaş, Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte yürütülen turnuvanın büyük ilgi gördüğünü söyledi. Müsabakaların Kültürpark Fuar Alanı 3 Nolu Hol’de yapıldığını ve iki gün sürdüğünü kaydeden Başkan Pekdaş, “Bugün hem İsmet İnönü’yü ölüm yıldönümünde anmak adına hem de aydın insan olma bilinciyle bu madalya ve ödülleri dağıtacağız. Ödül alan, almayan tüm çocuklarımıza düzenlediğimiz bu anlamlı etkinliğe katıldıkları için teşekkür ediyorum. İsmet İnönü’yü böyle güzel bir organizasyonla anmak, çok daha önemliydi. Bu çabaya katkı koydukları için onlara çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından turnuvada dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi. Öte yandan Altıntaş Mahalle Muhtarı Orhan Güven, İsmet İnönü Anı Evi’nde sergilenmek üzere İnönü’nün karakalem tablosunu hediye ederken, İzmir Türk Koleji Uşakizade Köşk Müdürü Ahmet Gürel de Anı Evi’ni zenginleştirmek için İsmet İnönü’nün fotoğraflarını bağışladı. Tören sonunda Başkan Pekdaş ve beraberindekiler İsmet İnönü Anı Evi’ni gezdi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konak Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde düzenlenen ‘İsmet İnönü Okullar Arası Satranç Turnuvası’na Konak ilçe sınırlarında yer alan 40 okuldan 240 öğrencinin katıldı. Kültürpark Fuar Alanı 4 Nolu Holde gerçekleştirilen turnuva minikler, yıldızlar ve gençler kategorisinde yapıldı. Turnuvanın açılış hamlesini Konak Belediyesi Başkanı Sema Pekdaş yaptı. İki gün süren ve oldukça çekişmeli geçen turnuvanın başhakemliğini Abuzer Altuntaş, hakemliğini ise Barış Özkurt yaptı. Minikler kategorisinde birinciliği Mehmet Akif Ersoy İlkokulu elde ederken, Müdafaa-i Hukuk İlkokulu ikinci, Çamlaraltı Koleji ise üçüncü oldu. Yıldızlar kategorisinde Gazi Ortaokulu birinci olurken, Güzelyalı Ortaokulu ikinci sırada yer aldı. Turnuvada yıldızlar kategorisinin üçüncüsü ise Özel Türk Ortaokulu öğrencileri oldu. Gençler kategorisinde ise birinciliği Özel Türk Anadolu Lisesi elde ederken, ikinciliği Atatürk Lisesi, üçüncülüğü ise Özel Türk Fen Lisesi kazandı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv