İsmet Yazar vefat etti

  • 0
  • 863
Yazı Boyutu:

Türk Sanat Müziği’nin ünlü isimlerinden biri olan İsmetYazar, tedavi gördüğü Medikal Park Hastanesi’nde  hayatını kaybetti. 

Haziran ayında Kalp krizi geçiren, ameliyat olan ve stend takıldıktan sonra sağlığına kavuşan İsmet YazarÇarşamba günü beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırıldı. Doktorların bütünmüdahelesine rağmen Cuma günü öğleyin; doğum gününe 6 gün kala mücadeleyikaybetti.  1946 yılında kurulan KarşıyakaLisesinin ilk mezunlarından olan İsmet Yazar’ın cenazesi 16 Eylül Pazartesigünü Karşıyaka, Beşikçioğlu Camii’nden öğle namazında kaldırılacaktır.

İsmetYazar’ın yaşam öyküsü :
4 çocuklu bir ailenin 3’ncü çocuğu olarak 19 Eylül 1929’da Bayraklı- Karşıyaka’da doğan İsmet Yazar İlkokulu Türk Birliğinde, Ortaokulu Karşıyaka Ortaokulunda (şube), liseyi de Karşıyaka Lisesinin ilk mezunları arasında 1947yılında bitirdi. Öğrencilik yıllarının başlarında ilk musiki derslerini babasımerhum Hafız Bekir Sıtkı Yazar’dan alan İsmet Yazar, daha sonra Rakım Elkutlu,Mehmet Kasabalı, Yusuf Nalkesen ve Mehmet Kutlugün gibi üstadlardan aldığıdersler ile mûsiki bilgi ve repertuarını arttırdı. Liseyi başarıyla tamamlayanİsmet Yazar zaman kaybetmeden vatani görevini yedek subay olarak yaptı ve 1951’deTRT İzmir Radyosuna giren sanatçı aralıksız 28 yıl solist ve korist olarakburada çalıştı. TRT yıllarında Karşıyaka, İzmir ve çevresinde konserler verenİsmet Yazar 1979 yılında kendi arzusuyla TRT’ den emekli olmuştur.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Oyuncak Hastanesi açıldı

Arşiv