İstanbul’da Kemeraltı rüzgarı

  • 0
  • 964
Yazı Boyutu:

Kemeraltı’nı anlatan kareler Beşiktaş-Ortaköy Sanat Galerisi’nde sergileniyor. Sanat severler sergiyi 10 Temmuz akşamına kadar gezebilecekler. Konak Belediyesi’nin İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (İFOD) katkılarıyla düzenlediği ‘Kemeraltı’ konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar Türkiye’yi geziyor
 
Konak Belediyesi’nin İFOD’un (İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği) katkılarıyla hazırladığı Kemeraltı konulu fotoğraf yarışması için Türkiye’nin dört bir yanından fotoğraf tutkunları Kemeraltı’na geldi. 261 fotoğrafçı, bin 116 Kemeraltı fotoğrafıyla yarışmaya katıldı.
Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışma sonucunda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler, Konak Belediyesi Basmane Semt Merkezi’nin tarihi dokusuyla birleşen sergide görücüye çıktı ve ardından Türkiye’yi dolaşmaya başladı. Serginin ilk durağı Beşiktaş ilçesi oldu. Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ortaköy Sanat Galerisi’nde sergilenen Kemeraltı fotoğrafları sanat severlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.   
Kemeraltı’nın en güzel anlarını yakalayan bin 116 fotoğraf arasından seçilen 37 karenin oluşturduğu sergi açılışına Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Belediye meclis üyeleri ve sanat severler katıldı. Başkan Ünal, tarihi atmosferin yaşandığı Kemeraltı gibi önemli bir çarşının fotoğraflarını sergilemek ve önemli bir sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük bir keyif aldığını söyledi
 
Sergide İzmir’e gelin çağrısı
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan İstanbul’da büyük ilgi gören sergide son günlerde yürütülen yol ve köprü çalışmaları nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşayan İstanbullulara çağrı yaptı. Başkan Tartan,”Sevgili İstanbullu hemşehrilerimizi İzmir’e bekliyoruz. Hem tatil, hem ucuz alışveriş, hem huzur için sığınılacak bir liman İzmir. İstanbullu dostlarımız, İzmir’de tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda, Kızlarağası Hanı’nda, yenilenen Alsancak Sokaklarında, Kordon’da ve Kadifekale manzarasında farklı bir keyif yaşayabilirler. Tüm İstanbulluları İzmir’e, İzmir’in kalbi, sağlıklı yemeğin, ucuz ve kaliteli alışverişin, sağlık turizminin merkezi Konak’a davet ediyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv