İSTANBUL’A İZMİR ÇIKARMASI

  • 0
  • 1.465
Yazı Boyutu:

İki gün boyunca İzmir’in tarihi, kültürü, sanatsal dokusu ve kendine özgü lezzetleri, İzmirli sanatçı, sporcu ve  işadamları tarafından tanıtıldı.
 
İstanbul’un en gözde semtlerinden Nişantaşı’nda gerçekleştirilen ve iki gün boyunca sürecek olan Şişli İzmirGünleri, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, sanatçılar Kadir İnanır, Ümit Besen, Ali Kocatepe, Volkan Severcan,  İzmirli sanatçılar, yazarlar, sporcular, işadamları,  gazeteciler ve çok sayıda İzmir sevdalının katılımıyla başladı. Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Konak Belediyesi’nin büyük destek ve katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte EXPO sürecince İzmir’in tanıtımı da yapıldı.
 
Abdi İpekçi Caddesi’nde başlayan etkinlikte İstanbul’da yaşayan İzmirliler ve İstanbullular gevrek, boyoz, kumru, incir ikramlarıyla İzmir’in yöresel lezzetlerin tadına baktılar, hasret giderdiler. Ege yöresi halkoyunları ekipleri zeybek gösterileri izleyenleri coşturdu. Maçka Sanat Parkı’nda kurulan stantlara vatandaşların ilgisi yoğun oldu. İzmirli firmalar İstanbullularla buluştu. Işık Okulları Konferans Salonu’nda İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu’nun moderatörlüğünde EXPO 2020 Adaylık Sürecinde İzmir” konulu konferans düzenlendi. İzmir Ticaret Odası Uluslararası İlişkiler Müdürü Nesteren Kesen Nalbantoğlu, EXPO 2020 İzmir Genel Sekreter Yardımcısı ZeynepTansuğ, EXPO 2020 İzmir Uzmanı Nazlı Kayı, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr.Deniz Hasırcı, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Nevriye Yıldırım Bezmez EXPO sürecini değerlendirdiler. Gece, Nişantaşı, Ali-Aysun Kocatepe, AyşenurYazıcı, Belkıs Özener, Ege, Gönül Yazar, Hüseyin Turan, Pınar Aylin, Serap Yenici, Soner Olgun, Sinem-Didem Balık, Tuğba Özerk, Vedat Sakman konserleriyle büyük coşku yaşandı.
 
İzmir’in tarihindeki önemine değinen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “9 Eylül olmasaydı Türkiye nihai sonucu, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları İzmir’de ay yıldızlı bayrağımızı Konak’a çekmeseydi bugün Türkiye’de biz bu güzellikleri yaşayamazdık. İzmir’imizin Konak’ında bayrağımız hiçbir zaman inmesin. İzmir’imizin Konak’ına o bayrak her zaman çekilsin. İzmirlilerin birlikten yana, laikliği savunan geleneklerine bağlı yapılarını tüm Türkiye’de oluşturalım. İzmir Günleri’nde İzmirli dostlarımızla bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz. İzmir Şişli, İzmir İstanbul ve İzmir Türkiye bütünleşsin” dedi.
EXPO 2020 adaylığı sürecinde İzmir’in tanıtım atağına geçmesi gerektiğini vurgulayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir’in tarihi tanıtımının yanı sıra sağlıklı yemek kültürü, sağlık turizmi konusunda da atağa geçmesi gerektiğini ifade etti. Şişli’de gerçekleştirilen İzmir Günleri’nde önemli bir adım atıldığını belirten Başkan Tartan, “Şişli Belediyesi ile Konak Belediyesi el ele verdik. İzmir’i sevenler, İzmir’i yaşayanlarla hasret gideriyoruz. Aramızda olan sanatçılar, sivil toplum örgütleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi EXPO sürecinde önemli bir tanıtıma imza attık. Gelecek yıl çok  daha geniş kapsamlı bir tanıtım gerçekleştireceğiz. İzmir’in sevgisini, güzelliğini ve çağdaşlığını paylaşma duygumuzu her yere yayacağız. İzmir’den Türkiye’ye umut ve sevgi pencerelerini açıyoruz. Şişli ve Konak Türkiye’nin önemli merkezleri durumundadır. Çağdaş hizmet sunma amacıyla durmadan çalışıyoruz. Şişli’de İzmir çatısı altında buluştuk. İzmir’in vizyonunu kültür, sanat ve tarih başkenti olarak yaymaya çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’nin birçok yerinde İzmir’de farklı kentlerin tanıtıldığını ama hiçbir yerde İzmir’in tanıtımının ve İzmir Günlerinin yapılmadığını dile getiren Başkan Tartan, “ Bu bir eksiklikti.  Türkiye’ye umut veren İzmir farklılıklarıyla çeşitli kentlerimize sevgi elini uzatmalıydı  bunu yaptık. EXPO yüzyıldan fazla bir süredir, dünyanın birçok kentine çağdaşlığı  taşıyor. EXPO’nun kazanılması için kararlıyız bu sürece istanbul’un da her kesimiyle katkısın alıyoruz. Nasıl EXPO Paris’e Eiffel’i kazandırdıysa İzmir’e de bir sembol yapı kazandıracağız. ” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv