İstanbullu İzmir'e taşınıyor

Konut satışında Türkiye lideri İstanbul bu sene yüzde 3,06 ile düşüş gösterirken, İzmir’ de konut satışları bu sene yüzde 4,52 artışla Türkiye ortalamasına yaklaştı. 

  • 0
  • 961
İstanbullu İzmir'e taşınıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konut satışında Türkiye lideri İstanbul bu sene yüzde 3,06 ile düşüş gösterirken, İzmir’ de konut satışları bu sene yüzde 4,52 artışla Türkiye ortalamasına yaklaştı. 
 
İzmir’ de Aryom Koru gibi farklı donanımlara sahip mimari konsepti olan, yeni bir yaşam kültürü ile katma değer yaratan projeler İstanbul’daki yatırımcıların İzmir’ e kayma sürecini başlattı.
 
Aryom Koru projesinin oluşturacağı yeni yaşam kültürünün ve projede alım kolaylıklarının İstanbullu alıcılar tarafından da fark edildiğini ve son haftalarda projeye İstanbul’ dan gelen taleplerin arttığını dile getiren Aryom İnşaat Yönetim Kurul Başkanı Mustafa Günday, “Gayrimenkul şampiyonluğunu elinde bulunduran ve Türkiye genelinde geçen yıl 1.341.000 konuttan 232.428' inin satıldığı İstanbul'da satışlar son üç ayda %5,52 artarken, yıllık bazda ise % 3,06 azalma gösterdi. Bu şehirde satışlar, %5,52 ile ülke ortalaması olan %5.01'e yakın bir performans göstermesine karşın, İzmir ve Anadolu şehirlerinde adeta satış patlaması yaşanıyor. Konut satışlarında 3'üncü büyük il olan İzmir'de konut satışlarının son üç aylık dönemde %18,71 artması ile yıl bazında %4,52 artışla Türkiye ortalamasına yaklaştığı dikkat çekiyor. 
Son haftalarda İstanbul’ lu konut alıcılarının İzmir’e yönelme sürecini çok yakından projemizde de izliyoruz. Projemize gelen taleplerde tüm Türkiye genelinde %80,72 olan İzmir oranı ve %8,16 olan İstanbul oranı, son haftalarda farklılık göstermiş ve Türkiye genelinde projemize talep gösteren İstanbul’ lu yatırımcıların oranı tam 3 katına çıkarak %24,09’ a yükselmiştir" dedi.
 
İstanbul’ lu yatırımcıların projeye olan yoğun talebinin sebebini yarattıkları yeni yaşam konsepti ve ödeme kolaylıklarına bağlayan Mustafa Günday “ Yirmidört ay sonra teslimi planlanan Aryom Koru  projesi, açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness ve spa merkezi, sauna, buhar ve masaj odaları, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, açık ve kapalı çocuk oyun alanları, Cafe’ si, kapalı otoparkı gibi içerdiği zengin sosyal donatıları yanı sıra yüksek konfor taşıyan konutları ile de diğerlerinden kolayca ayırt ediliyor. Konutlarda ısı pay ölçerli yerden ısıtma sisteminden, eloksallı alüminyum doğramalara, hareketli ahşap güneşliklerden, akıllı ev otomasyon sistemine, elektrikli panjur sisteminden yirmidört saat kameralı ve devriye güvenlik sistemine kadar “önce insan sonra tasarım” odaklı farklı özellikler bulunuyor.” diye konuştu.
 
Sanayici işadamı kimliği altında detaycı kişiliğini çalıştığı tüm projelere yansıtan inşaat mühendisi Mustafa Günday sözlerine şöyle devam etti. “İzmir’in yükselen değeri Gaziemir’de, üç tarafı Çatalkaya Koru’su ile çevrili, benzersiz doğası, konumu, konforu ve modern mimarisi ile şehir içinde konut yaşamının standartlarını yeniden belirleyen Aryom Koru, benzersiz altyapısı ve yeşil mimarisi ile farklı bir konut ve yaşam kültürü sunuyor. Eşi benzeri olmayan sosyal donatılar ve ezber bozan konforlu konutlar 30 farklı tip daire seçeneği ile 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 dışında bahçe ve çatı teraslı koru manzaralı konutlar artık sadece İzmir’ li değil İstanbul’ lu alıcıları ile de buluşuyor.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv