İşte azim bu

  • 0
  • 777
Yazı Boyutu:

O bir bedensel engelli, yürümesi imkansız, okuması hayalgörülüyordu. Tam 8 ameliyat geçirdi, pes etmedi. 9 yaşına kadar kucakta okulagitti, sonra destekle yürüdü, hep başarılı bir öğrenci oldu. Şimdi Gediz Üniversitesi’ndeeğitim görüyor. Yazar olmak istiyor, engellilerin zorlu dünyasını ve duygularınıkağıda döktüğü 3’üncü kitabını yazıyor...     

Gediz Üniversitesi, örnek alınacak bir azme sahne oluyor.Kahramanı ise 19 yaşındaki Gökçe Nas Oğuzlar... Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü2’nci sınıf öğrencisi Gökçe Nas, doğuştan bedensel engelli. Zamanında teşhisedilemeyen kalça çıkığı nedeniyle bugüne kadar biri yurtdışında olmak üzere tam8 kez bıçak altına yattı. Yürümesi imkansız, okuması ise hayal görülürken, ailesinindesteğiyle eğitim gördü. İlkokul 3’üncü sınıfa kadar annesi ve yakınları tarafındankucakta okula götürülüp getirildi. Uygulanan tedavi sonucunda 9 yaşındanitibaren destekle yürümeye başladı, yaşama sıkıca tutundu, hep başarılı biröğrenci oldu. Yazar olmak istiyordu, bunun eğitimini almak için GedizÜniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazandı, Ankara’dan İzmir’etaşındı.

Gökçe Nas, engellerin nasıl aşılabildiğini gösteren azmi,yüksek not ortalaması ve yaşam sevgisiyle herkesi büyülüyor. Bir yandan da engellilerineve hapsedilmemeleri, hayatın bir parçası olmaları için yazıyor. İlk kitabı HerŞeye Rağmen Yeni Bir Başlangıç’ta yaşadıklarını, 2’ncisi Umut’ta ise organnaklinin önemini bir engellinin hayatı üzerinden kaleme aldı. Şimdi de 3’üncükitabı Canan’da kendini sorgulayan bir genç kızın öyküsünü ve toplumunengellilere bakışını kağıda döküyor. Duygularını ifade ettiği eserlerini birgün gelip okuyucularla buluşturmayı hayal ediyor. 

Bir de topuklu giyebilse
“İnsan isterse her şeyi başarır, şu hayatta aşılamayacakengel yok” diye konuşan Gökçe Nas, en büyük isteğinin topuklu ayakkabı giymekolduğunu söylüyor. “Ancak hiç topuklu ayakkabı giyemeyeceğimi biliyorum. Buyüzden zaman zaman üzülüyorum, arkadaşlarıma özeniyorum ama her şeye rağmen mutluyum”diyor. Kendisiyle aynı kaderi paylaşan engellilere ve ailelerine de DünyaEngelliler Haftası’nda şu mesajı veriyor: “Sadece kendim için değil, benimleaynı durumda olanlar için de okuyorum, her şeye rağmen inatla direniyorum.Kendimi engelli olarak görmüyorum, tüm engelliler de kendileri asladezavantajlı görmemeli. İstersek her şeyi yapabiliriz, çünkü bunu yapacakgücümüz var. Tek yapmamız gereken yaşama dört elle sarılmak ve hayata azimlebağlanmak. Engelliler, önlerine konulan ‘okuyamazlar, çalışamazlar, evdendışarı çıkmamalılar’ gibi engellere kesinlikle takılmasın, aileleri de onlarınelinden tutsun, yollarını açsın...”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv