İşte gençlik bu

  • 0
  • 565
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi, devlet adamlarının yetişmesindeki payınedeniyle ‘liderlerin oyunu’ olarak bilinen münazarayı ülke geneline taşıdı.Türkiye’nin önde gelen 68 lisesinden 300 öğrenci 4 gün boyunca beyin fırtınasıestirdi, Yamanlar Malhun Hatun Lisesi birinci, Galatarasay Lisesi ikinci oldu      

Gediz Üniversitesi, İzmir çapında gerçekleştirdiğiLiselerarası Münazara Şampiyonası’nı bu kez Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyleTürkiye genelinde düzenledi. Düşünen, düşündüğünü ifade edebilen, görüşlerinisavunabilen, toplum önünde konuşabilen, iletişim gücü yüksek, kendine güvenengençler yetiştirmek amaçlı organizasyon geleceğin liderlerini bir arayagetirdi. İzmir’den İstanbul’a, Ankara’dan Diyabakır’a, Çanakkale’den Antalya’yaülkemizin dört bir yanından 68 lise katıldı. 300’e yakın öğrenci 4 gün boyuncakürsüye çıktı. İnsanlığa yön veren devlet adamlarının yetişmesinde büyük payıbulunduğu için ‘liderlerin oyunu’ olarak bilinen münazara karşılaşmalarında eğitim,diplomasi, şiddet, adalet gibi konular üzerine görüşler açıklandı, fikirleryarıştırıldı. Jüride 25 üniversiteden gençler görev aldı. Ekipler, savunduklarıya da karşı çıktıkları görüş hakkındaki bilgisine, hitabet gücüne, vücut dilinikullanma becerisine ve ikna kabiliyetine göre değerlendirildi. 

İzleyenler büyülendi
Nefes nefese geçen şampiyonanın finaline İstanbul’danGalatasaray Lisesi, Ankara’dan Mehmet Emin Resulzade Lisesi, İzmir’den deÇakabey ve Yamanlar Malhun Hatun liseleri kaldı. Şampiyonluk mücadelesinde ‘nükleerenerji’ konusu masaya yatırıldı. Bir grup, nükleer santrallerin Türkiye’ninartan enerji ihtiyacının karşılanması ve ekonomideki büyümenin devamı içinkaçınılmaz olduğunu savundu; karşıt görüştekiler ise bunun olası olumsuzsonuçlarına dikkat çekti. Liseli gençler görüşleriyle ve kürsüde sergilediklerihitabet yetenekleriyle izleyenleri büyüledi, “İşte geleceğin liderleri”dedirtti. Heyecan fırtınasının estiği finalin sonunda şampiyonluk kupasını, YamanlarMalhun Hatun Lisesi kaldırdı, büyük ödül olan İtalya Parlamentosu incelemegezisini kazandı. Galatasaray Lisesi de 2’ncilik elde etti. Mehmet EminResulzade Lisesi’nden Akın Onur Efe en iyi konuşmacı seçildi, sosyal medyaödülüne ise Fatih Koleji layık görüldü. 

Gelecek emin ellerde
Gediz Üniversitesi Rektörvekili, Hukuk Fakültesi DekanıProf. Dr. Muhammet Özekes, şampiyonaya katılan tüm öğrencileri veöğretmenlerini kutladı. Prof. Dr. Özekes, düşünen, düşündüklerini ifadeedebilen ve kendine güvenen gençlerin yetişmesine katkıda bulunmayıamaçladıklarını söyledi, şöyle konuştu: “Görüşlerini hem ifade edip hem desavunabilme cesareti ile özgüvenini sergileyen öğrencilerimizi gördükçeamacımıza ulaştığımızı da görmüş olduk. Her birini yürekten alkışlıyorum. Özgüvenive bilgi seviyesi yüksek bu gençlerimiz sayesinde geleceğimizin emin ellerdeolacak.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv