İşte İzmir’in gurur tablosu

  • 0
  • 939
İşte İzmir’in gurur tablosu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Mücadele ettiği tüm branşlarda zirveyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 2014 yılında da büyük başarılara imza attı. Yıl boyunca  95’i altın 210 madalya ve 30 kupa kazanan Büyükşehir Belediyesi, 15 kez de takım şampiyonluğuna ulaştı. Uluslararası alanda da başarılı bir yıl geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları 3’ü Avrupa Şampiyonluğu, 1’i dünya üçüncülüğü olmak üzere ülkemize 11 madalya getirdi.

 
37 branşta 5 bini aşkın lisanslı sporcusuyla Türkiye’nin en büyük spor kulübü İzmir Büyükşehir Belediyespor, 2014 yılında da başarıdan başarıya koştu. Yıl boyunca 95’i altın, toplam 210 madalya ve 30 kupa kazanan Büyükşehir sporcuları uluslararası alanda da başarılı sonuçlara imza attı. Bir dünya üçüncülüğü, üç Avrupa şampiyonluğu ve Avrupa şampiyonalarında kazanılan 5 gümüş, 2 bronz madalya ile Büyükşehir Belediyesi’nin ünü Türkiye sınırlarını aştı. İzmir Büyükşehir Belediyespor, takım derecelerinde ise 15 kez kürsüye çıkma başarısını gösterdi. Kulüp sporcuları iki Türkiye rekorunun da sahibi oldu.

Türk güreşinin altın kızı Buse Tosun, Polonya’nın Katowice kentindeki Gençler Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyaya uzandı. Azerbaycan’daki 1. Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda bayanlar 37 kiloda tatemiye çıkan İrem Bekdaş, Dünya üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı. Yasemin Ecem Anagöz Gençler Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda birincilik kürsüsüne çıktı. Ahmet Yıldırım, Romanya’daki Ümitler Judo Avrupa Kupası’nda +90 kiloda tüm rakiplerini geride bırakarak altın madalyayı boynuna taktı.

Bayan güreşçiler Bediha Gün ve Gamze Durukan, tekvandocu Selman Nezir, judocu Çiçek Akyüz ile bilek güreşçisi Cem Şener, Avrupa’da gümüş madalya kazanan sporcular olurken, iki bronzu ise tekvandoda Mehmet Korucu ile judoda Çiçek Akyüz getirdiler. Bedensel engelli İzzettin Kanat, powerliftingte 195 kg ile yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Genç atlet Abdurrahman Gediklioğlu ise 3 bin metrede 8:29.69 derecesi ile Yıldızlar Salon Türkiye Rekoru’nu eline geçirmeyi başardı.

6 kez de Balkan ikinciliği alan İzmir Büyükşehir Belediyespor, bayanlar sualtı ragbisi, buz hokeyi, U19 futbol, güreş, okçuluk, görme engelli judo, tekvando ve satrançta 15 ayrı takım Türkiye şampiyonluğu kazandı. Ferhat Arıcan, cimnastikte 3 ayrı harekete adını verip, dünyada bu başarıya ulaşabilen ilk sporcu unvanını alırken, Engin Ali Artan ise artistik buz pateninde Triple Axel’i başarabilen ilk Türk sporcusu olarak tarihteki yerini aldı.

 
Ampute futbol
Birinci Lig’de mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyespor Ampute Futbol Takımı, normal sezonu 8 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgiyle bitirip Play-Off’a kaldı. Ancak play-off serisinde Şehit Kamil Engelliler (1-1), Yeni Mahalle Gençlikspor (0-1) ve Şahinbey Belediyespor (0-0) maçlarından 2 puan çıkarıp Süper Lig şansını kullanamadı. Büyükşehir ekibi bu sezon ise ligin ilk yarısını 2. sırada noktaladı.

 
Atletizm
Abdurrahman Gediklioğlu, 3 bin metrede 8:29:69 derecesiyle Yıldızlar Salon Türkiye Rekoru’nu kırdı. Kerim Elyaz, üç adım atlamada 11,78 m. ile Avrupa barajını aştı. Melis Kestekoğlu, Abdurrahman Gediklioğlu, Hatice Ceren Yakın, Medine Alpar, Nurullah Kart, Cahit Kılıçarslan, Onur Akmut ve Batuhan Hızal Türkiye şampiyonalarından 6 altın, 6 gümüş, 4 bronz madalya kazandı. Bedensel engelli atletizm takımı, 4 altın ve 1 gümüş madalya aldı.

 
Bedensel engelli halter
8 Şubat 2014 tarihinde Konya'da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda İzmir Büyükşehir Belediyesporlu İzzettin Kanat ve Cafer Yaşar, kürsüdeki yerlerini aldılar. 65 kiloda podyuma çıkan başarılı haltercimiz İzzettin Kanat, 195 kilo kaldırarak kendisine ait Türkiye rekorunu bir kez daha kırmayı başardı. +100 kiloda yarışan Cafer Yaşar ise 140 kilo kaldırarak altın madalya elde etti.

 
Bilek güreşi
Cem Şener, Masterler Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı. Bilek Güreşi Takımımız, Türkiye Şampiyonası’nda 4 altın, 7 gümüş, 3 bronz elde etti. Mükerrem Akgül, Abdullah Kayhan, Fatih Öztürk (sağ ve sol kol) 4 altın madalyayı İzmir’e getiren sporcular oldular. Diğer madalyaları Cem Şener, Tolga Şener, İpek Özgün Deper, Merve Mengüç, Emre Akgül, Emre Cem Kavcar elde etti.

 
Boccia
Engelsizmir Kongresi çerçevesinde kurulan boccia branşına büyük önem veren İzmir Büyükşehir Belediyespor’da Evren Mutlu-Berrin Şar ikilisinden oluşan BC 3 ikilisi, Türkiye üçüncülüğünü kazandı. BC 2 kategorisinde Mustafa Özkan ile BC 3 kategorisinde Evren Mutlu altın, BC 1 kategorisinde Mahmut Çoban ile BC 4 kategorisinde Hasan Cem Karapire gümüş, BC 1 kategorisinde ise Vedat Dinç bronz madalyanın sahibi oldu.


Briç
Ülkemizde briç sporunun en önemli kulüpleri arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyespor, 2014 yılını tek madalyayla geçti. 22-23 Mart tarihinde İstanbul' da yapılan 2014 Mehmet Kortay İstanbul Açık İkili Şampiyonası'nda İzmir Büyükşehir Belediyespor adına yarışan Nafiz Zorlu-Nezih Kubaç ikilisi ikinci oldular.

 
Buz pateni
Buz Hokeyi Takımı, Türkiye şampiyonu, Senkronize Buz Pateni takımı, Hauts De France Trophy 2014’te birinci oldu. Artistik Buz Pateni Türkiye Şampiyonası’nda 2 altın, 2 gümüş, 1 bronz, Teşvik Şampiyonası’nda 5 altın, 3 gümüş, 1 bronz, Sarajevo Open’da 4 altın, 2 bronz, 7. Avrupa Skate Helena Cup’ta 2 altın, 4 gümüş, 1 bronz geldi. Efe Çetiz, Engin Ali Artan, Zeynep Dilruba Sanoğlu, Kumsel Belin, Elifsu Erol ve Berkant Algün çeşitli şampiyonalarda madalya aldılar.

 
Cimnastik
Ferhat Arıcan, cimnastik literatürüne 3. kez “Arıcan” adını yazdırdı, ayrıca Dünya Şampiyonası’nda 84.865 puan toplayarak "finallere adını yazdıran ilk Türk cimnastikçisi” unvanını da aldı. Milli cimnastikçi, Grand Prix’te bronz, Türkiye Artistik Jimnastik Şampiyonası’nda altın madalya aldı. Büyük Erkekler Trambolin Takımı Türkiye ikincisi olurken, Coşkun Boncuk, Hatice Ergün ve Esin Güler de yıl içinde madalya kazanan sporular oldular.

 
Eskrim
Uluslararası Boğaziçi Kupası'nda Doruk Çıka, Can Çakarız, Çınar Gül ve Barış Can’dan oluşan minik erkekler takımı birinci, Lal Erman, Deniz Soykan, İdil Su Ağaoğlu, Sudenur Varol'dan oluşan minik bayanlar ikinci oldu. Lal Erman ile Deniz Çıka bireyselde de ikinciliği aldılar. Süper minikler, minikler gpe ve flöre Türkiye Şampiyonası'nda Can Çakarız ikinci olurken, erkek epeciler ise ikincilik elde etti. Murat Meriç, açık turnuva ikincisi oldu.

 
Futbol
Futbolda yetiştirici kimliğini ön plana çıkaran ve yatırımlarının karşılığını almayan başlayan İzmir Büyükşehir Beediyespor, U19’da Türkiye Şampiyonu oldu. U19’lar final karşılaşmasında Sakarya Erenlerspor’u 2-0 yenerek mutlu sona ulaştı. Süper Amatör Lig’de mücadele eden A Takım ise sezonu play-off bileti alarak tamamladı.

 
Güreş
Buse Tosun, Avrupa şampiyonu, Gamze Durukan ile Bediha Gün Avrupa üçüncüsü oldular. Serbest Güreş Takımı, Kahramanmaraş’taki finallerde ikinciliği elde ederek Erkekler 1. Ligi’ne yükselirken, bayan güreşçiler Başbakanlık Kupası’nda şampiyonluğa ulaştı. Merve Çavdar, Ceren Vural, Emre Nuyan ile Emin Öztürk madalya alan diğer sporcular oldular.

 
Hentbol
Bayan takımı, Challenge Cup’ta ülkemizi temsil etti. Bayanlarda Antalya’da yapılan 20. Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası ve 13. Uluslararası Hentbol Turnuvası’nda şampiyonluk kazanıldı. Alanya Belediyesi ile Türkiye Hentbol Federasyonu iş birliğinde düzenlenen turnuvaya, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Bulgaristan'tan 60 takım katıldı.

 
Judo
Her yıl olduğu gibi 2014’te de kulübün en başarılı branşı oldu. Ahmet Yıldırım, Ümitler Avrupa Şampiyonu, Çiçek Akyüz ise ikinci oldu. Çiçek Akyüz, aynı zamanda Kübra Bayram’la birlikte Balkan ikincisi unvanını alırken, Euro Cup’ta da ikinciliği elde etti. Ahmet Beyaztoprak, Balkan Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı. Gülşah Kocatürk, Grand Prix üçüncülüğünü kazanırken, görme engelli judo takımı Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

 
Masa tenisi
Isparta'da düzenlenen Masa Tenisi Gençler B Grubu maçlarında 2 şampiyonluk kupası alırken 8 madalya kazandık. Erkek A Takımımız B Grubu'nu şampiyon tamamladı, Mustafa Arslan, İsmail Kuşoğlu, Berkay Hocaoğlu madalya kazandı. Bayan A Takımımız da B Grubu'nda şampiyonluğa ulaştı. Serap Dıvrak, Gaye Yılmaz ve Kezban Piliç madalya kazanan isimler olarak masa tenisindeki önemli başarıların altına imza attı.

 
Okçuluk
Yasemin Ecem Anagöz, Avrupa ikincisi oldu.  Avrupa şampiyonu oldu. Bayan ve erkek takımları, Türkiye şampiyonu unvanını bir kez daha kazandı. Begül Löklüoğlu, Aybüke Aktuna, Yağız Yılmaz, İbrahim Ethem Gülaçar, Ali Osman Yangöz ve Tuana Uğur, yurt içindeki ulusal ve uluslararası önemli şampiyonalarda madalya kazanan sporcular oldular. Begül Löklüoğlu, olimpik yayda Türkiye birinciliğini elde etti.

 
Satranç
“Büyük Usta” Cankut Emiroğlu, Türkiye Üniversiteler Şampiyonası ile Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Turnuvası’nda ilk sırayı aldı. Nur Kardelen Solmaz Açık Satranç Şampiyonası’nda ikincilik, Gülce Atalay, Milli Takım seçmelerinde şampiyonluk elde etti. Satranç Takımı, Türkiye Kulüpler üçüncüsü olurken, Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilk kez düzenlenen İzmir Çocuk Ligi’nde ise yine takım halinde şampiyonluk  elde etti.

 
Sualtı ragbisi
Sualtı Ragbisi Bayan Takımı, üst üste dokuzuncu kez şampiyonluğunu yine gol yemeden kazandı ve ülkemizi Avrupa Şampiyonası’nda temsil etti. Bayanlar, Almanya’nın Berlin kentindeki organizasyonda dokuzuncu sırayı elde etti. Sualtı Ragbisi Erkek Takımı ise şampiyonluğu bu yıl Ege Üniversitesi’ne kaptırmasına rağmen hem Türkiye Şampiyonası’nda hem de Federasyon Kupası’nda ikinci sırayı elde etti.

 
Tekerlekli sandalye
Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, her yıl katıldığı Euro League 2’de başarılı bir performans göstererek Willi Brinkmann Kupası’na katılmaya hak kazandı. Ekibimiz, Hollanda’daki bu dev organizasyonu 6. sırada bitirdi. Takımımız, 2013-2014 sezonunda Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ni ise 4. sırada tamamlayıp, Andre Vergauwen Kupası'nda mücadele etmeye hak kazandı.

 
Tekvando
İrem Bekdaş, Dünya Yıldızlar üçüncüsü, Selman Nezir, Avrupa ikincisi, Mehmet Korucu Avrupa üçüncüsü oldu. Barış Dağ Balkan Şampiyonası'nı 3.’sırada bitirdi. Mehmet Korucu, Cenk Sevinç, Merve Gündoğan, Kübra Kıyı, Alperen Kavak, Begüm Erensayın, Seyithan Akbalık, Sude Burcu, Işıl Kaptan ve Simge Erensayın ise ulusal şampiyonalarda madalya kazanan ve Milli Takım’a giden sporcular oldular.

 
Zıpkınla balık avı
2014 Yılı Zıpkınla Balıkavı Türkiye Şampiyonası Ege ve Akdeniz eleme grubu müsabakalarında kulübümüz ikincilik elde etti. Kuşadası Kaymakamlığı ve Kuşadası Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kuşadası Körfezi'ndeki  müsabakaların sonunda 22 spor kulübü ve 96 sporcunun arasından Yenihisarspor birinci olurken, İzmir Büyükşehir Belediyespor ikinci ve Sökespor üçüncülük elde etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv