İşte İzmir'in yeni gurur abidesi

  • 0
  • 931
İşte İzmir'in yeni gurur abidesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir BüyükşehirBelediyesi, içinde huzurevi, aşevi, engelli merkezi, spor salonu veyüzme havuzu da bulunan Türkiye'nin en büyük sosyal yaşam kampusunütanıttı. İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun 59.toplantısına ev sahipliği yapan Buca'daki tesis, Kurul üyelerinden tamnot aldı.

2013 yılında temeli atılan, büyüklüğü ve sahipolduğu özellikleriyle Türkiye'de bir ilk olacak İzmir Sosyal YaşamKampusu büyük ölçüde tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyalbelediyecilik uygulaması anlamında en büyük yatırımı niteliği taşıyandev tesis, ilk olarak İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu(İEKKK) üyelerine tanıtıldı. İEKKK'nın 59. toplantısı, BüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ev sahipliğinde Buca'daki yenitesiste düzenlendi. 65 bin m² alan üzerine kurulan Sosyal Yaşam Kampusuönce bir sunumla üyelere tanıtıldı, ardından alandaki binalarda tanıtımgezisi düzenlendi. İçinde huzurevi, aşevi, spor salonu ve yüzme havuzu,çocuk ve gençlik merkezi, engelli merkezi, rehabilitasyon merkezi gibibölümler bulunan dev tesis Kurul üyelerinin beğenisini topladı.

54 bin m² inşaat alanı
İzmirBüyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, alandakigezi öncesi tesisin özelliklerini ve zorlu inşaat sürecini anlattı.Toplam 65 bin m2 alanda, 54 bin 600 m² inşaat gerçekleştirildiğini dilegetiren Gökçe, Türkiye'de daha önce örneği bulunmayan bir tesisinBüyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildiğini söyledi. İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İEKKK üyeleri, sunumunardından Sosyal Yaşam Kampusu'nu gezerek incelemelerde bulundu.

Huzurevinde 5 yıldızlı otel konforu
SosyalYaşam Kampusu'nun en önemli bölümünü oluşturan yeni huzurevi, sahipolduğu konfor ve donanımıyla 5 yıldızlı otelleri aratmayacak. 26 bin 540m² inşaat alanına sahip 8 katlı ve 425 kişi kapasiteli huzurevibinasının 83 kişilik bölümünü geriatri birimi ve alzheimer-demans hastaodaları, 342 kişilik bölümünü ise sağlıklı yaşlılar kullanacak. İzmir'inyeni huzurevinde konukların her türlü ihtiyacını karşılayabilecekbirimlere yer verildi. Sosyal Yaşam Kampusu bünyesinde inşa edilenhuzurevinde 90 adet tek kişilik, 78 adet iki kişilik, 32 adet de üçkişilik oda bulunuyor. Ayrıca yeni huzurevinde balo salonu,kafeteryalar, yemek salonları, kütüphane, kuaför ve berber salonları, elişi salonu, terzihane, TV ve oyun salonları oluşturuldu.

Yeni ve modern aşevi
SosyalYaşam Kampusu çatısı altında İzmir'in yeni ve modern aşevi de hizmetverecek. Yaklaşık 6 bin m² inşaat alanına sahip yeni aşevi birimi, 3katlı binasında günde 5 bin kişiye yemek hazırlayacak kapasitedekuruldu. Aynı zamanda Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'nden alınan verilerdoğrultusunda cenaze evlerine günde 3 bin 500 – 4 bin pide dağıtımı, kışdöneminde 2 bin öğrenciye çorba hizmeti, yardıma ihtiyacı olan tümkesimlere günde 2 bin  adet kumanya dağıtım hizmetleri yeni yerindesürdürülecek.

Çocuk ve gençlerin yeni merkezi
SosyalYaşam Kampusu'nda çocuklar ve gençler de unutulmadı. 3 bin m² inşaatalanına sahip 3 katlı binada çocukların ve gençlerin ihtiyaçlarınıkarşılayabilecek kafeterya, çok amaçlı salon, psikolog odası, kütüphane,el becerileri odası, grup terapi odası, eğitim odası, bilgisayar odasıkuruluyor. Sosyal Yaşam Kampusu'ndaki Çocuk ve Gençlik Merkezi, Aile veGençlik Merkezi Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Çocuk ve GençlikMerkezleri'nin ana üssü olacak.

Engelli eğitim merkezi
4bin 225 m² inşaat alanına sahip 3 katlı binada, engellilerin toplumsalhayata etkin ve özgürce katılımını sağlayacak okuma yazma kurs odası,resim atölyesi, el becerileri atölyesi, seramik atölyesi bulunuyor.Eğitim Merkezi'nde, engelli bireylere yönelik kişisel gelişim ve eğitim,psiko-sosyal rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, aile destekprogramları, hobi bahçesi, spor aktiviteleri, engelli yüzme havuzu yeralıyor. Kurulacak modern tesiste, engellilere yönelik günübirlik bakımbirimi açılması planlanıyor.

Rehabilitasyon merkezi
4bin m² inşaat alanına sahip olan 3 katlı binada; bakıma ihtiyacı olanengelli, dezavantajlı gruplara hizmet edebilecek şekilde su altı masajı,çocuk engelli ve yaşlı rehabilitasyon havuzu, muayene odaları, egzersizsalonu, rehabilitasyon salonu, grup egzersiz salonu, masaj ünitesibulunuyor.

Spor salonu ve yüzme havuzu
7 bin 700m² inşaat alanına sahip olan 3 katlı binada konferans salonu, fitnesscenter, yüzme havuzu, spor salonu, kafeterya, açık oturma terasıkuruluyor. Spor salonu İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve SporKulübü tarafından işletilecek. Tesiste 310 cm derinliğe sahip yarıolimpik havuz inşa edildi. Havuzdan spor okulu öğrencilerinin yanı sıraİzmir'de bulunan birçok spor kulübünün antrenman yapmak amacıylayararlanacak. Uygun derinliğe sahip olması nedeniyle İzmir BüyükşehirBelediyesi su altı ragbisi takımı da antrenmanlarını burada yapacak.Ayrıca İzmir'de faaliyet gösteren spor kulüplerinin sualtı ragbisi,sualtı hokeyi, su topu, paletli yüzme gibi branşlarının antrenmanlarınıyapma müracaatları ve ilgili federasyonların yarışmalarını düzenlemegibi talepleri karşılanabilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübütarafından işletilecek spor tesisinin çalışma programı ilerleyentarihlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi web sitesinden duyurulacak.

Kabul binası
Aynızamanda Sosyal Yaşam Kampusu'nun İdari ve Teknik Hizmetler ŞubeMüdürlüğü olarak hizmet verecek tesis, 3 bin m² inşaat alanına sahip 3katlı bina; fuaye, çok amaçlı salon, rehberlik odası, eğitim odası,kafeterya, seminer salonu, görüşme odası, çocuk oyun odası, hizmetbürosu bölümlerinden oluşuyor. Ayrıca kampus alanına gelenziyaretçilerin kabul ve yönlendirme hizmetleri de bu birim tarafındansağlanacak.

İzmir Sosyal Yaşam Kampusu'nda 159 araçlık açıkotopark, süs havuzları, çocuk oyun alanı, 1 adet amfi tiyatro,  2 adetde açık kondisyon alanı oluşturuldu.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv