İtalya Cumhuriyeti Bayramı İzmir’de kutlandı

  • 0
  • 6.806
İtalya Cumhuriyeti Bayramı İzmir’de kutlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İtalya Cumhuriyet Bayramı, İzmir İtalyan konsolosluğu tarafından  düzenlenen resepsiyon ile kutlandı. Swissotel Büyük Efes’te İtalya’nın İzmir Konsolosu Luigi Lannuzzi ile nişanlısı Mathilda de Bonhome ev sahipliğinde düzenlenen kutlama kokteyli İtalyan Tenor Roberto Cresca ve piyanist Gianfranco Pappalardo Fiumara’nın müzik dinletisiyle renklendi.
 
Türkiye’nin yeni İtalyan Büyükelçisi Luigi Mattiolo ve eşi Stefania Mattiolo, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Meclis üyesi A. Muzaffer Tunçağ, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş,  Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris, konsoloslar Birliği Başkanı Ömer Kaplan, konsolos ve fahri konsoloslar, yaşamını İzmir’de sürdüren İtalyanlar ve davetlilerden oluşan kalabalık davetli kutlamaya katıldı.  
 
 Gecenin açılış konuşmasını yapan Konsolos Luigi Lannuzzi, kutlamayı Büyükelçi’yi de ağırlayabilmek için iki gün ertelediklerini  belirterek iki ay gibi bir süredir burada olduğunu ve İtalya’yı bu düzeyde temsil edebilmenin kendisi için gurur kaynağı olduğu söyledi. 
 
 
Lannuzzi, “Cumhuriyet bayramı önemli bir gün. Farklı sebeplerden İtalya’yı bırakmış olan ve burada toplanmış İtalyanların yanısıra İtalyan olmamasına karşın bu duyguyu bizimle paylaşan siz dostlarımızın İtalya’ya karşı besledikleri sevgiyi bu gün bizimle paylaşmaları çok önemli. Bu da izmirliler’in İtalyanlar’ı kalplerinde nasıl taşıdıklarını gösteriyor. Konsolosluk olarak birinci görevimiz çalışma alanımız dahilinde olan İtalyan vatandaşlarına hizmet etmenin yanısıra ülkemizle de ilgili bilgilerini arttırmak isteyen dostlarımıza elbetteki kapımız ardına kadar açık” dedi.

Büyükelçi Luigi Mattiolo ise İtaya Cumhuriyeti’nin 69’ncu kuruluş yıldönümünü İzmirliler ile kutlamanın kendisi için büyük onur olduğunu belirterek, “Görevime birkaç hafta önce başlamış olmakla birlikte izmire ilk kez gelişim. İzmir’de olumlu olağanüstü hisler edinmeme neden oldu. Biliyorsunuz Türkiye ile İtalya’nın yüzyıllar boyunca ortak geçmişleri, ortak bir Akdeniz kültürü var. Bu ortak kültür İzmir’de daha anlaşılır bir şekildedir. Akdenize bakan limanların çoğunda İtalyan isimler söz konusu olmakla birlikte İzmir hala Smyrna olarak anımsanmaktadır. Bu da yüzyıllar boyunca size olan dostluğumuzu anımsatmaktadır” diye konuştu.

İzmir denince yüzyıllarca deniz cumhuriyetlerinin ve Venedikler Cumhuriyeti’nin tarihler boyunca ticari olarak kullandığı iskelelerden birinin akla geldiğini ifade eden Büyükelçi, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz bu şehirde yüzyıllar  boyunca kültürler arası dostluğu yaşamış ve yaşayan, dostluğun en yüksek ifadesini yaşayan şehirdeyiz.  İzmirde hali hazırda mevcut olan levanten kültüründeki insanların birkaç lisan konuştuklarını görmek, ticari olarak inkişaflarını sürdürmeleri benim bu ülkele vereceğim hizmet yılları için yükü bir değer ifade etmektedir.  Bu kadar derin bir kültüre sahip olan Levantenlerin yeni girişimcilik ruhuyla yeni bazı ticari yatırımları geliştirmesi elbetteki önem taşımaktadır”
Buket Satır, Özlem Eren, Meltem Güngör, Ferda Olgaç, Gözde Ertemli
İclal- Esat Kardiçalı, Makvala Kherabova
Halil Tataş, Serpil Uktu, A. Muzaffer Tunçağ
Enrico Aliberti, Ricardo Aliberti
Elçin Balçık
Jack Eskinazi, Mazhar İzmiroğlu, Serpil Alpman, Ömer Kaplan, Tamer Taşkın
Rüchan – Erdoğan Özgörkey
Noyan Gürel
Sevda-Enver Bakioğlu, Mey Bakioğlu, Sertaç- Sevda Bakioğlu
Yiri- Theodore Tsakiris
Bülent Akgerman
Diana- Christopher Dologh
Turia- Mustafa Çetiner
Alessandro Rossa, Korcan Karar
Asuman Nardalı
Tatjana- Oliver Vetter
Serra, Aslı Sokol
Günsel- Zeki Bozoklar
Selim Gökdemir
Ekrem Demirtaş, Rebii Akdurak
Bilge – Hasan Akmercanoğlu
İlona,  Jr. İstemi Gürel
Dilek Araç
Ayşe Perin- Olgar Yumlu
Umut Doğan, Esra Erikçi
Sergül Gökdermen, Anita Angelisanti
Mehmet Ali Molay
Nazlı- Nicholas Cabreca Maldifessi
Seniha- Sevena Giucci
Melis- Cüneyt Türkoğlu

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv