İtalyan tasarımcıdan Lineapelle 2014 İlkbahar-Yaz Moda Trendleri Semineri

  • 0
  • 1.208
Yazı Boyutu:

Deri sektörünün önemli fuarlarından olan İtalya’da gerçekleşen Lineapelle Fuarı’ndan moda tasarımcısı ve trend uzmanı Antonella Bertagnin İzmir’e gelerek Ege İhracatçı Birlikleri’nin konuğu oldu ve Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda “Lineapelle 2014 İlkbahar-Yaz Moda Trendleri Semineri” isimli bir seminer verdi.
 
Ege Bölgesi’nde ilk defa İtalya’dan gelen bir trend uzmanı tarafından seminer verildiğine dikkat çeken Ege Deri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tahiroğlu, “2014 İlkbahar-Yaz moda trend nüanslarını katılımcılara aktaran Lineapelle moda tasarımcısı ve trend uzmanı Antonella Bertagnin’in verdiği seminerin oldukça yararlı olduğu düşünüyorum Deri giysi, ayakkabı, çanta ve aksesuarlara ilişkin detayların katılımcılara aktarıldığı Lineapelle 2014 İlkbahar-Yaz Moda Trendleri Semineri’nde deri sektörümüzün çalışanları ve üniversite öğrencilerine yeni görüşler katarak büyük kazanç sağladı” dedi.
 
Tahiroğlu, “Lineapelle 2014 İlkbahar-Yaz Moda Trendleri Semineri bu sene bizim için bir ilk oldu. Ancak önümüzdeki yıllarda da bu gibi seminerleri gerçekleştirmek ve dünyanın dört bir yanından trend uzmanları getirerek bu gibi yararlı seminerler düzenlemek, deri sektörümüzün gelişimine katkı sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
2014 İlkbahar-Yaz Moda Trendleri hakkında bilgi verdiği seminerde 2014 İlkbahar ve Yaz modasının özellikle metal aksesuarları ve parıltılarla bir bütün olduğunu belirten Lineapelle trend uzmanı Antonella Bertagnin, “Materyal üstü kusursuz olmayan okside olmuş veya üzerlerinde hafif motifler bulunan metal aksesuarlar, deri üzerinde doğal görünümlü kum taneleri şeklinde ışıltılar, parıltılar, parlaklıklardan mat arasında geçişler söz konusu olacak. Doğadan ilham alınarak tasarlanan deniz kabukları, tüyler, natürel ve değerli taşlar deri üzerinde kullanılabilecek. Deri kumaşların örgülerle perçinlenmesinin yanısıra, deri üzerinde iki renkli farklı efektler yapılacağının da bilgisini vermek isterim. Ancak deri yüzeyi üzerinde yapılan efektlerin, son teknoloji kullanılarak yapıldığı halde el işçiliği gibi durması gerekiyor. Ayrıca yılan derisi üzerindeki mat ışık oyunları oldukça önem kazanacak” dedi.
 
Konuşmasında 2014 İlkbahar-Yaz sezonunun renkleri hakkında bilgi veren Lineapelle trend uzmanı Antonella Bertagnin, “Yeşille altın renginin ve açık bronz tonlarının yan yana kullanımını 2014 yazında çok sık göreceğiz. Bunun yanısıra soğuk renklerin yer aldığı renk yelpazesinde nane yeşili ve açık ve soğuk pembe yer alırken, asi renkler yelpazesinde kahverengi ve çamur rengi ile beraber fuşya bulunacak. Etnik ve doğaya yakın şeklinde nitelendirdiğimiz perimsi renklerde mavi, mor ve kahverenginin ahengine tanık olacağız, dolgun renkler şeklinde nitelendirdiğimiz son renk yelpazemizde de 2014’te parlak kırmızıların, kum rengi, koyu gri ve vazgeçilmez beyazın yerini alacağını belirtmek isterim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv