İTB’den 40 bin TL'lik Instagram Fotoğraf Yarışması

İTB’nin toplam 40 bin TL ödüllü Instagram Fotoğraf Yarışmasının altıncısı “Tarımda Sürdürülebilirlik” temasıyla başladı.

  • 0
  • 336
İTB’den 40 bin TL'lik Instagram Fotoğraf Yarışması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

130 yıldır Türkiye’nin siyasi ve ekonomik hayatına tanıklık eden nadir kurumlardan olan İzmir Ticaret Borsası’nın gelenekselleşen Instagram Fotoğraf Yarışmasının bu yılki konusu “Tarımda Sürdürülebilirlik” oldu.

Borsa’nın @izmirticaretborsasi adresli Instagram hesabı üzerinden, 01 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında, ‘Tarımsal Üretimde Sürdürülebilirlik Fotoğraf’, ‘Tarım Ticaretinde Sürdürülebilirlik Fotoğraf’, ‘İklim Değişikliğinin Tarıma Yansıması Fotoğraf’ olmak üzere toplam üç ayrı kategoride gerçekleştirilecek yarışmanın toplam ödül miktarı ise 40 bin Türk Lirası olarak belirlendi. 

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, yarışmaya tarımda sürdürülebilirlik temasına uygun fotoğraflarla katılım sağlanabileceğini belirterek, “Tarihi Borsa Sarayımızı konu alan ilk Instagram yarışmamız ve sırasıyla üzüm ve incir, pamuk ve zeytin-zeytinyağı, hayvancılık, Toprak ve Çocuk temalı fotoğraf yarışmalarımız büyük ilgi görmüştü. Bu yıl ise, çevreyi koruma, ekonomik büyüme ve sosyal gelişimi hedef alarak bugünün ve gelecek nesillerin ihtiyacını karşılayacak, toplum refahının artmasını sağlayacak bir gelişimi/dönüşümü kapsayan “Tarımın servetini dönüştürme” stratejimizin temel dayanaklarından biri olan “Tarımda Sürdürülebilirlik” kavramını öne çıkarmak  amacıyla tarımsal üretimde ve ticarette sürdürülebilirlik kavramlarına ve tarımda sürdürülebilirliğin en önemli tehditlerinden biri olan iklim değişikliğine dikkat çekmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatının da altını önemle çizdiği “sürdürülebilirlik” kavramının insanlığın kalkınma ve refahını, üretim ve çeşitliliğin devamlılığı ile gelecek nesillerin kaynaklara ulaşma imkânlarını koruyarak sağlamayı amaçladığına değinen Kestelli, “Bu nedenle, “Tarımda Sürdürülebilirlik” ana çatısı altında, 130’uncu yılımız kapsamında düzenleyeceğimiz geleneksel fotoğraf yarışmamızda; bu zenginliğimizi fotoğraf aracılığıyla yaşayan karelere dönüştüreceğiz. Yarışma temamız çerçevesinde belirlenen özel kategoriler altında düzenlenen yarışma kapsamında birbirinden güzel fotoğraflar geleceğini tahmin ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yarışmaya nasıl katılım sağlanacak?
Katılımcıların öncelikli olarak İzmir Ticaret Borsası’nın @izmirticaretborsasi adlı resmi Instagram hesabını takip etmesi gerekiyor. Tarımda sürdürülebilirlik temasını konu alan üç kategoriye ilişkin fotoğraflar, #itbyarisma21 hashtagi ve @izmirticaretborsasi etiketiyle katılımcı hesaplarında paylaşıldıktan sonra yarışmaya dâhil edilebilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler katılım koşulları ile ilgili daha detaylı bilgiye https://itb.org.tr/instaborsayarisma adresinden de ulaşabilecek.

Toplam 40 bin TL ödül sahiplerini bekliyor
‘Tarımsal Üretimde Sürdürülebilirlik Fotoğraf’, ‘Tarım Ticaretinde Sürdürülebilirlik Fotoğraf’, ‘İklim Değişikliğinin Tarıma Yansıması Fotoğraf’ kategorilerinde düzenlenecek yarışmada birincilik ödülü 5.000 TL, ikincilik ödülü 3.000 TL, üçüncülük ödülü ise 2.000 TL. Jürinin uygun görmesi halinde verilecek mansiyon ödülü ise 1.000 TL olarak belirlendi. Ayrıca her kategori için jürinin belirleyeceği sayıda esere 350 TL sergileme ödülü verilecek.

Yarışmaya katılan eserler, İzmir Ticaret Borsası, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölümü, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğrafçılık ve Grafik Ana Bilim Dalı, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Ege Bölge Temsilciliği ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti temsilcilerinden oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirilecek.

Yarışma kategorilerinde hangi fotoğraflar değerlendirmeye alınacak?
“Tarımda Sürdürülebilirlik” ana teması kapsamında, aşağıda detayları yer alan şekilde ve 3 ayrı kategorideki eserler değerlendirmeye alınacak.

1)Tarımsal Üretimde Sürdürülebilirlik Fotoğraf Kategorisi
Bu kategoride, tarımın servetini korumak, geleceğe taşımak ve değer kazandırmak için çiftçinin/emeğin, ürünün, üretim alanlarının ve doğal varlıkların sürdürülebilirliğini sağlamaya yönelik geleneksel ve modern tarımsal üretim uygulamalarını (Yenilenebilir enerjilerle üretim, üretimde verim artışı sağlayan ve/veya doğal kaynakları koruyan, su kullanımını etkin kılan, gıda atıklarını değere dönüştüren uygulamalar ve teknolojiler vb.) konu alan fotoğraflar değerlendirmeye alınacak.

2)Tarım Ticaretinde Sürdürülebilirlik Fotoğraf Kategorisi
Bu kategoride tarımın servetini korumak, geleceğe taşımak ve değer kazandırmak için tarım ticaretinin değişimini, gelişimini ve sürdürülebilirliğini anlatan fotoğraflar değerlendirmeye alınacak. (Tarım ticaretinin gerçekleştiği alanlar: Borsalar, Elektronik İşlem Salonları, Haller, Mezatlar, Hayvan Pazarları, tarım ve gıda lojistik süreçleri vb.)

3) İklim Değişikliğinin Tarıma Yansıması Fotoğraf Kategorisi
Bu kategoride ise tarımın servetinin korunması için sürdürülebilirlik konusunda tehdit oluşturan iklim değişikliğinin tarıma etkilerini anlatan fotoğraflar değerlendirmeye alınacak. (Tarımsal ürünlere, çiftlik hayvanlarına, arıcılık faaliyetine ve tarımsal üretim alanlarına, üreticilere etki eden iklimsel koşullar: Tarımsal alanda etkisi görülen sel, yangın, fırtına, kuraklık vb.)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv