İTB İnstagram ödüleri sahiplerini buldu

125'nci yılını kutlayan İzmir Ticaret Borsası (İTB), 88 yıldır kullandığı binasının kentte bilinirliğini artırmak amacıyla düzenlediği #izmirborsasarayi Instagram Fotoğraf Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

  • 0
  • 942
İTB İnstagram ödüleri sahiplerini buldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

125'nci yılını kutlayan İzmir Ticaret Borsası (İTB), 88 yıldır kullandığı binasının kentte bilinirliğini artırmak amacıyla düzenlediği #izmirborsasarayi Instagram Fotoğraf Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.  
30 Mart-31 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşen yarışma sırasında, amatör ve profesyonel fotoğrafçılardan oluşan yarışmacılar, Borsa Sarayının iç ve dış mekanını fotoğrafladı. Gerçekleştirilen ödül törenine İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel, Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, jüri üyeleri ve yarışmacılar katıldı.
Jüri üyelerinin katılımcı 178 fotoğraf üzerinde yaptığı değerlendirme sonucunda, Hüseyin Salış birinci, İrfan Açık ikinci, Sercan Özipekçi üçüncü olurken, Hakan Kuyumcu ve Hacı Emre Polat'ın fotoğrafları ise İzmir Ticaret Borsası 125.Yıl Özel Ödülü'ne layık görüldü.
 
Ödül Töreni ve serginin açılış konuşmasını yapan İTB Yönetim kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, sosyal medyanın öneminin büyük  olduğuna dikkat çekerek, Facebook, Instagram, Tweetter gibi platformlardan bilgi alışverişi ve ilişki yönetimi yapıldığını söyledi.

Global verilere göre bugün dünyada yaşayan 7.3 milyar insanın 3,4 milyarı internete bağlandığını 2,3 milyar kullanıcının aktif olarak sosyal medyada yer aldığını, 3,8 milyar mobil cihaz kullanıcısının 1,9 milyarının ise sosyal medyayı mobil cihazlar üzerinden kullandığını vurgulayan Kestelli, "Bu rakamlar, mobilize olma durumunun yakın gelecekte üretimden pazarlamaya kadar pek çok köklü alışkanlığı kalıcı olarak değiştireceğinin işareti. Nesnelerin interneti ya da daha geniş tanımıyla big data, bize yeni bir dünya vaat ediyor. Düşünün, 2020'dan sonra 50 milyar makinenin endüstriyel internetle birbirine bağlanacağı ve ortaya 9 trilyon dolara yakın bir ilave değerin ortaya çıkacağı öngörülüyor. Ülkemizin böyle bir gerçeğin önemli parçalarından biri olmayı ıskalamak gibi bir lüksü yok. Günümüze kadar tarım ve sanayi devrimlerini uzaktan izleyen Türkiye, bugün big data ile simgelenen yeni üretim devriminin ana kolonlarından biri olmalı. Ekonomide yazmayı arzuladığımız yeni başarı hikayesinin temel taşıyıcılarından biri de işte bu yeni iletişim dünyası olacak. "dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv