İTK’da yenilikçi ve yaratıcı eğitim

İzmir Özel Türk Koleji yeni akademik yıla hızlı ve yenilikçi eğitimlerle başladı. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Genel Kurulu açılışının ardından öğretmen seminer çalışmaları kapsamında Prof. Dr. Mustafa Yavuz “Yenilikçi ve Yaratıcı Eğitim” adlı sunumu ile İzmir Özel Türk Koleji öğretmenleriyle bir araya geldi.

  • 0
  • 495
İTK’da yenilikçi ve yaratıcı eğitim
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Özel Türk Koleji yeni akademik yıla hızlı ve yenilikçi eğitimlerle başladı. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Genel Kurulu açılışının ardından öğretmen seminer çalışmaları kapsamında Prof. Dr. Mustafa Yavuz “Yenilikçi ve Yaratıcı Eğitim” adlı sunumu ile İzmir Özel Türk Koleji öğretmenleri ile birlikteydi. Araştırma becerisinin okul öncesinden itibaren kazandırılması gereken en önemli beceri olduğunu belirten Yavuz, eğitim anlamında birçok araştırma sonuçlarını da öğretmenler ile paylaştı.
 
Araştıran Okul Akreditasyon ve Değerlendirme Merkezi Kurucusu ve pek çok makalesi yayınlanmış Prof. Dr. Yavuz, semineri “Geçmişten günümüze başarıya giden yolda gerekli olan beceriler aslında hiç değişmedi, yaratıcı ve yenilikçi olmak için çok zeki olmaya gerek yok, herkes isterse ve gerçekten inanırsa yaratıcı ve yenilikçi olabilir” diyerek noktaladı.  Pek çok öğretmenin etkilendiği yaratıcı bilgilerle donanmış sunum sonunda İTK Genel Müdürü Sn. Yiğit Tatış’tan plaketini alan Prof. Dr.Mustafa Yavuz öğretmenlerin büyük ilgisiyle uğurlandı.
 
Türkiye’nin farklı illerinde yüz yüze ve çevrimiçi olarak öğretmen, yönetici, öğrenci ve anne-baba eğitimleri veren Prof. Dr. Mustafa Yavuz’un verdiği dersler arasında Karşılaştırmalı Eğitim, Karşılaştırmalı Eğitim Yönetimi, Eğitim Liderliği ve Nitel Araştırma dersleri yer almaktadır.  Bölüm yazarı olduğu ders kitaplarına ek olarak Başımıza İcat Çıkaran Çocuklar ve Gençler, Öğrenme Liderliği ve editörü olduğu “Araştıran Okul” adı altında yayımlanmış kitapları vardır. Ulusal ve uluslararası makalelerinin yayınlandığı endeksli pek çok yayına ek olarak, Education and Science (SSCI) dergisinin eğitim yönetimi alan editörlüğünü de yürütmektedir. Öğretmenlik, okul yöneticiliği, anabilim dalı başkanlığı ve Milli Eğitim Bakan Danışmanlığı görevlerinde bulunmuştur.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Vize sorunu geçici bir süreç

Arşiv