İTK, İZMİR ENTERNASYONAL FUARI’NDA

  • 0
  • 595
İTK, İZMİR ENTERNASYONAL FUARI’NDA
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ülkemizin uluslararası nitelikteki ilk fuar organizasyonu olan İzmir Enternasyonal Fuarı 84. yılında kapılarını eğitim teması ile açacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen ve 28 Ağustos-6 Eylül 2015 tarihleri arasında Kültürpark’ta düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı’na 65 yıldır sadece İzmir’in değil Ege Bölgesi’nin de eğitimine yön vererek Türk Milli Eğitimine sayısız katkılar sağlayan İzmir Özel Türk Koleji de katılacak.

Akademik, spor, sanat ve bilim alanlarındaki başarıları, ulusal  ve uluslararası arenada adından sıkça söz ettiren mezunları ve kurucusu merhum eğitimci ve matematik öğretmeni Bahattin Tatış’ın da dediği gibi “Yarınlarda Var Olmak” mottosu ile yola çıkan İzmir Özel Türk Koleji fuar ziyaretçilerine 65 yıllık bir tarihi şölen sunacak.

1956 yılında 16 enstrüman ile kurulan, kurulduğu günden bugüne kadar İzmir Özel Türk Koleji’ni  ulusal ve uluslararası festivaller, törenler, kurumsal açılışlar, festivaller ve daha birçok organizasyonda temsil eden Türkiye’nin ilk ve tek okul bandosu İTK Bandosu, İTK Bandosu’nun kıyafetleri ve İTK Bandosu tarafından kullanılan müzik aletleri, İzmir Özel Türk Koleji’nin geçmişten günümüze okul formaları ve İTK Rozetleri,
İzmir Özel Türk Koleji’nde tiyatro sanatı ile tanışan ve İTK Mezunu tiyatro sanatçıların giydiği tiyatro kostümleri, Türkiye’nin ilk halka açık sabit dijital planetaryumu olan İTK Gezegenevi için hazırlanan Gezegenevi odası İzmir Özel Türk Koleji Standı’nı ziyaret eden fuar ziyaretçileri tarafından görülebilecek enstantanelerden sadece birkaçı olacak.

Fuar kapsamında ayrıca İzmir Özel Türk Koleji öğrencilerinin hazırladığı resim, seramik ve fotoğraf çalışmaları 28 Ağustos- 6 Eylül 2015 tarihleri arasında sergilenecek ve 30 Ağustos 2015 Cuma günü İTK Uşakizade Köşk Müdürü Ahmet Gürel’in hazırladığı “Köy Enstitüleri Destanı” belgeselinin gösterimi 1 Nolu Hol Üstü Toplantı Odası’nda gerçekleştirilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv