İTK’lı Ceylin, Tübitak- Bu Benim Eserim Proje Yarışması Türkiye Finalleri’nde

  • 0
  • 1.558
Yazı Boyutu:

Amacı, öğrencileri temel bilimler olanmatematik ve fen bilimleri alanlarında yaratıcılığa teşvik etmek veçalışmalarında bilimsel düşünce, yöntem ve  teknikleri kullanarak bilgi ve becerikazanmalarını sağlamak olan “TÜBİTAK- Bu Benim Eserim Proje Yarışması”na; İzmirÖzel Türk Koleji Ortaokulu öğrencileri 2, İzmir Büyükçiğli Özel Türk Ortaokuluöğrencileri ise 5 proje ile katıldılar.

Jüri değerlendirmesi sonucunda, İzmirBüyükçiğli Özel Türk Ortaokulu öğrencilerinden Ceylin Gürel’in İTK Fen veTeknoloji öğretmenlerinden   MüzeyyenGözen danışmanlığında hazırladığı “AYS-AGS   (Akıllı Yol- Akıllı Geçiş) Sistemi” ve ÖmerBurak Parlar ve Eren Doğaç Top İTK Fen ve Teknoloji öğretmenlerinde Sinem Yenidanışmanlığında hazırladıkları ”Yayayım Hakkım, Temiz Nefes Alırım” isimliprojeleri Ege Bölge Finalleri’ne katılmaya hak kazandı.

7-10 Nisan tarihleri arasında Tepekule Kongreve Sergi Merkezi'nde sergilenen eserler jüri tarafından değerlendirildi. Jüritarafından yapılan değerlendirme sonucunda, İTK’lı Ceylin, “AYS-AGS ( AkıllıYol- Akıllı Geçiş) Sistemi” isimli projesiyle Fen Bilimleri- Fizik alanında EgeBölge Birincisi olarak Ankara’da düzenlenecek Türkiye Finalleri’ne katılmayahak kazandı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv