İTK MEZUNLARI DERNEĞİ SANAT SEZONU GÜLSİN ONAY'LA AÇTI

  • 0
  • 690
İTK MEZUNLARI DERNEĞİ SANAT SEZONU GÜLSİN ONAY'LA AÇTI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kültür sanat etkinlikleri ve yaptığı bağışlarla birçok platformda adından sıkça söz ettiren İzmir Özel Türk Koleji Mezunları Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen “İTK Mezunları Derneği Sanat Sezonu” nun ilk konseri 1 Ekim 2015 Perşembe gecesi İTK Bahattin Tatış Kampüsü, Cahit Gürkan Salonu’nda gerçekleştirildi.

1957 yılında kurulan ve kurulduğu yıldan bugüne kadar İzmir Özel Türk Koleji ve mezunları arasında bir köprü olan İTK Mezunları Derneği Sanat Sezonu’nun açılış konserinde dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay sahne aldı.

Aytül Büyüksaraç: “Sanata önem veren kurucumuz Bahattin Hocamızın yolunda ilerlemeye devam edeceğiz.”
Sanat ve iş dünyasının tanınmış isimlerinin katıldığı İTK Mezunları Derneği Sanat Sezonu Açılış Konseri’nde açılış konuşmasını Opera Sanatçısı, İzmir Devlet Opera ve Balesi Eski Müdürü ve İTK Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aytül Büyüksaraç yaptı. Büyüksaraç konuşmasında; “Bir İTK Mezunu olarak yıllar sonra mezun olduğum okulun Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Ancak bugün burada sadece bu kimliğimle değil, aynı zamanda sanatçı kimliğimle de sizlere seslenmek ve sizlerin huzurunda hem eğitim hem de iş hayatımda benden desteklerini esirgemeyen Bahattin Öğretmenime teşekkür etmek istiyorum. İTK’lılar ve İTK Mezunları Derneği olarak sanata büyük önem veren kurucumuz Bahattin Öğretmenimizin yolundan ilerlemeye devam etmek için bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz İTK Mezunları Derneği Sanat Sezonu açılış konserinde sanatı ile tüm dünyayı kendine hayran bırakan Gülsin Onayı ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu konser ve sanat sezonunun diğer konserlerinden elde edilen gelirin İTK Mezunları Kitap Bursu’na aktarılacak olması da bizleri ayrıca mutlu ediyor.” dedi ve herkese keyifli bir gece diledi.  

Beethoven, Chopin, Schumann, Bartholdy ve Ahmed Adnan Saygun’un melodileriyle unutulmaz bir gece
"Harika çocuk" olarak başladığı müzik yaşamını dünyanın  önemli orkestraları ve şefleriyle çalışmalar yaparak sürdüren, aynı zamanda Ahmed Adnan Saygun’un eserlerinin dünyaya tanıtılmasına ve sevilmesine öncülük eden, Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından verilen Devlet Sanatçısı unvanına sahip, müzik kariyeri 5 kıtada 65 ülkeyi kapsayan, özellikle romantik dönem bestecilerinin eserlerini ustalıkla yorumlamasıyla tanınan  piyanist Gülsin Onay İTK Mezunları Derneği Sanat Sezonu açılış konserinde muhteşem bir geceye imza attı. Gülsin Onay konserinde;
Robert Schumann’ın Abegg Çeşitlemeleri, op. 1,
Felix Mendelssohn-Bartholdy’in Variations sérieuses op.54,
Ludwing van Beethoven’ın Ayşığı Sonatı do diyez minör, op.27 no.2, Adagio sostenuto, Allegretto, Presto agitato
Ahmed Adnan Saygun’dan Sonatin op.15, Allegro, Adagio, con moto, Horon ( Prestissimo)
Frédéric Chopin’den Nokturn mi bemol majör op.9 no.2, Nokturn fa diyez minör op.48 no.2, Andante spianato et Grande Polonaise brillante, mi bemol majör op.22’yi yorumladı.   

Konseri sonrasında dakikalarca alkışlanan sanatçıya, İTK Mezunları Derneği adına bir hatıra plaketi de verildi.

Elde edilen gelir İTK Mezunları Kitap Bursu’na aktarılıyor
Sosyal sorumluluk çalışmalarına önem veren ve bu konuda birçok kuruma destek olan İTK Mezunları Derneği, “İTK Mezunları Derneği Sanat Sezonu” kapsamında gerçekleştirilen tüm konserlerden elde edilen geliri yine eğitim için kullanılıyor.  Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da başta “İTK Mezunları Derneği Sanat Sezonu” kapsamında gerçekleştirilecek konserler olmak üzere, yıl boyunca düzenlenecek etkinliklerden elde edilen gelir, İTK’da eğitim gören şehit ve gazi ailelerinin çocukları ile maddi imkanı olmayan öğrencilerin kitap masraflarının karşılandığı “İTK Mezunları Kitap Bursu”na aktarılıyor.

Kombine bilet ve tek bilet satın alma imkanı
Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay’ın eşsiz ezgileri ile açılışını gerçekleştirdiği İTK Mezunlar Derneği Sanat Sezonu’nda  adından sıkça söz ettiren birçok sanatçı ve grup mayıs ayına kadar farklı tarihlerde sahne alacaklar. Sahne alacak sanatçılar ve gruplar için kombine bilet ve tek bilet satın alma imkanın da olduğu İTK Mezunlar Derneği Sanat Sezonunda sırasıyla,
Kasım ayında Dilek Sert Erdoğan Band “Caz Esintileri”, 
Aralık ayında Karşıyaka Oda Orkestrası “Yılbaşı Konseri” Şef Rengim Gökmen,
Ocak  ayında Hakan Aysev Aytülbüyüksaraç “Kış Esintileri”,
Şubat ayında Ali- Aysun Kocatepe “ Sevgiliye Şarkılar”,
Mart ayında Kültür Modern Brass Enseble,
Nisan ayında Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası- İTK Oda Orkestrası – İTK Çocuk Korosu “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri” ,
Mayıs ayında ise Tepecik Filarmoni Orkestrası “Kapanış Konseri”  gerçekleştirilecek.
Konserler ile ilgili detaylı bilgi ve konser programları için 0(232) 2326389 numaralı telefondan İTK Mezunları Derneği ile iletişime geçilebilir.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv