İTK UŞAKİZADE KÖŞKܒNDE CUMHURİYET BALOSU COŞKUSU

  • 0
  • 1.280
İTK UŞAKİZADE KÖŞKܒNDE CUMHURİYET BALOSU COŞKUSU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Özel Türk Koleji Mezunları Derneği tarafından ilki Cumhuriyetimizin 90.yılında gerçekleştirilen ve bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’nda Atatürk’ün başlattığı, “Cumhuriyet Balosu” coşkusu yeniden yaşatıldı.  Geleneksel Cumhuriyet Bayram Resepsiyonu’na geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda 91 kaldığı ve Latife Hanım ile evliliğini gerçekleştirdiği, 1991 yılına kadar eğitim amacıyla kullanılan ve günümüzde müze ev olarak korunan tarihi İTK Uşakizade Köşkü ev sahipliği yaptı.

22 Ekim Perşembe günü, geniş bir davetli kitlesinin katılımıyla gerçekleştirilen Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’nun açılış konuşmasını İzmir Özel Türk Koleji Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aytül Büyüksaraç yaptı.  İzmir Özel Türk Koleji Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aytül Büyüksaraç konuşmasında “Siz değerli misafirlerimizin katkıları ile Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonumuzun 3.sünü gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Böyle bir geceyi hem İTK Mezunları hem de siz değerli

İzmirliler için özel kılan bir diğer neden ise; cumhuriyet tarihimizin önemli mekanlarından biri olan ve günümüzde de müze ev olarak kullanılan tarihi İTK Uşakizade Köşkü’nün ev sahipliği yapması. Atatürk ilkelerine bağlı bir okul olarak  Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki Cumhuriyet coşkusunu yeniden yaşatmak amacıyla çıktığımız yolda bizi yalnız bırakmayan mezunlarımıza ve teşekkür ederim.” dedi.

Cumhuriyet Tarihi enstantaneleri ve o döneme ait unsurlar da geceye renk kattı.
Atatürk’ün başlattığı “Cumhuriyet Balosu” coşkusunun yeniden yaşatılmasının amaçlandığı, TRT Sanatçısı Yahya Geylan ve ekibinin Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan özel bir repertuvarı seslendirdiği gecede ayrıca Eski Mezat Müzayede Evi de özel bir müzayede düzenledi.
Cumhuriyet dönemi eserlerinin açık artırma ile satış sunulduğu müzayede renkli dakikalara sahne oldu. Özel Yapım Çanakkale Savaşı Subay Madalyası Rozeti, “Mucizeler Yaratan Türk” Film Afişi, Çanakkale Savaşı Er Kalpağı,  Gümüş,Darphane Özel Basım Atatürk Madalyonu gibi geçmişten günümüze taşınmış manevi değeri yüksek özel ürünler alıcılar ile buluştu. Cumhuriyet Tarihi enstantaneleri ve o döneme ait unsurlar geceye renk katarken, Cumhuriyetimizin 92. yılı şerefine düzenlenen “Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu”nda davetlilere Atatürk’ün sevdiği lezzetler ikram edildi.
Elde edilen gelir İTK Mezunları Kitap Bursu’na aktarıldı.
Sosyal sorumluluk çalışmalarına önem veren ve bu konuda birçok kuruma destek olan İTK Mezunları Derneği, Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’ndan elde edilen gelir yine eğitim için kullandı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da İTK Mezunları Derneği tarafından , yıl boyunca düzenlenecek etkinliklerden elde edilen gelir, İTK’da eğitim gören şehit ve gazi ailelerinin çocukları ile maddi imkanı olmayan öğrencilerin kitap masraflarının karşılandığı “İTK Mezunları Kitap Bursu”na aktarıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv