İTK Ventures,“Big Bang Start-up Challenge”da

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde kurulan ve üniversitelerin girişimcilik kuluçka merkezleri sıralamasında dünyada ilk 5’te yer alan İTÜ Çekirdek’in her yıl yeni girişimlerin en iyilerini belirlediği “Big Bang Start-up Challenge” etkinliği gerçekleşti.

  • 0
  • 1.282
İTK Ventures,“Big Bang Start-up Challenge”da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde kurulan ve üniversitelerin girişimcilik kuluçka merkezleri sıralamasında dünyada ilk 5’te yer alan İTÜ Çekirdek’in her yıl yeni girişimlerin en iyilerini belirlediği “Big Bang Start-up Challenge” etkinliği gerçekleşti. İTÜ Çekirdek, bu yıl da ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini desteklemeyi ve başarılı iş fikirlerini doğru yatırımcılarla buluşturmayı sürdürmeye devam etti. Big Bang 2020 bu yıl 54 milyon 154 bin TL'lik ödül, nakit ve yatırıma şahitlik etti.

Tatış Grup bünyesinde İzmir Özel Türk Koleji ile birlikte yer alan İTK Ventures, “Big Bang Start-up Challenge”da ArgeX’in watchX ürünü ile geleceğin dili ”Kodlama”ya yatırım yaptı.

İTK’daki 71 yıllık eğitim sektörü deneyimini, geleceğin sektörlerine yatırım yaparak paylaşan İTK Ventures; insanlığa katkı sağlayacak her türlü bilgi ve beceri ile ilgilenmeye devam ediyor. Bu güne kadar 6 şirkete yatırım yapan İTK Ventures Genel Müdürü Yiğit Tatış, Big Bang 2020’de 700.00 TL’lik argeX yatırımını açıkladı ve İTK Ventures’ın en önemli amacının küresel düzende önümüzdeki en büyük engellerden biri olan eğitim ve bilgiye ulaşmadaki fırsat eşitsizliğini azaltmak olduğunu aktardı. 

2017 yılında kurulan argeX şirketi, herkesin kolaylıkla yapabileceği ve kodlayabileceği bir akıllı saat geliştirmişti. argeX şirketinin kurucusu Mustafa Tülü ve Enes Çaldır; watchX adıyla Scratch & Arduino yardımıyla kodlanabilen tamamen işlevsel bir akıllı saat üretti. Bu saat ile özellikle çocuklar, geliştirdiklerini günlük hayatta kolaylıkla kullanabiliyor, her şeyden önce algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi keşfediyor. Yenilikçi yaklaşımı ile argeX, Londra / Birleşik Krallık'taki İngiliz Eğitim Tedarikçileri Derneği tarafından "Yılın Girişimi" ödülünü kazandı. Bugün Japonya, ABD, İngiltere ve Çin başta olmak üzere 45 farklı ülkedeki binlerce çocuk watchX ile kodlama eğitimi görüyor ve teknolojiyi faydalı bir şekilde kullanmaya teşvik ediliyor. argeX; yatırım ile birlikte ekibini büyütmeyi, kullanıcılarına daha iyi bir ürün deneyimi sunmayı ve bu sayede toplam müşteri sayısını 2023 sonuna kadar 10 katına çıkarmayı hedefliyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv