İTK'DA 66. KEZ EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLAMA GURURU

  • 0
  • 771
İTK'DA 66. KEZ EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLAMA GURURU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

1950 yılında Bahattin Tatış tarafından kurulan ve kurulduğu günden bugüne kadar doğru seçimler yapabilen, çevresine ve kendisine çok yönlü katkısı olan, çağdaş, dengeli ve mutlu Türk gençleri yetiştiren İzmir Özel Türk Koleji 14 Eylül günü 66. kez yeni bir eğitim öğretim yılına başladı.
İzmir Özel Türk Koleji’nin Bahattin Tatış, Büyükçiğli, Marmaris ve Bornova Kampüsleri’nde eş zamanlı olarak başlayacak törenlere İlkokuldan lise son sınıfa kadar tüm öğrenciler, veliler, mezunlar ve idareciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak törenlerde okul müdürleri 2015-2016 eğitim öğretim yılı için dileklerini ve düşüncelerini paylaşırken; İzmir Özel Türk Koleji’nden bir önceki eğitim öğretim yılında mezun olan öğrencilerimiz de kendi kampüslerinde arkadaşlarına seslendiler.   2015-2016 eğitim öğretim yılı için düzenlenecek törenlerde bu yıl da İzmir Özel Türk Kolejli öğrenciler kendi kampüslerinde İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Türkçe dillerinde dostluk mesajları verdiler.

İTK Genel Müdürü Yiğit Tatış ve Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış başarılarla dolu bir yıl diledi
İTK Bahattin Tatış Kampüsü’ndeki törenin açılış konuşmasını yapan İTK Genel Müdürü Yiğit Tatış konuşmasında: “Bugün 66. kez yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün sizlerle hayalimdeki Türkiye’yi paylaşmak istiyorum. Öyle bir ülke istiyorum ki, farklı fikirlerdeki insanlar birbirlerini kırmadan fikirlerini söyleyebilsin, depremlerde binalar çökmesin, madenlerde insanlar ölmesin. Kendi uçağımızı, kendi uydumuzu yapabildiğimiz, sporcularımızın, sanatçılarımızın dünyaca tanındığı, Nobel Ödülleri aldığımız hatta verdiğimiz bir ülke hayal ediyorum. Kısacası bundan 92 yıl önce Atamız’ın bize hediye ettiği gibi bir ülke istiyorum ve inanıyorum ki siz İzmir Özel Türk Kolejli gençler bunu gerçekleştireceksiniz.” dedi.  İTK’nın değerlerinden ve misyonundan da  bahseden Tatış, her İTK’lı öğrencinin bu değerlere sahip çıkması gerektiğini belirterek, tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilere başarılı bir eğitim yılı diledi.

İTK Marmaris  Kampüsü’nde gerçekleştirilen okul açılışına katılan İTK Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış ise açılış konuşmasında “Her gün özlemle yad ettiğimiz Bahattin Tatış’ın 1950 yılında temellerini attığı İzmir Özel Türk Koleji’nin 65. yılını kutlamaktayız. 66. ders yılına başladığımız bugün, uzun biz yaz tatilinden sonra sizleri yeniden görmek bizler için büyük bir kıvanç kaynağı.  Karşımda gördüğüm pırıl pırıl Türk gençlerini tam 65 yıldır Atatürkçü çizgimizden sapmadan yetiştirdik. Hiçbir zaman Atatürkçü çizgisinden şaşmamış olan İTK, önümüzdeki yüzyıllar dahi bu çizgisinden vazgeçmeyecektir. Sizler de mezun olduğunuz zaman Türkiye’mize o çizginin neferleri olarak armağan edileceksiniz.”  dedi ve tüm eğitimci ve öğrencilere iyi bir yıl diledi.

İTK’da bir gelenek: Bayrak Flama Devir Teslim Töreni
İzmir Özel Türk Koleji’nde bir gelenek olan ve her eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen Bayrak Flama Devir Teslim Töreni bu yıl da düzenlendi. İTK’dan mezun olan öğrenciler bayrak flama devir teslim töreninde Türk Bayrağını ve İTK Flaması’nı  arkadaşlarına teslim ettiler. İTK Okulları’nın dört kampüsünde de  aynı saatte başlayan törenler, İTK Okul Marşı’nın söylenmesinin ardından, öğrencilerin öğretmenleri eşliğinde sınıflara gitmesi ile son buldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Arşiv