İTK'lı münazırlar başarıyla döndü

  • 0
  • 1.235
Yazı Boyutu:

Liselerdearaştırma ve sorgulama yetisinin gelişimine katkıda bulunmak, hitap gücümüzügeliştirirken çözümler üretmenin yollarını aramak,öğrencilerarası iletişimiartırarak sosyalleşmelerine yardımcı olmak ve başarılı öğrencileriödüllendirerek bu tür etkinliklere teşvik etmek amacıyla Gediz Üniversitesitarafından gerçekleştirilen Liselerarası Münazara Şampiyonası’nın bu yılikincisi düzenlendi.

27-30 Aralıktarihlerinde Gediz Üniversitesi Kampüsü’nde düzenlenen yarışmaya İzmir iliçevresinde eğitim veren 100’e yakın lise ve dengi okul katıldı. Her okulun 2asil ve 1 yedek yarışmacı ile katıldığı "Liderlerin Oyunu Gediz'de 2.Liselerarası Münazara Şampiyonası”nda İTK’yı, Bahattin Tatış Kampüsü adınaBaran Ezeli, Tugay Garib, Merve Hepaksaz; Büyükçiğli Kampüsü adına da Ekinnaz Koparan, Selin Nasman, Bahar Şimşek temsiletti.

2.Liselerarası Münazara Şampiyonası”nda ayrıca gençlerin sosyal medyayı doğru birşekilde kullanmalarını desteklemek amacıyla da bir yarışma düzenlendi.  Münazara şampiyonasına katılan her takımsosyal medya mecralarından kendi okullarına ait Facebook ve Twitter sayfalarıaçtılar, kısa filmler çektiler ve yarışmaya ait detayları sosyal medyahesapları üzerinden takipçileri ile paylaştılar.  İTK Bahattin Tatış Kampüsü adına AylinPaçacı, İTK Büyükçiğli Kampüsü adına da Atakan Sönmez okullarının sosyal medyahesaplarını yöneterek arkadaşlarına şampiyona süresince destek oldular.

2.Liselerarası Münazara Şampiyonası”nda, “Bakanlar Kurulu meclisteki partilerinoy oranlarına göre oluşturulmalıdır.” “18 Yaşına basan çocukların sabıka kaydısilinmelidir.” “Ünlülere işledikleri suçlar için daha fazla ceza verilmelidir.”“Ülkesinde siyasi/askeri/sivil problem olan ülkelere spor organizasyonuverilmemelidir.”  gibi yerel ve evrenselniteliği olan birçok konuda fikirlerini münazara kuralları çerçevesinde sunanİTK’lı öğrenciler, katıldıkları maçlarda rakiplerini eleyerek üst turlaraçıktılar.

"Liderlerin Oyunu Gediz'de 2. LiselerarasıMünazara Şampiyonası” sonuçlarına göre, İTK Büyükçiğli Kampüsü adına yarışantakım 100’e yakın okul arasında ilk 8’e girerek yarı finale, Bahattin TatışKampüsü adına yarışan takımı ise 100’e yakın okul arasından ilk 16’ya girerekçeyrek finale kadar yükseldi. İTK’lı öğrencilerimiz elde ettikleri bu derecelerile, Gediz Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan Türkiye Münazara Ligi’nekatılmaya hak kazandı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv