İTK’lı Sanatçılar, “İzmirli Olmak” Etkinliği’nde Bir Araya Geliyor

  • 0
  • 872
Yazı Boyutu:

Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen ve sanat, spor, iş vemoda dünyasının önde gelen isimlerinin bir araya geldiği “İzmirli Olmak”etkinliklerinin ikincisi, 5-6-7 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. İzmirÖzel Türk Koleji Anadolu Lisesi öğrencilerinin öğretmenleri ile birlikteprojelendirdikleri “İzmirli Olmak” etkinliklerinde bu yıl da kendi alanlarındasöz sahibi olan, ulusal ve uluslararası başarıları ile tanınan birçok kişi İTKBahattin Tatış Kampüsü’nde misafir edilecek.
 
Bu yılki teması “İzmirli ve İTK’lı Bir Sanatçı Olmak” olarakbelirlenen ve 3 gün sürecek etkinlikte İTK’lı mezunlar, öğrenciler, öğretmenlerve veliler İTK mezunu sanatçılar ile bir araya gelecekler. 
“İzmirli Olmak” etkinliklerinin ilk günü (5 MartÇarşamba),Tarih Araştırmacısı Umur Sönmezdağ “İzmir’in Son 50 Yılı” konulu birkonferans gerçekleştirecek. 

Etkinliğin ikinci günü olan 6 Mart Perşembe günüdüzenlenecek “İzmirli ve İTK’lı Olmak” konulu söyleşide;

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Müdürü veUluslararası Egeart Proje Koordinatörü Serpil Utku, Ege Üniversitesi SağlıkBilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yazar Prof. Dr. Melek Gülsün Özentürk, İTKMezunu Ressam Nurhilal Harsa, İTK Mezunu Heykeltıraş Uğur Çakı İTK’lılar ilebir araya gelecek.

Etkinliğin son günü 7 Mart Cuma günü  ise; Ressam Nurhilal Harsa, Heykeltıraş UğurÇakı, Yönetmen Göker Göktepe, Yapımcı İlgün Noyaner,  Müzisyen Maria Rita Epik, Tiyatro oyuncusuGüpse Özay, Volkan Severcan, Kemal Pekser, Yiğit Çakır, Ezgi Bakışkan, ErkBilgiç ve katılımları halinde Modacı Erkan Kayıtken ve şarkıcı Pınar Aylin “İTKMezunu Bir Sanatçı Olmak” konulu söyleşi gerçekleştirecekler.

7 Mart günü ayrıca saat 17.00’da da İTK Uşakizade KöşküMustafa Kemal Paşa Sanat Galerisi’nde, başarıları ile ulusal ve uluslar arasıbirçok platformda isimlerinden söz ettiren İTK mezunu iki önemli sanatçı RessamNurhilal Harsa ve Heykeltıraş Uğur Çakı’nın eserlerinin yer alacağı sergininaçılışı ve kokteyli gerçekleştirilecek. Konukların İzmir’e özgü tatlar ileağırlanacağı sergi açılışı ve kokteyl İzmir’in sanat, spor, akademi, iş ve modadünyasının ünlülerini bir araya getirecek.

Düzenlenecek sergiye Ressam Nurhilal Harsa “Yaşam Akıyor”isimli resimleri ile Heykeltıraş Uğur Çakı ise “Hız” adını heykel çalışmalarıile katılacak. Sergi ay sonuna kadar İTK Uşakizade Köşkü Mustafa Kemal PaşaSanat Galerisi’nde gezilebilecek.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv