İTÜ Evi küllerinden doğacak

1949 yılından bu yana “İTÜ Evi” olarak kullanılan Cumhuriyet Bulvarı üzerindeki bina, ekonomik ömrünü tamamladığı için yıkıldı. Yıkımı buruk duygularla izleyen mezunlar, aynı yere, geliriyle öğrencilere burs sağlayacak modern bir bina yapmak için kolları sıvadı.

  • 0
  • 409
İTÜ Evi küllerinden doğacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunlarının yaptığı ve 1949 yılından bu yana “İTÜ Evi” olarak kullanılan Cumhuriyet Bulvarı üzerindeki bina, ekonomik ömrünü tamamladığı için yıkıldı. Yıkımı buruk duygularla izleyen mezunlar, aynı yere, geliriyle öğrencilere burs sağlayacak modern bir bina yapmak için kolları sıvadı.

Yaklaşık 70 yıldır kullanılan ve yüzlerce öğrencinin buluşma noktası olan bina, İ.T.Ü. Yüksek Mühendisler Birliği Derneği İzmir Şubesi, kısaca “İTÜ Evi” adıyla biliniyordu. Öğrencilerin ve mezunların sosyalleşme olanağı bulduğu İTÜ Evi'nden elde edilen gelir, maddi durumu yetersiz öğrencilere burs olarak dönüyordu. Ancak 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen şiddetli depremin ardından “riskli” duruma gelen binanın yıkımına karar verildi. Geçen günlerde de çok sayıda mezunun katılımıyla, kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Kolları sıvadılar
Yıkımı buruk duygularla izleyen mezunlar, yeni anıların biriktirileceği, öğrencilere burs sağlamaya devam edecek modern bir bina yapmak için kolları sıvadılar. Aynı yere yapılacak ve yine İzmirli mezunların kullanacağı İTÜ Evi için kampanya başlatıldı. Mezunlardan yapılan açıklamada, şöyle denildi:  “Herkesin gönüllü katkısıyla binanın günümüz koşullarına uygun şekilde, kısa bir zamanda yeniden inşası kararı alınmıştır. Bunun için her tuğla her santimetrekare için tüm mezunlarımız ile ortak bir çalışma yapacağımızı bildirmek isteriz. Asıl amacımız, her daim gurur duyduğumuz İ.T.Ü. yaşam tarzı ve kültürünü yaygınlaştırmak, ülkemize değerli mühendisler kazandırmak, mezunlarımızın sadece okulda değil sosyal hayattan da başarılı olmalarını sağlamaktır. Bunun için gönüllü olarak hizmet vermeye devam etmek istiyoruz. İzmir İ.T.Ü. Mezunları, büyüklerinden aldıkları emanet binayı yaşatmak ve yenisini yapmak için canla başla çalışmaya başlamıştır.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv