İZİKAD’IN YENİ BAŞKANI HURİYE SERTER

  • 0
  • 1.593
İZİKAD’IN YENİ BAŞKANI HURİYE SERTER
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli iş Kadınları Derneği’nin (İZİKAD) yeni başkanı Huriye Serter oldu. İZİKAD’ın geçen hafta yapılan olağan genel kurulunda4 yıl başkanlık yaparak görev süresini dolduran  Candan Çilingiroğlu’nun yerine seçilen Huriye Serter derneğin yeni Yönetim Kurulu başkanı oldu. 
İŞ'TE KADIN, GÜÇLÜ KADIN sloganıyla 2008 yılında 7 kişilik bir kadroyla Şehnaz Yılmaz Footer’ın kurucu başkanlığında  yola çıkan İzmir’in ilk iş kadınları derneği olan İZİKAD  o günden bu yana çoğalan üyeleriyle birlikte pek çok başarılı projeye imza atarken
sekiz yıldır faal olarak çalışan derneğin olağan genel kurulda hizmet bayrağını bu kez Serter teslim aldı.
 
Huriye Serter Kimdir?
İZİKAD Yeni Dönem Başkanı seçilen Huriye Serter Hatay Dörtyol doğumlu. Üç çocuk annesi olan Serter, 9 Eylül Üniversitesi Müzik Eğitimi Şan Bölümü Mezunu. Aynı zamanda Anadolu üniversitesi Felsefe bölümünde de eğitimine devam ediyor. Serter Büro Mobilya firmasında 1995’ten beri  Yönetici olarak görev yapan Huriye Serter  Güzelbahçe Rotary Kulübünün kurucularından. Dokuz Eylül Üniversitesi Aile Araştırmaları Merkezi Danışma Kurulu Üyesi, Tema Gönüllüsü, Türk Alman Dostluk Derneği Genel Sekreteri olarak çalışmalarını sürdüren Serter,  AB , Konsolosluk Fonları ve İZKA projelerinde de faal olarak çalışıyor.  Serter’in,  çeşitli meslek kuruluşlarında da üyelikleri bulunuyor.
 
İZİKAD Yeni Dönem Başkanı Huriye Serter ; “Türkiye’de kadınların çalışma hayatına katılımı dünya standartlarının çok altında. İş yaşamında karar verici pozisyonlardaki kadın sayısı artmadıkça toplumun refah düzeyi artamaz. Gerek iş gerekse sosyal yaşamda “Cam Tavanları” kadınların üzerinden kaldırmalıyız ki kadınlarımıza toplumda daha fazla yer açılsın.
 
Derneğimiz bu görüşü benimsemiş farklı sektörlerde başarılara imza atmış iş kadını üyelerinden aldığı güçle ulusal ve uluslararası ş dünyası platformlarında İzmirl iş kadınlarının sesi olmaya devam edecek ve Atamızın yolunda, gönüllülük ilkemizden ödün vermeden çalışmalarımız  sürecektir” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv